Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:18, 20 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam oczko tak pięknie wysprzątane, woda czysta jak kryształ. Twój ogród jest bardzo różnorodny, w nim nie można się nudzić.

Oj Dorotka nie można się nudzić zasow taki że ledwo chodze. Zaraz idę porządek z wrzosami zrobić. Wczoraj zrobiłam z hostami. Dzisiaj już dokończyłam skarpę pod szmaragdami kore wysypywalam już gotowa rabata.

EM przyjedzie to skosi bo trawa sięga kolan

Te hosty przeniesione w inne miejsce wczoraj do późna przesadzałam. Tam panoszy się bluszcz i hostom tam nie dobrze. Nie pokażę dopiero jak rabata będzie gotowa w sobotę.

Posadzę w to miejsce rododendrona. 2 szt mintam padły.

Zakątek z fioletową ławeczką 00:04, 20 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotka

Tyle czasu ciebie nie było,już z Anią więcej pisuje.

Piękne są te drzewa przycięte. Myśmy też w tym roku bardzo dużo cieli,sosny, brzozy i krzaki. Niektóre krzaki przycięłam pół metra od ziemi. Trzeba od czasu do czasu odmłodzić krzewy czy drzewa.

U nas była dzisiaj znośna pogoda, teraz księżyc świeci.

Pozdrawiam

Witaj Elu
No nie było mnie tutaj dawno, staram się nadrabiać zaległości
Sporo przycięliśmy w ogrodzie drzew i krzewów. Widzę, że ładnie juz listki puszczają. Co niektóre jak śliwowiśnia i głóg za duże porosły i nie miały juz ładnego pokroju.Lipki tez mocno są przycięte, nie mówiąc o czereśniW tym roku nie da nam ładnego cienia. Pogoda u nas dziś tez była ładna, słoneczna, ale wieczór chłodny i uciekłam do domku. Mam nadzieję, ze juz bedzie ciepło i bedzie można wybrać sie na wycieczki rowerowe
Kwiaty we włosach 23:56, 19 maj 2021

Do góry
Witam ponownie

Artystyczne zdjęcia robisz. Ja to tak nie potrafię ustawie się panoramę złapie i pstykam. U nas od południa dosyć dobra pogoda. Dużo zrobiłam Gosiu przesadzam rośliny i tyle mam zawracania że głowa mnie już boli. Coś w danym miejscu nie rośnie wysadzany i jeżdżę z taczka gdzie będzie roślinie lepiej.

Tulipany w tym roku dobrze się spisały było chłodno i długo.kwitly tak samo hiacenty.

Czekam aż Żarnowiec będzie kwitł pełną parą.
A ja w tym roku zasieje sasanki zobaczę co wyrośnie.

Pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 23:34, 19 maj 2021

Do góry
Witam Dorotka

Tyle czasu ciebie nie było,już z Anią więcej pisuje.

Piękne są te drzewa przycięte. Myśmy też w tym roku bardzo dużo cieli,sosny, brzozy i krzaki. Niektóre krzaki przycięłam pół metra od ziemi. Trzeba od czasu do czasu odmłodzić krzewy czy drzewa.

U nas była dzisiaj znośna pogoda, teraz księżyc świeci.

Pozdrawiam
Ogród w dolinie 23:01, 19 maj 2021

Do góry
Asiu tzw szmata przeciw chwastom. Zrób zakład co najmniej 10!cm.
Chodzi o to aby kamyczki nie zmieszały się z ziemią lub piaskiem i nie zabrudziły się ma być tylko woda a nie szłam.
Kwiaty we włosach 13:03, 19 maj 2021

Do góry
Gosiu pięknie, nie przejrzałam wszystkiego, brak czasu idę dalej sądzić pogoda sprzyja. Zajrzę wieczorem
Ptasi gaj 12:57, 19 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Tego klona to miałam zabrać jak byłam u ciebie i zapomniałyśmy o nim.
W ten weekend jadę do wnuków ale zadzwonię do ciebie to się umówimy na spotkanie.

