Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co przed tujami? 12:11, 11 maj 2014

Do góry
Ewus slicznie ci dziekuje.jestes naprawde kochana. a co bys powiedziala jakbym z prawej strony oprocz zlikwidowanej trawy przy tujach jeden rzad pyt z nawierzchni tarasu wziela i tam ziola posadzila?jestem ciekawa co o tym myslisz i miedzy ziolami piekne biale ozdobne czosnki? zyczej przyjemnej niedzieli i udanej komuni
Ogród, który ciągle zmieniam 12:09, 11 maj 2014

Do góry
krzewuszka posadzona w ubiegłym roku już zakwitła

dyptam kolor fioletowy jeszcze w pakach

mix

biały
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 11 maj 2014

Do góry
I druga uratowana .. na chyba 5 posadzonych Ale te dwie teraz cieszą .. jak te 5 I tak pergola tyle by nie wytrzymała

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:06, 11 maj 2014

Do góry
Toszka zmotywowałaś mnie do zrobienia zdjęć. Poleciałam już po całości i zrobiłam fotki z przodu domku. Ostatnimi czasy zmodyfikowałam troszkę przód i nie wiem czy ma on ręce i nogi i pasuje do całości. Proszę spojrzyjcie świeżym umysłem bo mnie już wszystko teraz się podoba. Proszę o rady czy cos dosadzić, czy coś zmienić, coś zamienić. Dziękuję.

te bukszpany docelowo maja być formowane w kulkę. Moje pytanie, to czy z drugiej strony zrobić to samo? bo teraz został jedynie bukszpan wyższy.

Tu między furtką a bramą, nie ma koncepcji co posadzić żeby zakryć dekiel od szamba...

A to przy ogrodzeniu

A w tym kątku co? Też rh? Bo tu maja być siłowniki do bramy, nie wiem czy rh to dobry pomysł

Jestem pączątkującą ogrodniczką, ale przyznam że połknęłam bakcyla. Ogród sprawia mi wiele radości i satysfakcji. Spodziewam się jednak krytyki i jestem na nia przygotowana. Proszę o rady, uwagi i podpowiedzi

Miejsko & sielsko 12:05, 11 maj 2014

Do góry
Witaj Ewa Milo mi, ze zajrzalas do mnie, w te pedy przybieglam z rewizyta. Potrzebuje troche czasu, zeby poznac Twoj ogrod, co solennie obiecuje uczynic. Poki co zagladam i zostawiam pozdrowienia i kwiatka

Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:05, 11 maj 2014

Do góry
Tradycyjnie podziękowanie mężusiowi Finki za trafną diagnozę.... bo to on powiedział co dolega moim drzewom i innym roślinom... oglądałam przez szkło powiększające i robali nie widziałam.. myśleliśmy, że grzyb, że mróz.. liście tylko sie deformowały... a to szpeciele.. Buziak Fince i jej eMusiowi ... cmok, cmok

i z bliska

Szmaragdowy Zakątek 12:04, 11 maj 2014

Do góry

3 nowe hosty („Cherry Berry”, „Fire Island” i „Blue Mouse Ears”)

To raczej nie jest Blue Mouse Ears.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:02, 11 maj 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Codziennie po kilka stron do nadrobienie, nie wyrabiam ale Ty nie zwalniaj jest wspaniale

Dziękuję Ci z wyrozumiałość..... wyszłam focicić siewki.. a wylądowałam przy glicynii.. i pomyśleć, że w 2012 upierniczyłam je do zera.... szpeciele albo inne przędziorki mi ją załatwiały... myśleliśmy, że przemarza.. i od 20123 roku maja regularny oprysk na te gady... co to chyba do roztoczy sie załapują.. i być może nie zimno załatwiało glicynie, a te wstrętne robale.. Postanowiliśmy, że to ich ostatnia szansa.. ucięliśmy prawie przy ziemi
Odszukałam foto jak były ucięte.. nawet data jest.. 22.05.2012

W zeszłym roku miały pojedyncze kwiaty... 2 lata by sie odbudować potrzebowały...
A w tym szaleństwo.. i już sama nie wiem czy łagodna zima, czy regularny oprysk na szpeciele i przędziorki..

cd w następnym poście, bo limit 4 foto na posta.. regulaminowo
Ogród przydomowy - Hosty 12:00, 11 maj 2014

Do góry
Witaj Nikita
Ja też zakupiłem dwie nowe odmiany host ( Mama Mia, drugiej nie pamiętam ), wybieram się na wystawę kwiatów i zastanawiam czy nie zakupić sobie hosty Kiwi Full Monty, średniej wysokości odmiana podoba mi się zestawienie kolorów na liściu.
Możesz napisać w którym sklepie nabyłaś hosty.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:00, 11 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
zostawiam na przeprosiny

Nie zartuj Ewa, wszystko jest OK Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam

Witam Cie serdecznie w moim watku i zapraszam kiedy tylko bedziesz miala ochote Szczerze
Ogród cichy i przytulny 11:59, 11 maj 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Asiu jak będziemy wędzić to będę pisać o poradę w razie czego Rzeczywiście fajne zakamarki stworzyłaś Pozdrawiam Wieczorem wrzucę zdjęcia z wyjazdu tylko żeby nie lało

Ja pekluję a mąż wędzi ale nie w tak pięknej wędzarni jak Wasza. Mamy palenisko, które jest adaptowane na czas wędzenia
Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

A dzisiaj jest w trakcie
Pozdrawiam niedzielnie
P.s Wieczorem zaglądnę - u nas pada i leje - tak na zmianę a Tobie życzę pięknej pogody
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:58, 11 maj 2014

Do góry
Zal mi bylo wyrzucac stokrotki i jaskry. Jaskry sprobuje przechowac do jesieni, a stokrotki poki co stoja sobie na stole, jak padna posadze bialy million bells. Jak uda mi sie kupic, jak nie biala lobelie

A pod drzwiami standardowe biale niecierki, ktore uwielbiam i bluszczyk. I ostatnia proba z bakopa. Nigdy mi sie nie udala, wiec to ostatnia szansa. Moze znacie sekret obfitego kwitnienia bakopy?

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:57, 11 maj 2014

Do góry
zostawiam na przeprosiny
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:54, 11 maj 2014

Do góry
I lecimy jednoroczne. W skrzynkach na parapetach mam biale pelargonie zwisajace. Na razie sa malutkie, wiec nie ma co pokazywac. Polece skrzynie Narobilam sie przy nich. Chcialabym miec w kazdej biala roze na kiju, ale sa srednio dostepne. Kroluja rozowe i czerwone a te mi nie bardzo pasuja na tyly, gdzie kwiaty sa generalnie biale Na razie mam dwie, z czego jedna chyba umarta. Na razie zostaje jak jest, a jak uda mi sie dokupic biale to dosadze w kolejne skrzynie. Skrzyn jest szec, po jednej stronie tarasu trzy i po drugiej trzy

W skrzyniach bez rozy sa biale pelargonie stojace, niebieskie lobelie i na specjalne zyczenie Zona truskawki zwisajace

Mina mowi wszystko, zamiast miziac futro to ja kfiatki fotografuje

Mały ogród Kasi 11:52, 11 maj 2014

Do góry
futrtka berberysy w zblizeniu
Tutaj nie chciały rosnąc thuje szmaragd, zdrenowaliśmy podłoże, wsadziliśmy cisy. Radzą sobie
bambus

przed domem, przy furtce szpalerek hakuro
tak wygląda ogródek z balkonu. Marzy mi sę wyrzucenie tej rozwalającej się piaskownicy i zrobienie tam nieregularnej rabaty. Na razie jednak bunt ze strony dzieciaków jest duży Zaczęłam z prawego rogu mini wrzosowisko urządzać jesienią, część wrzosów nawet mi przeżyła, będę uzupełniać nowymi jak tylko pojawią sie w sprzedazy (lipiec?). I może wreszcie zmobilizuję męża do dokończenia obwódki

Miejsko & sielsko 11:52, 11 maj 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 11:51, 11 maj 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 11:51, 11 maj 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:50, 11 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
U Ciebie jak zwykle bujnie A zeszłoroczna rabata wygląda jakby wszystko tam co najmniej 3 lata rosło

Bo ponad połowa to przesadzane moje rośliny z innym miejsc.. bo było za ciasno.. i z miejsca gdzie stoi szklarnia, dlatego wygląda tak bujnie.. niewiele tam posadziłam nowych roślin.. może 5%.. dlatego tak bujnie wygląda

Tulipany przekwitają, czosnki zaczynają

Miejsko & sielsko 11:50, 11 maj 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies