Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 00:22, 12 gru 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Aniu przepiękne zdjęcia zrobiłaś z tym światełkiem szczególnie, ale to cudne, wejście do zaczarowanego ogrodu, bo takim właśnie Twój jest

Bardzo fajny efekt daje to światło z latarni, gdy zagląda się przez drzwi. Trudniej tej efekt pokazać na zdjęciu. Ale nawet się udało
Świetnie wygląda też to światło w lustrze, ale tu już nie mogłam oddać fajnie tego efektu na zdjęciu, wychodziło jakieś niewyraźne, albo za jasno w koło...
Za drzwiami do ogrodu... 00:19, 12 gru 2022

Do góry
anpi napisał(a)

To zdjęcie jest po prostu magiczne i bajkowe
Szukaj konkursów na zimowe zdjęcia. Szkoda, żeby "się zmarnowało" i było dostępne tylko dla wąskiego grona
Za drzwiami do ogrodu... 00:04, 12 gru 2022

Do góry
Szymka napisał(a)
Pięknie u Ciebie Aniu. Ja nawet nie próbuję dostać się na działkę bo pewnie wszystko zasypane.

EM uruchomił dziś odśnieżarkę,by można było wyjechać. Ja poszłam zrzucić śnieg z tunelu, bo mimo, że okrągły to wyglądał jak iglo. Strząsnęłam też z niektórych krzewów i gałęzi drzew.
W ogródku emerytki 00:02, 12 gru 2022

Do góry
Trafiłam jeszcze na taki ogródek, to wygląda na inicjatywę któregoś mieszkańca bloku, ale ma swój urok

Za drzwiami do ogrodu... 23:59, 11 gru 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale cudnie

No zimę tej jesieni mamy jak talala!

Za drzwiami do ogrodu... 23:54, 11 gru 2022

Do góry
Dorii napisał(a)
Pięknie :⁠-⁠D

Dziękuję
Dziś już nie chciało mi się wieczorem brnąć w śniegu po kolana, by sprawdzić jaki dziś wieczorny klimacik Wystarczył mi dzienny rekonesans
Mimo, że mam kozaki za kolano, okazało się, że wróciłam do domu ze śniegiem w butach
Zasypany jałowiec na pniu i bukszpanowe kulki:

Czyli, jak bałwan ulepił się sam!

W ogródku emerytki 23:50, 11 gru 2022

Do góry
W sobotę byłam na zakupach i zaskoczył mnie widok dwóch brzóz i platana, które chyba zapomniały, że jest grudzień
Tym bardziej dziwne, że wszystkie okoliczne drzewa bez liści.

A dziś, przed blokiem Mamy, biało♥️
Rano zaczęło sypać.

A tak było wieczorem.

Za drzwiami do ogrodu... 23:23, 11 gru 2022

Do góry
ryska napisał(a)
Bajkowe zdjęcia, fantastyczne.

Dziękuję Trochę śniegu, trochę światła i jest magia

Za drzwiami do ogrodu... 23:00, 11 gru 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ale piękne bajkowe widoki
Zdrówka!

Dziękuję Dzisiaj to jest dopiero bajka!

Za drzwiami do ogrodu... 22:56, 11 gru 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U nas też pada od rana.
Za co lubię śnieg? Bo przykrywa wszystko co nie ładnie wygląda. Wszędzie biel która tak kocham. Jak bym teraz urządzała dom zrobiłabym wszystko w odcieniach bieli oprócz podłogi.
Niech pada śnieg jak i deszcz jest potrzebny. Trochę mrozu by się przydało do -7 nie więcej aby dłużej polezał.
W zeszłym roku u nas były święta że śniegiem może i w tym roku tak będzie.
Barbara była nijaka.

