Korzystając z okazji, że znalazłam ten rozpoznawczy wątek wklejam swoje niewiadomoco - może ktoś mnie olśni , czy to chwast czy sama to posadziłam??
Co to jest?
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji zielska, dla mnie chwasta podobnego do trawy, więc pytam w tym wątku chociaż do traw ozdobnych to chyba nie należy ale tylko tu było o identyfikacji traw .
Niewysokie toto tak z kilka centymetrów nad ziemią i posiada rozległe podziemne rozłogi z wyglądu jakby zdrewniałe.
Zbyszku, poczytałam wiersz o tym siedzeniu w domu, kiedy inni w korkach się przedzierają do celu. Dla mnie także własny dom jest taką ostoją, wolę tu być niż jechać 9 godz. nad morze... no chyba że mam jechać do Iwonicza czy gdzieś na inny kraniec Polski aby się spotkać z Wami... albo do Anglii. W tym roku będzie okazja także w sierpniu. Już się cieszę
Wspomnienia które się potem ma w sercu warte są każdego poświęcenia
Danusiu - pozostawiłaś w Iwoniczu pamiątkę która ciągle nas zachwyca oraz odwiedzających nasz dom. Takie chwile pozostają w serduszkach. Pozdrawiamy.
Zbyszku, poczytałam wiersz o tym siedzeniu w domu, kiedy inni w korkach się przedzierają do celu. Dla mnie także własny dom jest taką ostoją, wolę tu być niż jechać 9 godz. nad morze... no chyba że mam jechać do Iwonicza czy gdzieś na inny kraniec Polski aby się spotkać z Wami... albo do Anglii. W tym roku będzie okazja także w sierpniu. Już się cieszę
Wspomnienia które się potem ma w sercu warte są każdego poświęcenia
Witaj, spory teren ogrodu i sporo parkingów. Należałoby je jakoś zasłonić, żeby czuć się, że jest się w ogrodzie, a nie patrzy na samochody. Ja bym to wysłoniła żywopłotami.
Zastanawia mnie flaga, czyżbyś mocno chciała zaakcentować swoją narodowość?
Danusiu wszystko pod górkę dzisiaj dopiero tuż przed zmrokiem robiłam zdjęcia.Chciałam sprzątnąć trochę,a jak to zrobiłam telefon za telefonem.Nie włożyłam przez nie dalii do gruntu ,wszystko znosiłam z powrotem do domu
Wiem,że takim stożkiem prawdziwym jak powinien być nie jest,ale tak go wygoliłam,że bałam się jeszcze bardziej
Proszę cię jeśli widzisz co jeszcze poprawić jak się da to podpowiedz.I jakbyś mogła powiedzieć czym go teraz zasilić
Nie mogłam go umyć szlauchem bo kwitną tulipany i delikatna serduszka,ale później to zrobię
Teraz tylko podlałam bo ma być do czwartku sucho mówią
Czy takiej róży nie ma Tyna ?
Ktoś pisał wiem,ale po zdjęciach przypomina mi różę Justyny.Szkoda,że nie pachnie
Wczoraj powiedział mi jeden pan w ogrodniczym,że w Końskowoli zakopali prawie większość róż po zimie.Wyrzucili mam na myśli.Nie byłam bo zapomniałam,że miałam być to w innym miejscu niż Dębscy
Zakochałeś się? I co teraz? Posadź je zobaczymy, czy są warte Twojej miłości
Danusiu - są idealne - wysokie, równe, gęste Ale tfu tfu!!!!
A ogród Sylwi jest nie do poznania - jak brama mi już uchyliła pienne cisy to już wpadłem z zachwyt - wszystko jest idealnie zrobione, porządeczek, pozmywane, poukładane - no wyjeżdżać się z tego raju nie chciało. Gdyby nie to, że czas mnie gonił bardzo to bym się wprosił na dłuższy spacer - ale nic straconego - na pewno jeszcze wpadnę (z drewnem - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ) Dziękuję Ci Sylwia za piękne zabezpieczenie cisów przed wysypaniem ziemi jak i unieruchomieniem podczas jazdy - to już podziękuj ode mnie Januszowi.
Tobie Agnieszko - Abiko jak i Wieloszko dziękuję za śliczne bukszpany - takich ogromnych się nie spodziewałem
I dziękuję też Tobie Elu za śliczną hostę - ogromn ta kępa!
A na wystawie kupiłem dwie żurawki - chyba southern comfort - tak czy inaczej to chyba ten gigant co ma Anula, bo o takie mi chodzi - pójdą przed bukszpanow obwódkę, po zostało trochę miejsca