Faktycznie moje marnoty po popikowaniu ruszyły nieźle, poradźcie proszę czy już teraz trzeba uszczyknąć? czy jeszcze poczekać? w jakiej rozstawie trzeba je sadzić na rabacie?
Kasiu, u nas lało i to porządnie, więc pewnie niewiele bym zrobiła.. a jak wróciłyśmy, to już obeschło, trawnik za domem skosiłam, M mi przykręcił doniczkę na ścianę garażu i domek dla owadów Jupi!
Powojnikom postawiłam pergolki po fasoli, bo na łuk się chyba ni doczekam
Asiu cudne widoki..jak ja bym chciała mieć takie gęste nasadzenia... u mnie płoty od sąsiadów odsłonięte żadnej prywatności,mój ogród młody i za nim zrobi się zielona ściana to trochę minie
właśnie właśnie chyba tak mi było wygodniej wypowiadać i tak zapamiętałam ha ha
Dzięki Hanuś a nie kupowałam w Szczecinie bo byliśmy po płotki mamuśi namyśliła się podobało się jej u mnie
Wczoraj troszkę poprawiłam moją podniesioną rabatkę. Przód już jest teraz plecy macie jakieś pomysły? Zimno tu i mokro bynajmniej w tych niższych partiach. Rabata będzie pociągnięta w lewo aż do ogrodzenia (tak jak linia thuj )
w rogach trawnika są tak jakby zaznaczone kąty proste, mam je obsadzone tulipanami, szafirkami ( jeszcze będę dosadzać tulipanów, żeby zrobić z nich taki dywan na wiosne), potem dosadzam np kalie, gladiole i jednoroczne, żeby zapełnić rabatki przy chodniku. chciałabym jakoś zmodernizować to miejsce. Jedyny pomysł narazie to dosadzenie cebulowych i będę myśleć... macie jakieś pomysły ?
Ten prostokąt ma wymiary 680/750
Nie pokazywałam jeszcze fragmentu rabaty po rewolucji z ubiegłego weekendu, posadziłam 3 trzmieliny na pniu a pod nimi 3 wieksze kulki bukszpanowe i 1 mniejsza bo 2 inne mniejsze juz tam miałam, czyli mam system trójkowy : 3 trzmeiliny/ 3 duze kule buksikowe/ 3 mniejsze kulki buksikowe a pomiedzy nimi miskanty ML, rozplenice, rozchodniki i taie tam drobiazgi cebulowe juz przekwitające
Musze koniecznie poczekac az mój zywopłot urośnie abo bluszcz podrosnie i stworzy zielone tło dla mojego trójkowego układu, a póki co oglądam go sobe na tle sąsiedniego domu za siatką..........