Pozdrawiam

Śnieg bardzo lubię, za klimacik jaki robi Ale tak bliżej zera jednak, bo zimna nie lubię
Niestety dla mnie trochę za wcześnie spadł, miałam jeszcze powiązać trawy. Przeszkodziło mi przeziębienie.I teraz wszystkie trawy połamane śniegiem. Jak stopi się przed Świętami, to odsłoni niezły armagedon
Wczoraj śnieżek robił właśnie klimacik w ogrodzie, a dziś to już KLIMAT i to polarny prawie.Ta sama rabata wczoraj:

i dziś:

PO PROSTU nas zasypało!

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:42, 11 gru 2022

Do góry
Takie porównanie: zima vs lato
Za drzwiami do ogrodu... 22:10, 11 gru 2022

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu przepiękne zdjęcia zrobiłaś z tym światełkiem szczególnie, ale to cudne, wejście do zaczarowanego ogrodu, bo takim właśnie Twój jest
Za drzwiami do ogrodu... 21:03, 11 gru 2022

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 20:54, 11 gru 2022

Do góry
Ptasi gaj 20:38, 11 gru 2022

Do góry
Kasiu też zacznę u sąsiada na ugorze sądzić jak będę rozsadzać. Niech kwitną razem z nawlocią.

Bez przesady Kasiu nabierałam tych traw teraz siedzę i myślę gdzie je posadzić jak tu uszczknąć trawnika eMa.
Po raz pierwszy nie odkrywałam żadnej rośliny na zimę jedynie 2 róże na których mi zależy. Niech sobie wszystko radzi.
Nawet gaury nie zabezpieczyłam trudno.

Zima się zaczęła śnieg pada.
Przyjechałam w czwartek na wieś a tu zaskoczenie śnieg napadał w nocy a na Ursynowie ani śladu

To czwartek 8.12.22

Za drzwiami do ogrodu... 20:27, 11 gru 2022

Do góry
Pod świerkami w cienistym zakątku nie napadało, nadal jest zielono
(nie mogłam się zdecydować, które zdjęcie dać)
Za drzwiami do ogrodu... 20:09, 11 gru 2022

Do góry

Dwa przejścia, jedno prawdziwe, drugie lustrzane:

Za drzwiami do ogrodu... 19:56, 11 gru 2022

Do góry
Wczoraj wieczorem tego śniegu było jeszcze niewiele:

Podwórkowa rehabilitacja 19:22, 11 gru 2022

Do góry
Agnieszko, Marto, Edyto ślicznie dziękuję za ciepłe słowa
Również Was pozdrawiam.
Dla Was grudniowe pomidory, fotki dzisiejsze.
Rośliny wyciągnięte, ogołocone przeze mnie z dolnych wilków. Na niektórych nawet zawiązują się owoce, niektóre kwitną ale potomstwa się nie doczekują.
Muszki za to działają.
Póki co wypadł tylko jeden krzaczek.
Myślę, że sukces.
Zobaczymy ile sztuk w Wigilię zbiorę

Za drzwiami do ogrodu... 19:16, 11 gru 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Aniu, mam dokładnie tak samo. Te zabiegi związane z ogrodem, upiększaniem jego tak aby nam się w nim miło przebywało są też dla rodziny, nie tylko dla nas. Bo po prostu dają nam chęć i siłę do pracy na rzecz wnuków, dzieci, domu. Niezrealizowane marzenia rodzą napięcia i stres. Dlatego realizujmy się ogrodowo bo on daje nam siłę do codziennych obowiązków.
U mnie Zuzia od wczoraj jest chora. Gorączka, katar. Nie poszła do przedszkola. Teraz śpi. Sama zrobiłam dla niej mikołaja bo ona nie ma siły.

U nas też jeszcze wirusy krążą i spotkania są ograniczone. Oby do Świąt wszyscy się wykurowali
Na dworze prawdziwa zima, śniegu u nas po kolana
Wczoraj robiłam zdjęcia wieczorem w blasku latarni, jeszcze było trochę mniej tego białego puchu. Zapraszam na spacer do mojej zaśnieżonej krainy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies