Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:58, 29 kwi 2012

Do góry
Lubię patrzeć na odbicie ogrodu w lustrze

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:57, 29 kwi 2012

Do góry
Żurawki odbijają po przycięciu, ale nie wszystkie

Wrzośce chyba jutro pójdą do kosza

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:54, 29 kwi 2012

Do góry
No i wiadomy, stale taki sam widoczek

Ubytki w trawniku się zabudowują, trawa wschodzi i zaczyna wyglądać w większości tak

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:52, 29 kwi 2012

Do góry
Pokrój drzewka

Masa kwiatów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:51, 29 kwi 2012

Do góry
Rozgrzeszam wszystkich kupujących

Dzisiaj śliczny dzionek powitał mnie z balkonu takim oto widoczkiem mojego ulubionego drzewa kulistego
Prunus "Umbraculifera"

Co to jest? 13:42, 29 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A może ktoś wie co to za roślina domowa?

Planu jeszcze nie mam..ale zaczyna się weekend, dam radę
Za to mam pytanie..wiecie co to za roslina?
Dostałam to to mało wymagające, jak zauważyłam, lubi dużo słońca, ale co to nie wiem

Wg mnie to jakieś "wybiegnięte" w cieniu kalanchoe.

niekoniecznie to akurat, ale górne liście wskazują na kalanchoe
http://www.belgicactus.be/succulentindex/succulent/kalanchoe_kewensis.html

Bardziej prawdopodobne Kalanchoe laciniata ? http://toptropicals.com/catalog/uid/kalanchoe_laciniata.htm
Co to jest? 13:40, 29 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Korzystając z okazji, że znalazłam ten rozpoznawczy wątek wklejam swoje niewiadomoco - może ktoś mnie olśni , czy to chwast czy sama to posadziłam??
Co to jest?

wg mnie to chwast
Rozpoznawanie traw 13:38, 29 kwi 2012

Do góry
abrakadabra napisał(a)
Pomóżcie mi, proszę, zidentyfikować te trawki:

1.

2.

3. A to jest chyba jakaś rodzima:

1. To chyba Phalaris arundinacea 'Picta' http://www.denverplants.com/frnsgras/html/grs_phala_pic.htm

2. też Phalaris

3. Phalaris arundinacea ? http://www.bonanza.com/listings/5-LB-REED-CANARY-GRASS-Phalaris-Arundinacea-Seeds-POUND/13755748
Rozpoznawanie traw 13:24, 29 kwi 2012

Do góry
miol napisał(a)
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji zielska, dla mnie chwasta podobnego do trawy, więc pytam w tym wątku chociaż do traw ozdobnych to chyba nie należy ale tylko tu było o identyfikacji traw .

Niewysokie toto tak z kilka centymetrów nad ziemią i posiada rozległe podziemne rozłogi z wyglądu jakby zdrewniałe.

Mnie się zdaje że to turzyca http://www.natura-2000.eu/carex.htm
Niekoniecznie ten gatunek, ale jednak turzyca.

Nasz przydomowy ogródek 13:22, 29 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbyszku, poczytałam wiersz o tym siedzeniu w domu, kiedy inni w korkach się przedzierają do celu. Dla mnie także własny dom jest taką ostoją, wolę tu być niż jechać 9 godz. nad morze... no chyba że mam jechać do Iwonicza czy gdzieś na inny kraniec Polski aby się spotkać z Wami... albo do Anglii. W tym roku będzie okazja także w sierpniu. Już się cieszę

Wspomnienia które się potem ma w sercu warte są każdego poświęcenia

Danusiu - pozostawiłaś w Iwoniczu pamiątkę która ciągle nas zachwyca oraz odwiedzających nasz dom. Takie chwile pozostają w serduszkach. Pozdrawiamy.

