Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 21:56, 21 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Juz nie mieszam bo dobrze radza

Kondzio - co to za awatarek??? Wcale Cię nie poznałam... Możesz mieszać
Kondzio 21:59, 21 cze 2014

anna_g napisał(a)

Kondzio - co to za awatarek??? Wcale Cię nie poznałam... Możesz mieszać
moje roze hi hi hi
Agnieszka_B 22:15, 21 cze 2014

anna_g napisał(a)

Aguś - o darni już pisałam. Hosty pod drzewem to różnie mówią ale posadziłam na próbę - w dobrej ziemi i z hydrożelem Powiem Ci że mnie też chodzi po głowie rabata rodkowo-hortensjowa ale ona miała być w innym miejscu... taka typowo rh i hortki... Już ją nawet planowałam, ale nie mam czasu ani sił, żeby tyle na raz robić więc zostawiłam to na przyszły rok... dlatego tutaj nie myślałam o większej ilości rh czy nawet azalii bo po co mi dwie podobne rabaty... To kwitnienie o różnych porach roku jednak to jest fajna sprawa i tak chciałabym coś wymyślic.

Moja rabata tez ma być obsadzona w przyszłym roku, w tym roku na jesieni mam nadzieje uda mi się przygotować teren. Fajnie , to bedziemy się może nawzajem mobilizować w tworzeniu i realizacji koncepcji.
gierczusia 13:15, 22 cze 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Moja rabata tez ma być obsadzona w przyszłym roku, w tym roku na jesieni mam nadzieje uda mi się przygotować teren. Fajnie , to bedziemy się może nawzajem mobilizować w tworzeniu i realizacji koncepcji.

Nooo ..toż ja tu widzę plany dalekosiężne
gierczusia 13:18, 22 cze 2014

anna_g napisał(a)

Aguś - o darni już pisałam. Hosty pod drzewem to różnie mówią ale posadziłam na próbę - w dobrej ziemi i z hydrożelem Powiem Ci że mnie też chodzi po głowie rabata rodkowo-hortensjowa ale ona miała być w innym miejscu... taka typowo rh i hortki... Już ją nawet planowałam, ale nie mam czasu ani sił, żeby tyle na raz robić więc zostawiłam to na przyszły rok... dlatego tutaj nie myślałam o większej ilości rh czy nawet azalii bo po co mi dwie podobne rabaty... To kwitnienie o różnych porach roku jednak to jest fajna sprawa i tak chciałabym coś wymyślic.

Ranyyyyyy .. Anulka .. Toż u Ciebie prawdziwa rewollllta

Ściskam
Kasik 14:42, 22 cze 2014

Aniu - ja nie odważę się doradzać, bo sama mam dylematy i robię trochę intuicyjnie, ale uważam, ze jeśli chodniczek jest mały i korzystacie troszkę z trawnika, to może tą rozebraną kostkę wykorzystać i położyć ją właśnie w tym miejscu.Będzie Cię denerwowało, jak to miejsce będzie zadeptywane. Dopiero wtedy utworzyć kształt rabaty. Ja doradzam uporządkowany kształt - takie lubię, bo tworzą przejrzystość w ogrodzie, ale to wszystko jeszcze musi pasować do reszty- ale to sama wiesz.

Pozdrawiam
Kasya 15:01, 22 cze 2014

anna_g napisał(a)
A na koniec pracy dzisiejszej jest tak:

I co dalej ???? Ło mamuniu co mnie podkusiło, a bo to źle było???

wydaje mi sie ze z tej rabatki nie zostalo prawie nic i teraz mozna tam zrobic wszystko

Kindzia 10:26, 23 cze 2014

Ania, ja mocno spóźniona z doradzaniem przyleciałam...ciągle mnie czas ostatnio goni.

Ja słaba jestem z projektowania, przecież wiesz. Muszę na żywo zobaczyć, to wtedy mnie może natchnąć.
Ale patrzę i dumam...możesz z góry zdjęcie zrobić? Żeby jakoś do wyobraźni mi lepiej trafiło?
Ale ten kształt teraźniejszy rabaty to nie za bardzo mi się widzi...i okrągło, i kwadratowo? Nie...
Jak chodzą tu, przy chodniczku, to może tam ciurkadełko na kamykach zrobić? Jak tam wlezą, to nie będzie widać.

A jakbyś te płytki przycięła? I kształt taki bardziej zaokrąglony? I tu ciurkadełko? Zobacz moje gryzmoły, może Cię natchnie...

Mathildis 12:04, 23 cze 2014

Nadrobiłam zdjęcia różanecznikowe, powojnikowe i różane, a także te z hortensjami i funkiami oraz makro
Mathildis 12:11, 23 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś fotki cudne Ślimaka też bym nie utłukła bo jak to ? Najpierw fota ofiary a potem trup??
Buzka wieczorowa

Też jestem tego zdania, zabijam tylko bezskorupkowe te z domkami mają u mnie pozwolenie - jak jest ich za dużo to syn wynosi na łąkę

Dylematy rabatowe - też jestem zdania, że albo okrągło albo kanciasto... jak dla mnie bardziej pasuje kanciasto, ale żeby to zrobić trzeba by było jeszcze powiększyć tę rabatę najlepiej do samej kostki