Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grab - Carpinus 20:51, 30 mar 2025

Do góry
Cześć. Kupiłem rok temu małego graba pospolitego w doniczce w sklepie ogrodniczym, ma 50 cm wysokości jest trzymany na balkonie. Na szczycie jest rozdwojony. Czy w takiej formie będzie rósł czy trzeba go przyciąć ? Poniżej aktualne zdjęcie.

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 20:40, 30 mar 2025

Do góry
Ból pleców nie ustępuje.
Powinnam się bardziej przyłożyć do ćwiczeń i smarowania ale jakoś mi to słabo idzie.
Dopadło mnie wiosenne przesilenie i mam ogólny spadek mocy.
Robię absolutne minimum i żal mi siedzenie ściska bo plany były ambitne. Tymczasem wyszło jak wyszło.
Póki co ogarnęłam wysiewy.
Jednoroczne lubiące chlod rosną sobie w doniczkach w niby szklarence zrobionej z duzego pudla z pokrywą. Mają się dobrze.
Papryki sa już wielkie. To bardzo dobra odmiana, taka podłużna. Kupiłam kiedyś dwupak w pobliskich delikatesach i wydłubałem z niej nasiona.
W ciągu dnia wystawiam ją już na powietrze.
W skrzyni rosną wysiane boby.
Pomidory dzis przepikowalam. Posialam tez cynie, ostróżeczki, aminki i chabry.
W zasadzie to koniec wysiewow. I tak nie wiem kto mi to posadzi do gruntu.

Wiosna się rozkręca. Na Wielkanoc bedzie jeszcze bardziej kolorowo.
Nawet mój pustynnik himalajski wystawił juz glowę z piasku Wyglada jak cykoria…

Czego NIE ROBIĆ w ogrodzie nowoczesnym 20:00, 30 mar 2025

Do góry
Nastała wiosna i postanowiłam zrobić rewolucję w swoim ogrodzie
Wzięłam do serca wasze rady i aktualnie planuje rabaty ( wiele roślin postanowiłam oddać, jesteśmy umówieni z Panem żeby je odebrał dlatego muszę jeszcze trochę poczekać z przenoszeniem roślin ) ale mam
pytanie odnośnie moich hortensji.
Do tej pory myślałam, że to będą Anabelle(dostałam je z ogrodu mamy), ale nigdy nie miała u mnie pokaźnych kwiatów, raczej zwykłe białe kulki, ale co mnie zastanawia to kolor ich liści...
Na fotografiach znalezionych w internecie te hortensje mają głęboki ciemno-zielony kolor , moje mają bardzo jasny odcień i tak co roku. Dodam, że w ogrodzie rosną też limelight i one mają widocznie ciemniejsze liście.
Czy ktoś wie czy to może jakaś inna odmiana? Czy istnieją hortensje krzewiaste, które mają takie jasne liście? A czy moje są poprostu "głodne"i trzeba sie nimi odpowiednio zająć?
Przepraszam za jakość zdjęć, ale to jedyne jakie znalazłam w telefonie z tego lata.
Mimo słabej jakości widać różnicę chiciażby w porównaniu do rosnących w tyle brabantów.
Będę wdzięczna za odpowiedzi i pomoc
Ożankowy ogród 19:55, 30 mar 2025

Do góry
Ula, no niestety to nie kwiatostan. Ale w przyszłym roku już powinien zakwitnąć. Ciemiernik cuchnący zawiązuje go już jesienią i widać taki seledynowy pąk. Teraz tak wygląda. Potem trochę rozchylają się te zwisające kuleczki

Sezon 2017 u Hanusi 19:22, 30 mar 2025

Do góry
Jolu, m tak jakoś mi się ułożyło. I cieszę się z tego, że już można wejść do ogrodu, i z tego, że ruszyłam z posad mojego flagowego miskanta, i z tego, że ogrodu mi jeszcze nie zaorali, bo onegdaj śnił mi się armagedon na działkach.

A wiosenny wierszyk musiał być, bo jak to tak, tradycyjne wejście wiosenne, chociaż w tym roku skromne, bo bez przytupu.

Obrazków kwiatkowych nie zamieszczam, pierwiosnki przytulone do ziemi, ciemierniki kwitną, ale gleba koło nich zaśmiecona, tuje sypią liście z powodu suszy, a ja zastanawiam się z której strony ogród ruszyć.

W tygodniu może uda się na dłużej, do większego rozmachu, to wtedy ciut ogarnę, żeby w oczy ludziom z bałaganem nie leźć.

Miłego tygodnia, bo to już kwiecień za pasem.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:21, 30 mar 2025

Do góry
Juzia napisał(a)
Fiołki w trawniku masz?

To poczekaj! Co Cię goni?

Tak, duzo fiolkow mi sie zrobilo nagle
W wielu miejscach
Nie chce zniszczyc

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:18, 30 mar 2025

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:17, 30 mar 2025

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:14, 30 mar 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
A przylaszczki bledziochy

Śliczna myślę, że nic jej nie dolega, po prostu jest blado niebieska.
Ogród zacząć czas. 18:36, 30 mar 2025

Do góry
Na brzozowej zaczyna pokazywać się życie:

Tu lilak w pąkach i żylistek:

Tu frontowa tulipanowa:
Ogród zacząć czas. 18:29, 30 mar 2025

Do góry
Uff, pora odpocząć!
Podziałałam w weekend i ja. Powoli, ale do przodu, cieszę się. Lista zadań nadal dość długa.
Odhaczone
- sprzątanie na zachodniej,
- sprzątanie brzozowej i
- przesadzanie hortensji. Jest szpaler, yuppi!

W następnej kolejności oczywiście krawedziowanie tutaj, bo strasznie zarosło. Ale czosnki się same tak namnożyły.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:31, 30 mar 2025

Do góry
Takie cuda - ta strona ma je taniej jakby co

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:44, 30 mar 2025

Do góry
A ciemierniki mam bardzo bardzo rozne
Wlasciwie kazdy inny i sieją sie
To tylko kilka z okolic kompostownika

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:41, 30 mar 2025

Do góry
A przylaszczki bledziochy

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:41, 30 mar 2025

Do góry
Teraz ma dużo takich
Bardzo je lubie !

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 15:23, 30 mar 2025

Do góry
Czy to siewki astra czy coś innego?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:13, 30 mar 2025

Do góry
Asia tak samo buahahaha

No ale wysieje po 5 W tym roku i zbiorę nasiona jeśli się doczekam owoców! A kolejne 5 będzie na za rok.

Jakby co handelek możemy uskutecznić

Prawie kwiecień, dwa tygodnie w domu i potem do tunelu niech podrosną, w weekend majowy do gruntu jeśli pogoda pozwoli
Ogród w malinówkach 15:05, 30 mar 2025

Do góry
Angelika, zrobiłem. W sumie jeszcze rudego sporo.

A na lewo od bramy najlepsze są te cisy na końcu, a najgorszy pierwszy z prawej.
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 14:18, 30 mar 2025

Do góry
Drugi dzień spędzam w ogrodzie . Dłubię, przesadzam, odchwaszam, nawożę. Endorfiny mi uszami tryskają . Mam nadzieję, że Wam też!

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:16, 30 mar 2025

Do góry
Banana była podpisana ta żółta, wściekle ostra papryczka od Ciebie

Hehe. To ciekawa jestem, co masz w takim razie Niedługo w sumie się przekonasz skoro kwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies