Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:00, 01 maj 2014

Do góry
A ja na dzień dobry zostawiam kilka wczorajszych fotek i zmykam do ogrodu Na razie słoneczko świeci i ciepełko jest więc wykorzystać trzeba Dzisiaj mam dzień ogrodowy, jutro zakupowy, a potem weekend odpoczynkowy. Wszystkim Wam życzę dobrego odpoczynku i super ogródkowej pracy

Tulipany już kończą swój spektakl

Piaskownia na zakręcie 08:48, 01 maj 2014

Do góry
Zakwitł kosaciec kupiony w woreczku.

Miał być taki

A jest taki

Życzę wszystkim udanej majówki
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:30, 01 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:27, 01 maj 2014

Do góry
Wczoraj, cały dzień nad plażą w Mielnie wisiała ściana szaro- burej mgły, ale nie posuwała się w głąb lądu.
Słoneczko dziś od rana jest, ale jakieś przymglone. + 12 C, i chyba za dużo nie podskoczy. Szykuję się na wypad, mam nadzieję, że odpowiedni ubiór zastosuję.
Spędzajcie czas w ogródkach, niekoniecznie przy robocie. Świętujmy efekty swego dotychczasowego wysiłku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:48, 01 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aga, dalii mam mało, kiedyś było więcej, ale nie mam piwnicy i nie mam gdzie ich trzymać.. zostawiłam tylko sobie wysokie pomarańczowe od mamy i jakieś tam. Trzymam w kotłowni, która jest ciepłą, jest małą i nic sie tam nie mieści, a mam tam składzik różnych innych rzeczy... a i tak wychodzi wielki karton
Sadzę co chwila gdzie indziej, ale u mnie nic stałego w ogrodzie nie ma. ... co roku są w innym miejscu, bo ciągle coś nie halo..
Jako, że w kotłowni jest ciepło.. to co miesiąc prysnę im wody do kartonu z konewki by miały trochę wilgoci..

Dzięki Aniu za odp

Ja planuję trzymać je w tym dodatkowym garażyku, jak nam starczy kasy żeby go wykończyć w tym roku - bo jak nie to nic tam nie zostawię bo nie ma tam ogrzewania i zostanie mi ściana w garażu .

No nic coś wykombinuję jak już zakupy poczyniłam hahahaha

Za to w tym roku zakwitną mi wisterie.. ale będzie kwiatów... zostały się dwie, a było ileś podejść... ten rok był warunkiem dla nich być albo nie byc..... i sie postarały

Po prostu czad

wooooooooooooooow ale fajne
muszę się dokształcić w temacie idę do wujka gugle
ale najpierw zobacze co u Ciebie słychać
Pomysł na ogród 07:40, 01 maj 2014

Do góry

Pomysł na ogród 07:38, 01 maj 2014

Do góry
i jeszcze kilka ...

Pomysł na ogród 07:36, 01 maj 2014

Do góry
berberysy... i nie tylko - w całej krasie

dereń kanadyjski :

Dwa ogrody 06:30, 01 maj 2014

Do góry
Z pozdrowieniami dla zaglądających na dzisiejszy dzień
Dwa ogrody 06:22, 01 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Porównaj, bo ja różnicy nie widzę.

Doczytałam i bardzo się cieszę

Basiu, tak myślę, że to ta sama co u Mariusza albo Pacific Crest.

Myślałam, że dostałam w ubiegłym roku żurawkę. To jednak też tiarelka Skids Variegated

Te tulipki wybarwiły się pięknie, nie wszystkie jednak odmiany z zakupów w marketach są dobre, pozostałe trzy donice do wyrzucenia, zawirusowane.

Ogródek nad jeziorem 01:57, 01 maj 2014

Do góry
Edyta10 napisał(a)
W okolicach mojej działeczki mamy sporo lasów i zagajników sosnowych, a my lubimy zbierać grzybki

Grzybów czasem jest dużo, a nie bardzo jest gdzie suszyć, więc Mój M wymyślił sprytną suszarkę bez użycia prądu, stawianą na piecu Jak pomyślał tak zrobił

Kilka prętów, kątowników i siatka na półeczki , dospawał jeszcze 4 śruby na górze jako rączki, ale można na nich powiesić sznureczki z grzybami

No to mi prawie o 2.00 serce rozradowałaś tymi grzybkami, to po za ogrodem ulubiona forma spędzania wolnego czasu uwielbiam zbierać grzyby, okazy piękne podgrzybki na grubych nóżkach jak lubię i te prawusy- miodzio M., pochwal za suszarkę , świetna sprawa i najważniejsze dobrze wykorzystany pomysł
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:43, 01 maj 2014

Do góry
Cd.
nazbieralam sobie porządny worek pokrzywy, jutro zrobię kolejna porcję papu dla roślinek i taki kwiatek znalazłam podobny do cerinte wsadziłam po powrocie do ogrodu, zobaczymy co z niego za ziółko wyrośnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:37, 01 maj 2014

