Anitko, koło mnie rok temu nadawałam..i wysłuchane, trawek mnóstwo, zaskoczyli mnie
..bo byłam upierdliwa
a tak przy okazji, widziałam spotkanie, coście się tak do Bogdzi kleiły
Ta kalina, warta grzechu....zdjęcie nie pokaże tego i nie chcę nudzić obrazami, ale;
wieczorkiem pachnie, koło 21, różnie rośliny pachną
...jest niby pospolita, moja chyba japońska,ale warto,siedzisz i patrzysz i pachnie. tu król, tron., tamaryszek i kalina
Kasiu piękna serduszka ,ale kasztanowcem jestem zaskoczona i oczarowana ,wyobraź sobie ze będąc wczoraj w Poznaniu widziałam potężny okaz takiego właśnie kasztanowca ,był prześliczny ,tak zresztą jak Twój żurawki powoli robią wrażenie do jesieni będzie czadowo
Anuś, ja jakaś niezorganizowana, wracam po przerwie i nawet u siebie nie wyrabiam
wybaczcie
syn się żeni...chyba wariat, ale moja synowa Ela, jest cudowna jedyna osoba, poza kręgiem, co mogę o kwiatkach, to już wiecie
buczki trikolor i czosnki, oba trudne, bo
1. czekamy
2. martwimy się
3. idą
4. i tak robią, co chcą
Gosia, proszę bardzo. Rzut oka na całość (hmm zielono, i jak wszystko jedno na drugim
I po kolei:
Fasolka szparagowa kiełkuje
Rzodkiewka, a pod nią marchewka
Sałata i pory
cebulka
bób
cebulka, sałata i azjatycka sałata do gotowania
więcej bobu
truskawki
Jej!
włączam, zapomniałam!!
z pozycji leżącej te 6m robi wrażenie, ale na krótko...i to mi nasuwa pragmatyczne podejście w każdym obszarze
...Ewuś, tyś różanka
tu róże angielskie, 16 lat im strzeliło i takie młodziutkie, jak to uzyskać w naszym życiu
kraty metalowe, ukierunkowanie, chyba robią swoje, chciałam, aby w poziomie muru rosły i kwitły, uczyłam się na DOMO
Aniu, tej hosty już generalnie nie uprawiają, to stary model, na bazie niej tworzą inne piękności
...ty siłaczka zawsze dasz radę
a ja walczyłam z jednorocznymi; i musiałam wyciepać stożek cisowy na rabatę
bratki miniaturki, lepsze od tych tradycyjnych
tu wzdłuż ma skrzynie z odzysku z drewna egzotycznego, wybielane metodą Konstancji
w sumie mam ich 8 długość każdej to 6m, na każdą około 6-8 roślin i robić trzeba etapami
a jeszcze ciepnę tam 2 stożki bukszpanowe, co w styczniu kupiłam na giełdzie, chorują, cóż, jak dostaną ziemię, chyba odżyją?
i!!! siane 17 marca werbeny są i ile!
a jeżówek, sypałam nasiona tych, co niby nie wschodzą, nie prawda, wszystko idzie
trzeba chyba z pęsetką do nich podejść
już wiem, jak wyglądają sadzonki, chyba już nie będę się mylić, dam Marzence tyle, że zawali swój
ogród
Moja serduszka okazała A raczej serducha
i kwitnący kasztanowiec
Fala z żurawek nieco się powiększyła Teraz taka czerwoniutka by się przydała
i moje żółte poczochrańce
To rada taka, na poziomie 1m, wszystko wycinasz, stale jak przyrasta, a potem idą w górę i szkodniki im nie straszne, na przyrostach na poziomie 30 cm żerują mszyce..
tu widać z aleka, dół cięty do łysa, góra pięknie się rozrasta, zwłaszcza bez szkodników..
witam u mnie u pozdrawiam serdecznie i powodzenia, będziesz mieć pięknie
No i ma rację chłopak! Czego się Jaś nauczy,to Jan będzie wiedział.
Całuski na seteczkę, I pokazuj Kubusiową działeczkę częściej.
Różyczka dla niego na urodziny.