Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:48, 28 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Rządki ziemniaczane

Ach...jooo....ile ziemniaczków będzie
Ja w końcu posadziłam całe 5 sztuk

A montany zachwycają...super wyglądają!
Grubej dyni zmagania z naturą 08:48, 28 kwi 2014

Do góry
Relacja z pracowitego weekendu.
Gabiony, które już są, są głownie dlatego, że na działce jest spadek terenu i chcieliśmy wyrównać teren w sposób tarasowy. Na tym podwyższonym terenie za gabionami, patrząc od strony tarasu, między innymi zaplanowaliśmy trawnik. Zaopatrzeni w doświadczenie z otrawnikowania całej działki wcześniej, co widać na fotkach na początku wątku, zabraliśmy się tym razem do fachowego założena reprezentacyjnego trawniczka Połączyliśmy moją potrzebę geometrii i ładu w ogrodzie oraz męża inżynierskie podejście do sprawy i wyznaczyliśmy idealnie poziomy poziom na tym kawałku stoku

Dosypaliśmy kilkanaście centymetrów dobrej ziemi, zwałowaliśmy, przegrabiliśmy, zwałowaliśmy, dosypaliśmy, przegrabiliśmy, zwałowaliśmy ...

Ogród cichy i przytulny 08:43, 28 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać

Ależ pięknie!!! Wzdycham sobie
Ogród cichy i przytulny 08:36, 28 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Pięknie to wygląda..pozdrawiam

Tak tak z daleka całkiem nieźle a z bliska w jednym z gorszych miejsc
Ale się nie poddam - jestem gotowa nie do bitwy tylko do wojny z nimi. Proch został rzucony
Wizytówka mojego ogrodu - trawnik z mrówkami
Ogródek Goniak 08:24, 28 kwi 2014

Do góry
goniak napisał(a)
Bardzo proszę, oto mój świerk Iseli Fastigiate
Muszę stwierdzić, że dosyć szybko przyrasta.

sliczne rabatki !

chyba tez sobie potem tak zredukuje trawniczek , tzn trawniczka jeszcze nie ma, ale jak bedzie to go zredukuje

napisz prosze jak i kiedy przycinasz Palibina, bo mam kilka krzaczkow slabo rozgalezionych i 1 na pniu

hmmm...chyba zapomnialam powiedziec "dzien dobry"
Tulipan - Tulipa 08:22, 28 kwi 2014

Do góry
Pierwsze tulipany o pociętych lub rozdzielonych płatkach pojawiły w połowie XVII wieku i były nazywane "Dragon Tulips" (Smocze tulipany) lub z francuska "Monstre" (Monstra, Potwory). Moim zdaniem było to bardzo obrazowe i doskonale po dzień dzisiejszy oddaje charakter tych tulipanów, bardziej niż taka dość powściągliwa nazwa "Parrot". To najdłużej kwitnąca grupa w ogrodzie, w warunkach takiej normalnej wiosny zaczynającej się z kalendarzem, kwitną od końca kwietnia po ostatnie tygodnie maja. W tym roku wcześniej.
W moim ogrodzie "Parrot King" (2008), wspaniały w kolorach i strzępieniach obrzeży płatków, średnica kwiatów prawie 15 cm. No coż, taka nazwa zobowiązuje do robienia wrażenia...

I wprawdzie bardziej stonowany, ale o niezwykle wyszukanym kształcie "White Parrot" (2007)...

Wstawiam daty przy tulipanach, bo to zawsze pomaga w historycznym umiejscowieniu sobie niektórych odmian. Najstarszy z papuzich w moim ogrodzie jest "Fantasy" z 1910 roku. Nie tak fantazyjny w kształcie jak odmiany ostatnich lat, niemniej bardzo ładny w mało spotykanym łososiowym kolorze z zielonymi znaczenia płatków. No i najważniejsze – powiew historii i wspomnienie starodawnych tulipanów...

