Pierwsza fotka tej na pierwszym planie i czerwonej, obie zjadliwe, ale przypuszczam że z dużej ilości siewek wyjdzie coś ciekawszego.
Chyba dałaś mi sadzonkę Młokosiewicza albo inną ... zmagam się z nią i nie wiem jak długo pociągnie. Idę zobaczyć czy coś ruszyła, zafascynowany różanecznikami zapominam o cennych ciekawostkach.
Rh CW
Calsap nie pamiętam jak się ten nazywa, etykietka mi zginęła, może Bogdzia rozpozna
America się otwiera przez paskudne kocury straciłam wszystkie pąki w Nowej Zembli, puszcza już listki
Dzisiaj cały dzień słońce, chmury i deszcz i tak w kółko byłam trochę na ogrodzie chwaściory dzięki deszczom ruszyły może w poniedziałek nie będzie padało to trzeba pielić, zauważyłam znowu mszyce na różach, już raz pryskałam dzisiaj ściągałam gadziny z pąków róż pączki ładnie wyglądają
kalina angielska jak pięknie pachnie na jej listkach też czarna mszyca się pokazała i zwija listki kwiaty pigwy też ładnie pachną
azalie
Narobiłam rabanu z przesyłką którą dostałam i która mnie przeraziła. Należy więc uczciwie teraz napisać co działo się dalej
Pan odpisał że on nie pakował i nie wiedział że takie rośliny wysłano. Tłumaczył się że larwanem było lane i opuchlaki powinny być martwe. Po następnym moim emailu że to nie wytłumaczenie, bez kłopotów zwrócił połowę pieniędzy za rośliny których sadzonek nie miał z poprzedniego sezonu i obiecał przysłać część zeszłosezonowych dobrze ukorzenionych roślin w ramach reklamacji Przyszły w środę całkiem ładne
nie to nie jest jaśmin, to taki krzew rosnący na trawniku, może robić za żywopłot dobrze znosi przycinanie, ładnie pachnie, nie pamiętam nazwy Już żylistek wysmukły- deutzia gracilis
Czy te rh radzą sobie z kwitnieniem?
Czytałam, ze rh, hortensje, azalie powinny roznąć w cieniu lub pólcieniu. A gdy ja tak posadziłam to nie kwitły i z roku na rok były tylko gorsze
Przesadziłam w miejsce gdzie jest więcej słońca, mnie korzeni od drzew i od razu zrobiły się lepsze. Mam co prada jeszcze pod drzewami i tak dogorywają. Z pięciu azali kwitnie tylko jedna. A nawożę i podlewam a pomimo to ma za mało światła (trochę od zachodu- to stanowcza za mała)
Ja także dołączam do grona wielbicielek Twojego ogrodu. Realizujesz go krok po kroku, czerpiąc przyjemności przez 'wieczność' Czy nie byłoby nietaktem zapytać jaka odmiana trzmieliny jest na Twoim zdjęciu? Również mam wielką chrapkę na projekt Danusi. Są klarowne, zachwycające etc., etc. Wydaje mi się, że właśnie zaczynam odkładać pieniądze do świnki skarbonki na projekt.