Nasz przydomowy ogródek 13:06, 29 kwi 2012

Do góry
Zbyszku, poczytałam wiersz o tym siedzeniu w domu, kiedy inni w korkach się przedzierają do celu. Dla mnie także własny dom jest taką ostoją, wolę tu być niż jechać 9 godz. nad morze... no chyba że mam jechać do Iwonicza czy gdzieś na inny kraniec Polski aby się spotkać z Wami... albo do Anglii. W tym roku będzie okazja także w sierpniu. Już się cieszę

Wspomnienia które się potem ma w sercu warte są każdego poświęcenia
35 Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa w Krakowie i spotkanie u Gabrieli - maj 2012 13:03, 29 kwi 2012

Do góry
Jak miło, że się pokazaliście na fotkach, bardzo dziękuję za te zdjęcia
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 13:00, 29 kwi 2012

Do góry
Rzeczywiście masa odmian Zakupy chyba gwarantowane, zależy jak po zimie przezimowało.
Dużo miejsca mało pomysłów 12:59, 29 kwi 2012

Do góry
Witaj, spory teren ogrodu i sporo parkingów. Należałoby je jakoś zasłonić, żeby czuć się, że jest się w ogrodzie, a nie patrzy na samochody. Ja bym to wysłoniła żywopłotami.

Zastanawia mnie flaga, czyżbyś mocno chciała zaakcentować swoją narodowość?
Kolorowe rabaty 22:41, 28 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No to gdzie ten cisek prosto od fryzjera?

Danusiu wszystko pod górkę dzisiaj dopiero tuż przed zmrokiem robiłam zdjęcia.Chciałam sprzątnąć trochę,a jak to zrobiłam telefon za telefonem.Nie włożyłam przez nie dalii do gruntu ,wszystko znosiłam z powrotem do domu
Wiem,że takim stożkiem prawdziwym jak powinien być nie jest,ale tak go wygoliłam,że bałam się jeszcze bardziej
Proszę cię jeśli widzisz co jeszcze poprawić jak się da to podpowiedz.I jakbyś mogła powiedzieć czym go teraz zasilić
Nie mogłam go umyć szlauchem bo kwitną tulipany i delikatna serduszka,ale później to zrobię
Teraz tylko podlałam bo ma być do czwartku sucho mówią
Czy takiej róży nie ma Tyna ?
Ktoś pisał wiem,ale po zdjęciach przypomina mi różę Justyny.Szkoda,że nie pachnie
Wczoraj powiedział mi jeden pan w ogrodniczym,że w Końskowoli zakopali prawie większość róż po zimie.Wyrzucili mam na myśli.Nie byłam bo zapomniałam,że miałam być to w innym miejscu niż Dębscy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 28 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakochałeś się? I co teraz? Posadź je zobaczymy, czy są warte Twojej miłości

Danusiu - są idealne - wysokie, równe, gęste Ale tfu tfu!!!!

A ogród Sylwi jest nie do poznania - jak brama mi już uchyliła pienne cisy to już wpadłem z zachwyt - wszystko jest idealnie zrobione, porządeczek, pozmywane, poukładane - no wyjeżdżać się z tego raju nie chciało. Gdyby nie to, że czas mnie gonił bardzo to bym się wprosił na dłuższy spacer - ale nic straconego - na pewno jeszcze wpadnę (z drewnem - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ) Dziękuję Ci Sylwia za piękne zabezpieczenie cisów przed wysypaniem ziemi jak i unieruchomieniem podczas jazdy - to już podziękuj ode mnie Januszowi.

Tobie Agnieszko - Abiko jak i Wieloszko dziękuję za śliczne bukszpany - takich ogromnych się nie spodziewałem

I dziękuję też Tobie Elu za śliczną hostę - ogromn ta kępa!

A na wystawie kupiłem dwie żurawki - chyba southern comfort - tak czy inaczej to chyba ten gigant co ma Anula, bo o takie mi chodzi - pójdą przed bukszpanow obwódkę, po zostało trochę miejsca

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:03, 28 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I widoczek

BOOOSKI widoczek!!!!!!!!!!!!!

Listki buka śliczne...,
zakupy zachwycające...,
ale dla mnie ''widoczek'' powalający...
bardzo lubię to ujęcie Twojego ogrodu
Rabaty do wymiany :) 21:40, 28 kwi 2012

Do góry
Nie sadziłabym świerka kłującego (srebrnego) a zamiast niego świerk serbski.
35 Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa w Krakowie i spotkanie u Gabrieli - maj 2012 21:33, 28 kwi 2012

Do góry
Pokazuj Sebciu co masz
35 Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa w Krakowie i spotkanie u Gabrieli - maj 2012 21:30, 28 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Byłeś naczelnym fotografem?

Właściwie to ogrodu jedynym - jedynie Gabriela i jej M. zrobili kilka w altance
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies