Teraz post trawnikowy
Moje liczne zmagania z nim nie są oszałamiającego efektu, bo tak nierówno wzeszła trawa. Jednak miała przejścia jak jej częściowe wypłukanie, śnieg, mróz i inne - proszę się nie gniewać
Teraz drugi raz posiałem w tym miejscu - może kiedyś będzie gęsta
Po drugiej stronie jest o wiele lepsza, ale ta część nie miała za sobą kopania kanalizacji i najazdu kopar i innych
Nie jest to wymarzony trawnik, bo ma wiele chwastów. Myślałem, że oprysk starane zadziała - niestety nic nie dał. Po zrobieniu ścieżki z kamienia wzdłuż tui i jałowców i przeróbce skalniaka obiecuję się nim zająć - nie krzyczcie na mnie proszę
Ale żeście nabili od wczoraj postów
Dziś popracowałem nawet dużo, bo wszystko skosiłem sobie, zrobiłem kanty, posadziłem troszkę i drugi raz zasiałem trawnik
Kanty przy rabatach nie wyszły aż tak źle
Oto moje trzymanie się koloru - hahaha Na usprawiedliwienie mam, że byliny już są koloru białego, różowego i niebieskiego
Sebek Ty ostrzyłeś swojego fiskarsa? Wreszcie zdobyłam swojego zastanawiam się czy on ma być taki tępy czy trzeba go naostrzyć. Mam zamiar jutro poszaleć z kantami
Swojego nie ostrzyłem, ale po moich dzisiejszych zmaganiach z kamieniami i kantami chyba będę musiał. Dziś sobie już dokończyłem wszystkie kanty jakie mogłem - i wygląda to o wiele lepiej
Mój może i był tępy na początku, bo jak jeździłem po ostrzu paluchem to go nie przeciąłem
Aksamitki sobie siałem - 2 skrzynki i doniczki. Wzeszło mi niewiele. Jednak jedna mi omroziło, a wysadzając jakieś strzępiaste z miejsca gdzie są begonie zapomniałem o nich, że są na kostce. Teraz tylko popiół został
Ale za to z siewu zostały mi trzy białe - kremowe. O te już zadbam
Sebek Ty ostrzyłeś swojego fiskarsa? Wreszcie zdobyłam swojego zastanawiam się czy on ma być taki tępy czy trzeba go naostrzyć. Mam zamiar jutro poszaleć z kantami
Teraz tylko pozostaje mi wymiana żurawek na citronelki. Dla tych co tu są na pewno znajdzie się miejsce na przerobionym skalniaku - tam będą lepiej się prezentować
Ciurkadełko i jego otoczenie wygląda super ale przydałyby się citronelki