Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 11:15, 27 kwi 2012

Ana winko to jest to a projekcik już wklejony - prawda , że boski ?
Ewo, Lenko - dziękuję !
Asiu - troszkę mu lepiej, już go tak nie boli ale siedzimy w domu .... mam nadzieję, że Natalię ominie choróbsko!
Justynko - mam nadzieję, że czereśnia będzie miała również duuuużo owoców, oby !
Polu - on ma wirusowe zapalenie, nie bakteryjne, może dlatego antybiotyk ma zapisany, ale w razie pogorszenia stanu. Na razie jest mu lepiej, mniej boli, więc może idzie ku dobremu? wolę nie podawać, bo organizm ponoć 4 lata po antybiotyku się regeneruje! ale jak będzie trzeba to oczywiście podam, bo powikłań się boję bardzo

dziękuję Wam za odwiedzinki i ciepłe słowa
zaczęłam odpisywać, ale robię przy okazji milion rzeczy.... m.in. upolowałam obeiktywem pleszki , które w tym roku znów zamieszkały w domku na drzewie ! huuura !!!

anula_wn 11:19, 27 kwi 2012

Ana napisał(a)
Cudnie!!! I już widzę ten szpaler z miskantów podsadzony trzmieliną! I curkadło w bukszpanowym ubraniu! Aniu, to kiedy ruszają prace??

Ana , powinny już ! ciurkadło obsadziłam już jakiś czas temu, na razie marne te bukszpanki, ale urosną ! bo skarpeta z nich dookoła hakuro gęściutka po 2 latach no muszę zakupić rośliny i mogę sadzić ale na razie jestem uziemiona....
ale część przesadzę na rabatę z brzozami - jak np. kosodrzewiny i przygotuję sobie pole manewru,
a potem to tylko do kupienia : róże, bukszpanowe kulki, cisy i miskanty , bo trzmielinkę przesadzę z innej rabaty ! ale się cieszę !!!
Ana 11:30, 27 kwi 2012

A ja chyba podkradnę pomysł do mojej hortensjowej rabaty...te miskanty w szpalerze...

Oj będzie się u Ciebie działo! Super

zazdroszczę lokatorów, tak sielsko się zrobiło z nimi...za 20 lat i moje drzewa moze zamieszkają ptaszki
Milka 11:32, 27 kwi 2012

Też mnie zachwyciło
anula_wn 11:47, 27 kwi 2012

Ana, dlatego posadziłam "szpaler" brzóz, aby mieć duuuże drzewa już ! rosną jak zwariowane uwielbiam je !

cieszę się Irenko
paula 23:18, 28 kwi 2012

Witam Anula mam pytanie odnośnie Twojej sciany garazowej, jak te deski sa tam przyczepione? poprostu przykręcone do betonowej sciany czy jak bo się zastanawiam nad zrobieniem czegos takiego u siebie bo na scianie od garazu mam fajne bonsai a w ogole sie tam nie prezentuje bo tło szpeci. U Ciebie rewelacja ta sciana z lustrem bardzo mi sie podoba pozdrawiam
Gardenarium 14:31, 29 kwi 2012

Witam u Anuli, jak widać winko pomaga w odważnym narysowaniu, polecamy z Anią
Fajnie się gadało do nocy

Instagram Ogrodowiska
Neska 00:04, 30 kwi 2012

Witaj Anula. Przeczytałam o Franiu. Przykro jak dziecko coś boli. Moje dopiero od dwóch dni wychodzą na podwórku. Zosi już raczej do przedszkola nie puszczę. Mam dość chorób.
Ana 09:12, 30 kwi 2012

Anula jak Franio? Odpoczywacie już weekendowo i bez chorób?
anula_wn 21:10, 30 kwi 2012

Paula , do ściany mój M przyczepił pionowe deseczki, a do nich dopiero przykręcał te poziome - z małym dystansem. Wszystko się trzyma póki co na koniec zostały pobejcowane, bo to sosna co prawda syberyjska, ale czy tak wytrzymała jak egzotyki.....

Nesko , a dopiero co pisałam u Ciebie, że się trzymamy.... no widać przewiało małego po basenie....ale już jest lepiej, w zasadzie obyło się bez antybiotyku, bo zapalenie było delikatne, dzisiaj byliśmy na kontroli i jest oki wychodzimy z tego!!!
Wierzę, że możesz mieć dość - ja po kilku dniach siedzenia w domu szaleju dostaję

Ana , Franiowi lepiej ! ale uszko jeszcze zawacikowane i leczone no i nie odpoczywamy , a .... zasuwamy! ja dzisiaj troszkę podziałałam, M był w pracy, ale resztę wolnych dni spędzi na pracach domowych ale przy takiej pogodzie aż się chce pracować ! jedny słowem : neverending story