Do góry
Jest po czym chodzić jest tego ponad 4h, ale byłby piękny ogród aż do rzeki
część jest obsiana wyżej zbożem a na części rządzą takie 3 byczki do jesieni z nich urosną olbrzymie zwierzaki
cieszyłam się, że mogłam w taka piękną pogodę pojechać na łono natury, szkoda, że nie mam częściej na to czasu

tutaj kwiaty czeremchy

pastorały paproci
i inne kwiatki
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:21, 01 maj 2014

Do góry
Dzisiaj w końcu wybrałam się na moje hektary zobaczyć jak tam po zimie i zrobiłam kilka fotek oczywiście nie całego pola bo za duże ale kilku kawałków Robiłam zdjęcia z góry pole ciągnie się aż do rzeki Łyny, w której jest pełno szczupaków i innych ryb dla wędkarzy
jest spadek do rzeki ale nie taki ostry jak u Gosi w Kubusiowie
szyszki Olchy zwisają nad wodę
po lewej stronie wybija źródełko
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 01:19, 01 maj 2014

Do góry
mam pytanie o hortensje ogrodowe, zgodnie z zaleceniami podcięłam łodygi i teraz jakoś tak powolutku startują - powiedziałabym, że biednie

zobaczcie:

a w zeszłym roku tak ładnie kwitły

poprosze o radę, czy to normalne czy jest jakiś problem

dziękuję z góry
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 01:08, 01 maj 2014

Do góry
zauważyłam dzisiaj na jednym rh, że liscie od spodu rośliny z lekka żółkną,

poza tym pąki są i inncyh oznak chorób nie widać,

czy to może być poparzenie słoneczne czy brak minerałów???

podlałam wczoraj odżywką do rh i podsypałam dodatkowo torfem - choć w specjlaną ziemię do rh były sadzone... czy to pomolże??

tylko z jednym mam taki problem
Słoneczny ogród słonecznej safikey 01:02, 01 maj 2014

Do góry
Jeden dzień urlopu a udało mi się poprawić rabatę przy POŚ, rabatę przy pęcherznicach i wrzosowisko. Dosadziłam roslin, poprzesadzałam co nieco, wyplewiłam i dosypałam kory - takie odświeżenie

szybkie zdjęcia , bo już troche jestem senna:

jutro, upsss już dzisiaj koszenie trawy, plewienie tujek i przesadzenie surfini na stojak na tarasie

słodkich snow
No i masz misz-masz 00:59, 01 maj 2014

Do góry
Gosiek napisał(a)
Zmieniłam też przytarasową rabatkę. Pojawił sie niewielki bonsai. Pod nim myśle posadzić karmnik, kostrzewy i mam kilka gloterii, które już tu rosły. Co wy na to???

Witaj Gosiaczku

Bonzajek wygląda świetnie, u mnie karmnik juz w pierwszym sezonie się poddał, ale kostrzewa ma się dobrze... jaką kupiłaś ? Miotlastą - niedźwiedzie futro ?
Miskant - Miscanthus 00:53, 01 maj 2014

Do góry
a ja nabyłam kilka dni temu mojego pierwszego dużego miscanta "Strictus". Został posadzony pomiędzy różanecznikami na rabacie przed domem

Na wrzosowisku mam jeszcze nieduże miskanty Hijno - bezproblemowe, teraz obcięte rosną ładnie

a tak wyglądały jesienią roku ubiegłego

marzą mi się jeszcze jakieś duże miskanty do dwóch rabat korowych
Oświetlenie ogrodu 00:33, 01 maj 2014

Do góry
witajcie,

u mnie oświetlenie mam zdecydowanie jako oświetlenie główne i tzw. bezpieczeństwa. Miszkamy na wsi, lamp na ulicy brak, więc bez oświetlenia podjazdu i chodnika ani rusz...

podczas robienia lamp nie było jeszcze rabat, więc nie mogliśmy dopasowac miesca do ewentualnego podświetlenia roslin, choć nie ukrywam, że planując lampy myśliałam głownie o bezpiecznym dojściu do domu:

a tak to wygląda po zrobieniu rabaty przed domem

na podjeździe do garażu będzie jeszcze 3 lampy oraz za domem przy tarasie

na bokach domu w narożnych kostkach bedą lampy najazdowe ledowe o kolorze niebieskim - takie jak przy kolumnach - świecące gdy zgasną lampy głowne.

Póki nie mam rabat na placu przed domem ciążko zaprojektować jakies lampy, ale nic straconego, lampy jeszcze mam, mąż elektryk więc nic nie stoi na przeszkodzie aby po myśleć o świetnych rabatach i dodatkowym oświetleniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies