Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 13:55, 18 kwi 2014

Do góry
A tu pod jabłonią wymyśliłam dywan z biało-zielonej trzmieliny

A to klon palmowy Garnet

Lubię te zielone żurawki, one będą kwitły na krwisto czerwony kolor. Bardzo szybko po zimie są ładne

Przyjazny ogród 13:55, 18 kwi 2014

Do góry
Mariusz, no pięknie jak zawsze!
Czy to kwitnie epimedium?

Od Ani wygląda na to, że dostałeś serce Wygląda mi na jakąś odmianę Dicentry. A może coś w stronę koloryczy?
A to nie znane to może groszek wiosenny? Jest piękny! Jeśli tak, to zazdroszczę
Serdecznie
Blaski i cienie nowego życia 13:47, 18 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Szafirki śliczne ale mam pytanie o magnolie czy one rosna koło siebie? , bo to dosc duze drzewa bedą więc absolutnie nie powinny byc koło siebie.Pozdrówka.

Bogdziu nie są obok siebie tamto zdjęcie to było po zakupie i stały w doniczkach obok siebie. Teraz są już posadzone (Zdjęcia Bogdziu niestety jakiejś gorszej jakości z telefonu)

Magnolia Nigra

Magnolia Yellow River (jeszcze metki nie ściągnęłam) jest schowana między bukszpanami, narazie będzie jej zacisznie

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:43, 18 kwi 2014

Do góry
Witam
W sumie to nie wiem od czego zacząć...
a więc zaraz zabieram się za porządki w domu... chociaż pogoda kusi aby podziałać coś w ogródku
Byłem wczoraj u Kapiasów porozglądać się za roślinkami jak stoją cenowo dla kosztorysu. Byłem również w starym ogrodzie... gdzie dostałem szoku! Zniknął trawnik... pojawiła się nowa ścieżka... nasadzenia. Dla mnie wyszło niekorzystnie. Nie wiem co w nich wstąpiło... Na nowych ogrodach już zupełnie inaczej, powstają nowe zakątki jak włoskie patio, tajemniczy ogród, lawendowy łan oraz altana w której jak ja sobie uznałem, będą latem sprzedawane kiełbaski z grilla W angielskim zakątku powstała szklarnia i tam chyba będą sukulenty. Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany Czy na dobre.. się okaże

U mnie teraz się dużo dzieje, jak nie projekty, to nauka a czekają jeszcze na mnie rysunki na uczelnię. W międzyczasie, gdzie trudno było w ogóle znaleźć ten wolny czas, zrobiłem wianek dla siostry. Ten w przeciwieństwie do tych poprzednich, które Wam pokazywałem jest duży, ma ok. 35 cm średnicy... i chyba pójdzie na drzwi Siostra dzisiaj go odebrała i była zachwycona co mnie bardzo cieszy.

Korzystając z okazji chciałbym złożyć Wam wszystkim życzenia, zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego dyngusa, tylko bez śniegu Pozdrawiam.... a teraz wianek

Berberys - Berberis 13:42, 18 kwi 2014

Do góry
Marzenko myślę, że na obwódkę dobry byłby berberys z tych mniejszych, mini odmian, co byś wciąż ciachać nie musiała.
Zobacz sobie, mam takiego mini, którego tnę w kulkę. Wymaga korekcji 1,2 do roku, obok rośnie żywopłot ze zwykłego i przy nim trzeba się namęczyć, żeby utrzymać kształt. Liście tego mini są o połowę mniejsze. Odmiany nie znam, ale jest ogólnie dodtępna. Co do koloru to moja jest bordowa wiosną/latem, a na jesień przechodzi w czerwień.
Zobacz sobie jak to wygląda na zdjęciach. A i mam jeszcze jedną kulkę mini, która rośnie w półcieniu, takie stanowisko skutkuje słabszym wybarwieniem.
Wygląda to tak:

A to kulka w półcieniu

Co do odmian, podobają mi się ostatnio różowe pstrokacizny - Harlequin i Natasza.
Lubię berberysy, jedyny minus to to, że zawsze pokują mnie przy cięciu.
Miejsko & sielsko 13:42, 18 kwi 2014

Do góry
Święta Wielkanocne niechaj dla wszystkich będą radosne jak i wieści o Zmartwychwstaniu
Przyjazny ogród 13:41, 18 kwi 2014

Do góry
Dzięki zeszłorocznym rewolucjom w ogrodzie mimo woli i uprzejmości Ani, wzbogacam się o wszystko co pasuje do wystroju mojego skromnego wiejskiego ogrodu ...
są już spore uprawy tojeści

krwawnika

jeżogłówki i pysznogłówki

naparstnicy

orlika

Blaski i cienie nowego życia 13:30, 18 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Dziękujemy za szafirki Zdjęcia obejrzałam - jak Ci zakwitną te wszystkie horti to będzie piękny szpalerek. Ja sobie już też miejsce obmyśliłam na szpaler hortensji choć nie w takiej ilości - oczywiście jak mi tylko patyczki się przyjmą A jak Twoje sadzonki? Jak się to wszystko zazieleni będzie fajnie. Ja Ciebie chyba koniecznie musze odwiedzić bo nie potrafię sobie wyobrazić Twojego ogrodu i jego układu

Tu masz pogląd na mój bałagan, ale za to widać obok buksików magnolię Nigra posadzoną przed tygodniem
Przyjazny ogród 13:28, 18 kwi 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Łanami wszystko u Ciebie kwitnie. Nie znam tych kwiatków białych albo nie umiem rozpoznać? Na zawilce to jeszcze za wcześnie?

EDIT: już zobaczyłam odpowiedź. U mnie ten zawilec jakby sobie nie radził. Miałam 1 i gdzieś się zwieruszył (miał za sucho).
Przyjazny ogród 13:27, 18 kwi 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Mariusz, czy te zawilce utrzymują w miarę ładne liście po przekwitnięciu? Przydałyby mi się takie .
Puste pole z wysepką kwiatową 13:25, 18 kwi 2014

Do góry
Kochane Dziewczynki – Jolu, Haniu, Aniu, Anitko, bociusiu, Krysiuniu, Basiu
jak miło, że nie spisałyście mnie na straty, toć żyję!, choć z komputerem mi nie po drodze... W dodatku naprawdę nie mam się czym chwalić – wprawdzie ogród upstrzony tulipanami, ale na rabatkach jeszcze pustawo i aż się boję, że tak w tym roku będzie, bo padły mi prawie wszystkie rozsady cynii i innych jednorocznych. Po Świętach posieję wprost do gruntu, ale kiedy zakwitną??? Na razie u mnie co noc przymrozek, rano wszystko oszronione, nie mam ani czasu ani siły latać z okrywaniem. Trawę zasilałam w tym roku saletrą amonową, ale zdaje się, że przy tych przymrozkach to był błąd. Więc wczoraj dałam tej trawie kopa i popsikałam Magiczną Siłą do trawników. I czekam na cud.

Zaraz biorę się do świątecznych prac kuchennych, więc znikam, życząc Wszystkim zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt Wielkanocnych, udanych wypieków i smacznego jajka...........

Troszkę kolorów

Przyjazny ogród 13:22, 18 kwi 2014

Do góry
Roślina której nazwy nie znam, może ktoś uprawia i oznaczy...

Przyjazny ogród 13:19, 18 kwi 2014

Do góry

Do góry
Anno, ta na pierwszym zdjęciu przyjechała z Twoimi roślinami, wiesz może co to ?

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:10, 18 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i to co najwięcej wysiłku wymagało ...
poglądowo rabta frontowa inaczej zwana brzozową ...
(...)
... bardzo świątecznie ale trudno ... tak wypadło ... babki też będą i pasztety i takie tam jajeczka ... quote]

Taki stan tworzenia lubię najbardziej - już i jeszcze nie. Porządna robótka wykonana - Izabello-Konstancjo!
Dla odmiany czas na zmiany... 13:07, 18 kwi 2014

Do góry
beta napisał(a)
martwię się o miłorzęba...wygląda na to, ze zimy nie przeżył...

Moje wyglądają tak samo i tez myślę że padły.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:50, 18 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wczorajsza realizacja ... ja wiem to wcale nie wygląda ale ja kamyka tam nie postawię dopóki nie poczuję "to jest to " ... więc pustawo ...
yhm ... nie widać host ... i okrywowe jeszcze nie dokazują ... tawuła mam nadzieję zakwitnie ... bo tez nie co roku ma humor ...

]

Dementuje! Wygląda!

Iza pomiedzy kostrzewy nic bym nie sadzila bo już będzie za gęsto...
Ogród nad Nogatem 12:46, 18 kwi 2014

Do góry
Rabatka od strony sypialni dostała korę.
Ogród cioci 12:30, 18 kwi 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Te są fajne i są teraz 3 razy większe i mają piękny bordowy kolor bo jeszcze mam czerwone i zielone

Beatko cudne są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies