Oto zdjęcie, które wczoraj gdzieś się zgubiło. Widać tuje zniszczone przez psa Mam zamiar wypielić trawę i obciąć czarne części tuji, wydzielić rabatę o prostej linii oraz posadzić jakieś wyższe rośliny, które zakryją łyse pnie. Tylko nie wiem co może sobie poradzić w słabej ziemi i to jeszcze od strony południowej? Zdjęcie było robione rano i można wywnioskować że fotograf stoi od wschodu
Proszę o sugestie.
Asiu tylko musimy pamiętam o wymiarach, nie wiem czy szmaragdy tam się zmieszczą po prostu
wrzucam pamiątkowy pierwszy plan z wymiarami
tam w samym narożniku jest tylko 90 cm, to jak wsadzę brzozę yungi to obok niej nie zmieszczę nic więcej bo jedno mi wejdzie w drugie
Bluszcz zawsze może iśc znowu po murze domu, po prostu trzeba będzie go pilnować
Jak patrzę na ten plan co było kiedyś, a jak jest teraz to masakraaaa tle się zmieniło
buziaki Asiu, dawaj jeszcze pomysły
Mariusz.. szkółka mała, ale dobra tam od groma... a te storczyki co roku u niego podziwiam.... rosna wysokie i piękne..
A to wielka sadzonka jeżówki Papallo Double White....a ile nowych???? Siłą woli powiedziała tylko jedna... a sadzonka w litrowej donicy.. Tej odmiany nie znalazłam nawet foto na żadnej stornie internetowej. to nowość.. miał u nas jedne sklep, ale wyszły i foto brak...
NAPARSTNICA MERTONA "SUMMER KING"..a były inne.... już żałuje, że jednak nie kupiłam
Albo floksy, bardziej podobne do kanadyjskich niż szydlastych kolor wesoły i wyraźny.. jak żagwinu któy dokupiłam, bo jednak serduszek przesadzę, ma za sucho i za słonecznie, i widać jak gorzej rośnie od tej w lepszych warunkach..
Floks hybryda Paparazzi Britney, sama nazwa kusi.. a tytlko tu udao mi sie wygooglać jakie to jest floks
Albo pełnik miniaturowy o wysokosci 5 cm.. nawet wygooglać się nie da... takie coś innego jak nie kupić..
Proszę o pomoc. Całe przedpołudnie sadziłam krzaczki na rabatę. Niestety nie jestem zadowolona z efektów. Wyobraźni brak!!! Mam problem z nasadzeniem pod pęcherznicą Dart's gold. Cała rabata ma ok 12 m. Na początku są żurawki, trzmieliny, potem 3 sztuki Vanilla Fraise, jaśminowiec, potem własnie pęcherznica, dalej pęcherznica podsadzona kiscieniem Rainbow 3 sztuki. Chciałabym jakoś dokończyć kompozycję ale nie wiem jak. Dosadzić kiścienia, a może rodendrony?? Przed nimi jakieś trawki?