W donicach to dla ciebie

Może jeszcze przywiozę z osiedla to weźmiesz więcej tych klonów.

A to mój obsadzony rondel. Może w środek wsadzę kocimiętki, ale jak przekwitną bo za duże do przesadzania.

Mirka twoje trawki po lewej stronie 6 szt dosyć ładnie odbiły. Te drugi rośliny zapominam nazwy też chyba będą kwitły.

Ptasi gaj 23:48, 18 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

To ile masz tych drzew do posadzenia?

Mirka mogę ci dać 2-3 wejdą w samochód to takie metrowki, ale szybko rosną.
Jesienią będziesz zadowolona pięknie się przebarwiają. Moje duże przywiezione z Wawy. Na osiedlu jest taki piękny klon i Tak sieje nasionami że pełno tych samosiejek. Znowu przywiozę, te dla ciebie rosną w doniczkach, więc nie ma pośpiechu. Memory też w donicy jeszcze mogę dać gracilimusa.2 szt.

Podzieliłam "Memory" na 4 czesci.

Zobacz jaki kolorek. Na pierwszej masz też Memory

Glina i zielsko 22:42, 18 maj 2021

Do góry
Do boju!!!
Ptasi gaj 22:40, 18 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Trawy czekają w donicach klony też.
Trawy twoje podzieliłam (eM przeciął piła szablasta) z jednej kępy zrobiłam 2szt.

To ile masz tych drzew do posadzenia?
Ptasi gaj 22:35, 18 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ja też mam ful przesadzanek . Cały weekend z em przesadzałam i sobie łokieć u lewej ręki załatwiłam. Może do soboty się wykuruje jak nie to leżing będzie

Trawy czekają w donicach klony też.
Trawy twoje podzieliłam (eM przeciął piła szablasta) z jednej kępy zrobiłam 2szt.
Ptasi gaj 22:34, 18 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dużo sadzonek naprodukowałas. Będzie co jeść i przerabiać

Moja produkcja i jeszcze nabytki jest tego bardzo dużo, ale już bliżej niż dalej.
Ptasi gaj 22:32, 18 maj 2021

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu mokro teraz to wszystko się przyjmie, też mam w doniczkach żurawki i przetaczniki. Przyjemnej pracy, u nas pada i nie ma teraz jak wyjść. Pozdrawiam.. Nie przesilaj się.

Gosiu u nas odstukac nie padało. Dzień idealny na sadzenie i przesadzanie.

Kręgi już wysiadają, ale chcę to wszystko skończyć i odpocząć.
Ptasi gaj 22:27, 18 maj 2021

Do góry
A ja dzisiaj wyrównałem rondel, obssdzilam trawami, szałwia, Dąbrówka, jezowkami. Nie wiem jak to bedzie wyglądało za miesiąc dwa. Mam nadzieję że dobrze. Dwie trawy chyba nie przetrwały,ale jeszcze czekam nie wiem jak startują.

Posadziłam dalie, jutro dalsze sadzenie i może zasieje cynie.

Porządki z floksami wszędzie rosną i trzeba je posadzić w jednym miejscu.

Woda w oczku czysta jak kryształ. Jeszcze syf po czyszczeniu muszę sprzątnąć. Trawa rośnie jak oszalała.
Trawiszcza po różach w tym roku bardzo oberwały. Środki łyse.

Glina i zielsko 22:12, 18 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
No za nic nie idzie się dogadać.
Chciałam żeby wysłali nowe. Nawet bym za paczkę zapłaciła.
Nie chce ten wlasciciel .
Mam przyjechać i juz

I pan twierdzi że zarosną od dołu po posiedzeniu w gruncie.
A ja wiem ze nie.

Pojadę i wymienię.
A potem im nasmaruje opinie na profilu na fejsie.
Ze zdjęciem.
I Na grupach ogrodniczych.

A dlaczego u niego od spodu nie zarosły. Sprzedaje szajs. Nie płać żadnej paczki. Chcę abyś przyjechała bo wtedy śladu po jego oszustwie nie będzie.

