Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:51, 28 maj 2014

Justyna napisał(a)
Przeczytałam u Irenki o Tripetali i przyleciałam. Cudnie! Zazdroszczę. To moja ulubiona magnolia. Muszę ze swoją piważnie porozmawiać. Mogłaby się w końcu odwdzięczyć po 4 lata wiktu i opierunku.
Serdecznie

Justynko witaj, moja Tripetalia nie tylko mnie zadziwiła, ale też mnie zaskoczyła, kupiłam ją jako prawie usychającego patyka, nie licząc na kwitnienie, głównie dla jej liści, iście tropikalnych.... a tu taki prezent, chyba jest mi wdzięczna, nie podejrzewałam ją o to, że w ogóle zakwitnie

Bywałam u Ciebie w twoim wątku i spisałam sobie nie które cudowności od ciebie, ale tak cichaczem .............cieszę się, że do mnie trafiłaś.........ja magnolie wszystkie uwielbiam
Poza igiełkowymi, magnoliami fascynują mnie również derenie te kwieciste

ten jadalny veriegata, też mi się szybko spodobał

i zaczyna owocować

a doczekałam się w tym roku na kolejny pojedynczy kwiat na dereniu kwiecistym

Sebek 22:08, 28 maj 2014

Magnolia parasolowata przepiękna - u mnie nadal kwitnie Nigra
Agania 22:13, 28 maj 2014

Kondzio napisał(a)
sliczne ja sobie tez takie kupie juz wypatrzylem takie półtora metrowe mój prezent imieninowe

Fajny prezent Kondziu, moje tricolorki malusie, jaka ich czeka przyszłość zobaczymy......najlepszego z okazji imieninek
Kondzio 22:14, 28 maj 2014

Agania napisał(a)

Fajny prezent Kondziu, moje malusie, jaka ich czeka przyszłość zobaczymy......najlepszego z okazji imieninek
ja mam dopiero 1 czerwca w dzień dziecka hi hi hi
Mala_Mi 22:18, 28 maj 2014

Agata.. przybiegłam za parasolowatą.. gratuluję sukcesu ogrodniczego .. wiem jaka to radosć jak sie po latach zobaczy pierwszy kwiat... u mnie zakwitł po raz pierwszy tulipanowiec.. z eMusiem biegaliśmy wkoło jak dzieci Mam niedoczas, wiec tylko kilka stronek obejrzałam, ale wrócę i od deski do deski nadrobię, bo uwielbiam Twój ogród
Agania 22:27, 28 maj 2014

Sebek napisał(a)
Magnolia parasolowata przepiękna - u mnie nadal kwitnie Nigra

Sebek, one są tej wiosny niezmordowane, cały czas nas zaskakują, moje też jeszcze kwitną

ale co nam róże pokażą............ prawdziwy festiwal

i hosty też

Agania 22:35, 28 maj 2014

Kondzio napisał(a)
ja mam dopiero 1 czerwca w dzień dziecka hi hi hi

Każda okazja jest dobra...............na prezenty

czym cię tutaj jeszcze zarazić....................moje najświeższe niebieskości

ale patrz na trzcinniki
Agania 22:54, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Agata.. przybiegłam za parasolowatą.. gratuluję sukcesu ogrodniczego .. wiem jaka to radosć jak sie po latach zobaczy pierwszy kwiat... u mnie zakwitł po raz pierwszy tulipanowiec.. z eMusiem biegaliśmy wkoło jak dzieci Mam niedoczas, wiec tylko kilka stronek obejrzałam, ale wrócę i od deski do deski nadrobię, bo uwielbiam Twój ogród

Myślałam, że dzisiaj bez parasola się nie obejdę, bo huczało, grzmiało, hulało czym się dało i lało, a tu taki słodki powrót do domu po ciężkim dniu w pracy, lekka mgiełka, lekki deszczyk, a chciałam tylko przyciąć wilczki po przekwitnieniu, bo mi zagłuszały bylinówkę a tu masz jakieś dziwo przed oczami się ukazało..... tak samo jak wasz kwiat tulipanowca..................poleciałam po eM, krzycząc, weź drabinę i chodź ze mną, to zobaczysz coś niezwykłego............na drabinie cyknełam fotki z każdej strony, nie bacząc czy zlecę i połamię wszystkie kości.............a co tam deszczyk.......... jak zwykle nieświadoma w tym co zobaczę i czym ogród mnie zaskoczy i nie spodziewając się fotografowałam..............a co, kwiaty na bylinówce

ciąć czy nie ciąć te wilczki

ostrogowce

paulina_wero... 23:14, 28 maj 2014

ale wspaniałości pokazujesz
Agania 23:24, 28 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Ja juz w agonii jestem

a co ja mam powiedzieć......jak ogród przejmują chwasty

Ewuś, czegoś mi tu brakuje............wiesz czego......... kawowego kącika z ciurkadełkiem........ dlatego tak bardzo lubię wpadać na kawkę do Ciebie