nowe nasadzenia na tej rabacie - nie mogę skończyć bo rosną na niej rośliny, które są przeznaczone do tych nieszczęsnych donic
tutaj też się trochę zmieniło
będę prowadziła te tuje w kształcie "lodów na patyku"
Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja
zrobiłam kilka zdjęć żeby pokazać jak idą .... albo nie idą prace
majster przez ok 4 tygodnie zrobił tyle międzyczasie wziął praktycznie całą kasę za swoją pracę a pewnego dnia zgarnęła go policja z naszego podwórka. Nie wiem kiedy to będzie skończone bo mój mąż jest na wyjeździe - znów
Carola, projekt wygląda na prawdę fajnie! Przedogródek będzie prezentował się fantastycznie...nie zazdraszam tylko ogromu pracy...musisz wziąć tydzień wolnego..
Dzięki Carola za miłe spotkanie. Masz rewelacyjny ogród...tysiące wspaniałych roślin !!!!!!
Oczywiście na trawki i żurawki jestem chętna. Aha i na tą żółtą z zielonym brzegiem hostę zapisuję się na jesień.
Powiedz mi jeszcze, czy ta rozplenica z "kotkami" to ma jakieś upodobania co do stanowiska...słońce czy raczej cień dla niej lepsiejsze
Ja wciąż szukam tego miejsca. Tamaryszek to takie romantyczne drzewo- i ławeczka pod nim to takie dopełnienie. Na razie chodzę i się przyglądam- pewnie przyjdzie taka chwila, że stanę i powiem - "to tu"
Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.
bo to powinno być już tak
w ubiegłym roku wiosna kupiłem Purple Fountain z liśćmi, stał w miejscu i po 2tygodniach jak przyszło słoneczko w ciągu 2 dni padł, wymieniłem jest ok a za "zaoszczędzone" kupiłem miłorząb variegata ładnie przezimował ale przymrozki załatwiły mu wszystkie listki
tym sposobem mami buczka i miłorząb