W razie czego możesz mu napisać niech odda pieniądze i sam odbierze towar.
Glina i zielsko 22:05, 18 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Zamówiłam ze szkołki 10 tuj 110 cm wys.chciałam dosadzić. Juz od nich mam tuje.
6 szt jest łysych od dołu.
Wymienią ale mam sobie przyjechac 50 km w jedną stronę.
A nie mam kiedy.

Co o nich myślicie? bo własciciel mi pisze że po posadzeniu do gruntu zarosną od dołu.
A moje doświadczenie mi mówi że nie zarosną.

Czy to szmaragdy? Są beznadziejne po ile płaciłas za te kmioty, krzywe i cherlawe.
Tuja dobrze prowadzona od samego spodu ma zielone igliwie. Tutaj nie wiadomo czy one zostały obciachane bo były żółte czy chorowały.
5 doniczka od lewej widać, że górka jest albo sucha albo chora.

Napisz mu, że niech ci zwróci pieniądze i sam po nie przyjedzie. Jest to nieuczciwe. Puść mu wiache przez telefon dziad myśli że ma do czynienia z idiotka która nie zna swoich praw. On powinien dostarczyć w dobrym gatunku a nie żebyś ty jeździła wymieniała.

Ty kupowałas przez kuriera? To tym bardziej dziad powinien w zebach przywiezc inne tuje. Ja tam się nie patyczkuje.
Jutro dzwonię do swiatkwistow zamówiłam nasiona i do tej pory nasion nie ma.

Powiedz mu że mu zrobisz taką reklamę, że nic nie sprzeda. Niech nie naduzywa twojej cierpliwość bo pozaluje musisz z nim ostro. Chłopy to się boja ostrych bab.
Ogród w Klein Kottorz 17:31, 18 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Wacku, przed Tobą wspaniałe zadanie, urządzanie ogrodu. Widziałeś tyle pięknych ogrodów (dziękuję), że pewnie masz już wizję swojego i częściowo ją zrealizowałeś.
No to do dzieła

A tutaj mój kwitnący żagwin

Danusiu to chyba nie żagwin to floks szydlasty
Ogród w Klein Kottorz 17:20, 18 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Elu, bardzo się cieszę, że dziewczyny przysłały mi takie dorodne sadzonki
Już wszystko posadzone

Będę szukać tej niskiej kocimiętki, u Ciebie jest bardzo ładna.

Danusiu niską się pleni i sie rozsiewa.
Przyślę ci kocimiętki,ale nie teraz chcę abyś też miała ładna
Jak będę przycinać po okwitnieciu masz jak w banku dwa rodzaje czekam aż ta wolker's zakwitnie.

Ja też dzisiaj sądzę dobra pogoda do sadzenia.

Odnośnie stipy będę musiała w tym roku siać gdzieś mam nasiona. Z ręką na sercu bardzo słaba u mnie w tym roku nie wiem dlaczego tak się stało.

W szkółkach po 10 zł widać, że siane wczesną wiosną więc malo prawdopodobne, że będą kwitnąć w tym roku. Ciesz się, że dostała taki ful wypas.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 18 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

To irysy Pumilo.
Musze jeszcze kilka przesadzic, bo na innych rabatach giną.
Super, że powojniki ci zakwitną

Ja myślałam o twoim powojniku tym w pakach. U mnie w lesie powojniki. Jest ciepło to nadgonia.
Ptasi gaj 10:57, 18 maj 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Toś się narobiła. Ela ja teraz kupiłem azalie już miały paki i już kwitną Pani mówiła żeby je potem przyciąć najlepiej jakby się po zagęszczały. Drugi dzień pada.

Tak mi szkoda ciąć tych azalii, ale spróbuję przynajmniej kilka łodyg przyciąć. Zawsze jestem za przycięciem różnych krzaków a azalie mam opory.

U nas odstukac nie pada ale pochmurno. Jadę sądzić może chociaż część posadzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies