Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Michael 19:09, 13 maj 2011

Jaki irysek?
monteverde 19:11, 13 maj 2011

kłącze irysa kupił)
Neska 19:15, 13 maj 2011

Sebek Ty ostrzyłeś swojego fiskarsa? Wreszcie zdobyłam swojego zastanawiam się czy on ma być taki tępy czy trzeba go naostrzyć. Mam zamiar jutro poszaleć z kantami
Sebek 19:24, 13 maj 2011

monteverde napisał(a)
dzisiaj mam i wczoraj miałam+, Sebek jaki irysek?a czemu nie wysiałeś sobie aksamitek?)

Dzięki, że mi przypomniałaś, bo go właśnie dałem do wody - zaraz wracam jak go posadzę
Sebek 19:29, 13 maj 2011

No - posadziłem
Na około 10 cm - wystarczy?

Aksamitki sobie siałem - 2 skrzynki i doniczki. Wzeszło mi niewiele. Jednak jedna mi omroziło, a wysadzając jakieś strzępiaste z miejsca gdzie są begonie zapomniałem o nich, że są na kostce. Teraz tylko popiół został
Ale za to z siewu zostały mi trzy białe - kremowe. O te już zadbam
Sebek 19:31, 13 maj 2011

Neska napisał(a)
Sebek Ty ostrzyłeś swojego fiskarsa? Wreszcie zdobyłam swojego zastanawiam się czy on ma być taki tępy czy trzeba go naostrzyć. Mam zamiar jutro poszaleć z kantami

Swojego nie ostrzyłem, ale po moich dzisiejszych zmaganiach z kamieniami i kantami chyba będę musiał. Dziś sobie już dokończyłem wszystkie kanty jakie mogłem - i wygląda to o wiele lepiej
Mój może i był tępy na początku, bo jak jeździłem po ostrzu paluchem to go nie przeciąłem
Sebek 19:37, 13 maj 2011

Ale żeście nabili od wczoraj postów
Dziś popracowałem nawet dużo, bo wszystko skosiłem sobie, zrobiłem kanty, posadziłem troszkę i drugi raz zasiałem trawnik
Kanty przy rabatach nie wyszły aż tak źle

Oto moje trzymanie się koloru - hahaha Na usprawiedliwienie mam, że byliny już są koloru białego, różowego i niebieskiego
zbigniew_gazda 19:45, 13 maj 2011

Linka napisał(a)
Bo dzisiaj jest piątek trzynastego

I trzeba nakarmić obcego kota (najlepiej czarnego ). I wszystko wróci do normy. Tak głosili dziś w radio.
Sebek 19:46, 13 maj 2011

Teraz post trawnikowy
Moje liczne zmagania z nim nie są oszałamiającego efektu, bo tak nierówno wzeszła trawa. Jednak miała przejścia jak jej częściowe wypłukanie, śnieg, mróz i inne - proszę się nie gniewać

Teraz drugi raz posiałem w tym miejscu - może kiedyś będzie gęsta

Po drugiej stronie jest o wiele lepsza, ale ta część nie miała za sobą kopania kanalizacji i najazdu kopar i innych

Nie jest to wymarzony trawnik, bo ma wiele chwastów. Myślałem, że oprysk starane zadziała - niestety nic nie dał. Po zrobieniu ścieżki z kamienia wzdłuż tui i jałowców i przeróbce skalniaka obiecuję się nim zająć - nie krzyczcie na mnie proszę
Sebek 19:47, 13 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)

Bo dzisiaj jest piątek trzynastego

I trzeba nakarmić obcego kota (najlepiej czarnego ). I wszystko wróci do normy. Tak głosili dziś w radio.

Mi się tam raczej żadne nieszczęście nie przydarzyło - nawet dostałem pozytywną ocenę dzisiaj - +2