U sąsiadki z płotem jest migdałek, po kwitnieniu z mojej strony porządnie podcięłam bo zasłaniał mi piwonie i zakwitł bardzo obficie nie mogłam zrobić zdjęć dzisiaj bo rozładowały mi się baterie pozdrówka Basiu
W moim coś goryczka bezłodygowa słabiutka, będę musiała zmienić jej chyba miejsce nie wiem jak brałam z rajskiego floksy ale chyba będę miała tylko te pierwsze na Twoim zdjęciu no i kanadyjskieułudka do kupienia
Muszę tylko uestetycznić ochronę przeciwko psową .. bo wygląda to jak wyrzut sumienia.. ale musi być, bo mi piesio wszystko tam wykopie... pamiętasz jak pokazywałam jak sie wylegiwał na najbardziej reprezentacyjnej rabacie
Pies esteta
Bardzo świetny pomysł, byle nie padły, ale naprawdę brakuje mi miejsca gdzie posadzić moje dobro.. i tak dużo wyrzuciłam Trudno, miesiac w doniczkach będzie byle jak.. potem wykopię przesuszę cebule i jesnienia posadzę tam gdzie mi sie wyspały inne tulipany.
Absolutne cudo... i mówię tutaj tak o tulipanach jak i o fotkach... zatem chyba powinnam powiedzieć - absolutne cuda Izabelo wszystkiego dobrego na nadchodzące dni powszednie
Wiesz co, dwa razy byliśmy w Mikoszewie. Podobało mi się tam, plaża taka półdzika, bo jest tam rezerwat przyrody no i sporo bursztynów można było znaleźć i ślicznych patyczków właśnie. Dwa razy byliśmy też w Mielenku koło Mielna. Też fajnie, bo plaża wcale nie jakaś specjalnie zatłoczona w przeciwieństwie do Mielna, które jest zaledwie dwa i pół km dalej. Więc w Mielenku też było fajnie. Ostatnio natomiast byliśmy w Jantarze. Tam już tzw masówa. Na każdym kroku jakaś budka, opór ludzi i o dzikich plażach można było zapomnieć Ale za to blisko do Mikoszewa Lubimy bardzo zwiedzać, więc gdy pogoda była mało plażowa zwiedziliśmy trochę Gdańsk, Gdynię, Malbork (zamek i park dinozaurów), a wcześniej też katedrę we Fromborku, czy obóz zagłady w Sztutowie. Więc sporo miejsc nad Bałtykiem mamy jeszcze do odkrycia Co do kamyczków to najwięcej przywiozłam z Mielenka, ale jednak wolę patyki U siebie takich fajnych, zbielałych nie znajdę A to moja ulubiona ramka
Gosia - pozdrawiam na koniec Świąt. Ja miałam świąteczną przerwę komputerową więc teraz mam znowu gigantyczne zaległości których pewnie u wszystkich nie nadrobię ale pooglądałam Wasze wydmuszki na drzewach, kolorowe kwiaty w ogrodzie, zabawy z dzieciakami i winko na ławeczce No i dzieło siostry. Wszystko piękne. A urzekł mnie ten tulipan. Buziaki Gosiu