Pozdrawiam,
Piotr
Ogród cichy i przytulny 08:22, 28 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać
Ogródek Agam 08:21, 28 kwi 2014

Do góry
Wymalowałam wczoraj plan i ustawiłam wiśnie tak. Co myślicie? Czy wiśnię nr 3 powinnam przesunąć bardziej w lewo? Tak aby idą chodnikiem nie mieć przed oczami pieńka? Średnica wiśni 3metry.

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:14, 28 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Obiela lada dzień otworzy kwiaty

Pąki hortensji pnącej

Galaxy magnolia

Powojnik Stolwijk po południu
i rano pąki Markhaim's i White

Same piękności
też kupiłam magnolię choć inną odmianę Gratulacje
Początki w Kruklandii 08:13, 28 kwi 2014

Do góry
To co...może tak być?
Bo będę musiała żwirkiem zasypać...a drugi raz go wygrzebywać nie uśmiecha mi się
Mój mały skrawek ziemi 08:02, 28 kwi 2014

Do góry
Moje hortki od Ani zastanawiam się czy można je już do ziemi włożyć ?

Jurajski Ogród 08:00, 28 kwi 2014

Do góry

Na dzień dobry:

Hej Agnieszko. Przysiadłam dziś przy stoliczku w Twoim ogródeczku - pięknie jest - tak klimatycznie - aż chce się zaglądać. Pozdrawiam
Ogródek nad jeziorem 07:25, 28 kwi 2014

Do góry
Troszkę wiosny, bo za oknem smutno

Jurajski Ogród 07:22, 28 kwi 2014

Do góry
Agatko, Mariolko, Perka, Alicjo, dziękuję bardzo

Marzenko, masz na myśli floksy szydlaste? One teraz kwitną, więc powinny już kwitnąć, jak kupowałaś (jeśli to są sadzonki).

Na dzień dobry:

Ogródek Anity 07:19, 28 kwi 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Anitko wiosna w pełni u Ciebie zachwyca
Gratuluję bo strasznie cieszą takie widoki. Na jakim etapie jest Twoja Polarstern?

Hej!
Polarstern przycięłam po zimie mocno bardzo, bo on silnie u mnie rośnie. Na razie wyglada dobrze- wypuścił nowe listki, dostał nawóz i mam nadzieję, że urośnie i będzie obficie kwitła! Ja roże zawsze przycinam raczej ostro- wtedy mają większe kwiaty, choć trochę mniej ponoć....ale czy to mało? Patrz poniżej

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:19, 28 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Podziękowania Hani za zakup śnieżnicy letniej Może zagląda

Ja też za nią zaglądam ,ciekawa byłam jaka ona wysoka rośnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:33, 28 kwi 2014

Do góry

woooooooooooooooooooooooooooooow

Ana tak żeby się już logistycznie do jesieni przygotować hahahaha
Ile cebul jednego rodzaju wsadzałaś???

Efekty sa powalające!!!!

Miłego dnia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:06, 28 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Faktycznie nakręciłaś się prymulkowo Tulipki w ulotnej biżuterii po prostu boskie

Na skalniaczek mogłabym Ci polecić jeszcze takie cóś, ale nie pamiętam jak się nazywa, fajne ma liście
ładnie się rozrasta i nawet nieźle kwitnie. Dobry kontrast dla dąbrówki rozłogowej o bordowych liściach.

Wczoraj posiałam moje nasionkowe pierwiosnki, czekam z niecierpliwością na wschody i będe dbać jak o ostatnie rośliny na ziemi hahahahaha

A to co pokazałaś bardzo ładne!!!!!
Mają cudne listki i pięknie kwitną - a o to chodzi na tym skalniaku - żeby zmieniał swoja postać

Może ktoś zidentyfikuje?????

Przed samym sadzeniem zrobię kasting co tam ewentualnie dać
Ania z zielonego wzgórza :-) 01:03, 28 kwi 2014

Do góry
Dziękuję Kochani dzisiaj pomimo deszczu było kilka chwil słonecznych

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:24, 28 kwi 2014

Do góry
I Anicie nie podziękowałam za wiztytę....

Wiec wrzucam kalinę watanabe (lepszych fotek już nie mam).. oj będzie sie działo ..

I NIgrę z pierisem Bo były dwa posty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies