Jagodo dziękuje bardzo

buksiki będą mi się najbardziej podobały w przyszłym roku jak wszystkie równo się zazielenią nowymi przysrostami bo w tym roku tak w plamki troszke

Trawnik tó również nie jest moja dobra strona i dąże do tgo aby mieć go jak najmniej. Jak będę mógł mieć w przyszłości właśny ogród to trawnik będzie tylko delikatną dekoracją

za dużo przy nim pracy.
Marto bardzo dizękuje.
Jeżeli chodzi o zastępstwo dla Obsidian to bardzo łana jest też Kira Black Beauty, ale też cięzko ją dostać. Na słońce nadaję się również Creole Night, Cajun Fire o takich diabelskich kolorach

Citronella tylko i wyłączeni do cienia, będzie sobie dobrze radzić. Ładna jest również Solar Power lub Solar Eclipse, ewentualnie Delta Dawn o dużych liściach i ciekawym czerwonawym wybarwieniu po środku liści.
Jak chcesz jakieś konkretne kolory to pisz
Agnieszko witam i bardzo mi miło

Z Zapamiętywaniem nie ma tak źle, jak się ciągle je ogląda u siebie i powtarza się odmiany spacerując po ogrodzie to samo w głowie zostaje

Pozdrawiam i zapraszam.
Kasiu ja te, które rosnąć nie chcą zawsze przesadzam i z tymi odmianami też się tak stanie, z chęcią zobacze jak twoje rosną
Ewo dziękuje, rojniczkek ładny, ale to zarazem ich minus

zakwitają i rozetka z której wyszedł kwiat zamiera mimo to nie przeszkadza mi to i bardzo je lubie.