Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 19:32, 21 kwi 2014

Do góry
Święta, święta i po świętach

Dziewczyny kochane, dziękuję za życzenia świąteczne.

Dla Was te tulipany

Szmaragdowy Zakątek 19:32, 21 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda, Urszulla, aga_szsz, Enya73, wietrzyk, Krys – dzięki dziewczyny za miłe życzenia

Margarete - bardzo dziękuję za życzenia i pamięć o T.

Dziś w „szmaragdowym” zaczepiła mnie sąsiadka....notorycznie nachodzi mnie od tamtego roku z żądaniem przycięcia moich szmaragdów ponieważ, jak twierdzi…cytuję:…„natrętnie przełażą przez ogrodzenie na jej stronę”...
Poszłam, więc zobaczyć jak wygląda ten naglący problem. Zrobiłam nawet fotki…jak to moje
szmaragdy w agresywny sposób naruszają jej przestrzeń życiową…

I co wy na to? …Ciąć te tuje? Przecież one ledwo co wystają…boję się, że cięcie spowoduje zagęszczenie i jeszcze większy przyrost….
A może jest jakiś inny sposób, żeby rozwiązać ten problem…potrzebuję mądrej głowy, bo kobiecina naprawdę jest namolna…
Ogród to moje hobby 19:18, 21 kwi 2014

Do góry
Ogród to moje hobby 19:15, 21 kwi 2014

Do góry
Ogród to moje hobby 19:12, 21 kwi 2014

Do góry
Ogród to moje hobby 19:09, 21 kwi 2014

Do góry
Rozwijające się klony japońskie są pełne uroku.
Bajkowy ogród Weroniki 19:05, 21 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, zdrowia starczyło, z małymi odpoczynkami, i z przerwą na największą atrakcję i ucztę przy telewizorze, dzięki Tobie i Mai telewizyjnej.
Było pięknie, ale mało. Myślę, że dasz nam stały link Tv w podpisie, byśmy mogli wciąż do Twojego ogrodu wracać, do tak wspaniałych ludzi jak Wy. "Nie jestem dumna z ogrodu, to radość jaką dają kwiaty, rośliny, ptaki ..." Tak powiedziałaś (może nie dosłownie) i to Twoja wizytówka , mądrego, dobrego i skromnego a przy tym bardzo wartościowego człowieka. My pękamy z dumy, że Cię znamy
i Wasz ogród, osobiście i na żywo. Buziaki i gratulacje ślemy.
Wiesz, że goryczka od Ciebie zakwitła pierwszymi kwiatkami, a jak cieszy. Wiosennie i magnoliowo pozdrawiamy.

Co się stało kwiatom ... 18:49, 21 kwi 2014

Do góry
Trochę fałny i flory z mojego ogrodu.

Bajkowy ogród Weroniki 18:47, 21 kwi 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Oj Weroniko. Bajkowy ten Wasz ogród na stówę.

Pozdrawiam Cię Zbyszku serdecznie i serduszkowo.

Ogród z łezką 18:45, 21 kwi 2014

Do góry

Ogród z łezką 18:44, 21 kwi 2014

Do góry

Ogród z łezką 18:43, 21 kwi 2014

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 18:41, 21 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Weroniko, mam nadzieję, ze wszystko się przyjmie
Ta roślina z niebieskimi kwiatami to nawrot, hosta wiesz jaka i szkarlatka amerykańska
Radosnych świąt

Irenko, za niespodziankę szkarłatkę amerykańską dodatkowe podziękowania, wszystko posadzone i po takim skrupulatnym "zapakowaniu" przyjąć się musi. Nie do wszystkiego mam szczęście ale do roślin trochę mam, a Ciebie też roślinki kochają, więc nie zawiodą. Popatrz jak się sprawuje niebieski bez od Ciebie, aż jeden z pomarańczowych tulipanów poczerwieniał przy takim towarzystwie.

Ogród z łezką 18:41, 21 kwi 2014

Do góry
To tylko te telefonowe zdjęcia z wczoraj i uciekam...

Ogród z łezką 18:39, 21 kwi 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Kasiu wesołego alleluja......

Dziękuję Alinko
Ogród u stóp klasztoru 18:37, 21 kwi 2014

Do góry
pierwsze warzywka już na grządce się pokazały : cebulka siedmiolatka , lubczyk i szczypiorek ...no i mięta cytrynowa .grządki już obsadzone i posiane w rzędach ...niestety bez ładu i składu i żadnych zasad . jedyna zasada jaka na sobie wymogłam to że siałam zgodnie z fazami księżyca , kiedy go przybywało .

Bajkowy ogród Weroniki 18:34, 21 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Weroniko, jeżeli dobrze pamiętam to oglądałam u Ciebie w zeszłym roku skalnicę... i pod wpływem zdjęć kupiłam sobie jedną doniczkę... niestety nie wygląda ona zbyt dobrze po zimie... konkretnie część liści zbrązowiała. Roślina co prawda wypuszcza młode liście i będzie kwitła, ale od środka jakby "wyłysiała". Chciałabym zobaczyć czy u Ciebie też wygląda podobnie, czy może trochę lepiej. Czy mogłabyś zrobić zdjęcie?
A masz może ewentualnie jakieś rady dotyczące tej roślinki?

Mathildis, tak bywa ze skalnicą, czasem łysieje. Ja wg potrzeb cos wsadzam w te łysinki albo przesadzam kępki od nowa. Rady moje, nie martwić się, tylko przesadzić by nam się podobało. Roślinka cała nie wyłysieje, ale można porobić z jednej kępki starej, kilka nowych.
Moja czerwona skalnica wrasta w żagwin, krokusy, floksy, i zawsze coś muszę dziabnąć łopatką
i wyrzucić, by była wyższość skalnic nad czymś tam, lub odwrotnie wg potrzeb.
Ogród u stóp klasztoru 18:29, 21 kwi 2014

Do góry
czosnek gigant który siedział sobie w amforze jako ozdoba zrobił piękną niespodziankę i wysiał się pięknie nawet w kamykach i rojnikach teraz rośnie ...nie wiem co z tym fantem zrobić , bo przecież tam zostać nie może ...już i tak wysiały się tam szafirki , więc niech sobie zostaną , ale czosnek ...i jak go teraz przesadzić jak noce zimne ...

a to fotka dla TUSIALI .....obiecany obecny widok rojników i kamyków , z nieoczekiwanym gościem , wysianym czosnkiem gigantem ....

Bajkowy ogród Weroniki 18:25, 21 kwi 2014

Do góry
Dziękuję za życzenia. Starczyło czasu na gości, na delektowanie się filmem o Bogdzi i jej pięknym ogrodzie, tym razem przed telewizorem, na oddanie Bogu co boskie, by pamiętać, że nie wszyscy świętują wiosnę i płodność zajączków, a po chrześcijańsku chcą zasłużyć na rajski żywot.
Wiosnę jednak w swoim ogrodzie dało się dostrzec też, nawet posiedzieć na tarasie w towarzystwie gości (przy piwku roboty mojego M), widzieć zlot dwunastu klekoczących bocianów.
Miłej końcówki świąt ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO i odpoczynku radości z wiosny też.

spojrzenie z tarasu na dzisiejsza wiosnę, i nie tylko z tarasu

Kwiaty z ogródka Marty :) 18:14, 21 kwi 2014

Do góry
Dziękuję bardzo miło mi uwielbiam tulipany świeta, świeta i po świętach - jutro rzeczywistość na poprawę samopoczucia kilka fotek:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies