Ale nie wiem, czy teraz znajdę ładną? i tak mus poprawić posadzenie cisa, nie wyszło dobrze...
poduchy coraz bardziej niebieskie
i......cały czas myślę, gdzie ten mój żywopłot z głogowników przenieść, ogród niby duży i nie ma gdzie!
Działka jest na prawdę w cudnym miejscu, przed laskiem jest jeszcze rzeczka ale zanim ja tam dojdę z moim ogrodem to trochę minie, na razie będzie tam trawa no i może posadzę tam brzozy
Szkoda tylko że sąsiedzi nie dbają w ogóle o dolne części działek, i po obu stronach mam chaszcze od których muszę się jak najszybciej odgrodzić, muszę, jak dam radę to w tym roku, dosadzić kilka świerków serbskich, brzozy i derenie bo one szybko rosną i pięknie wyglądają
Monia i bardzo dobrze że wklejasz zdjęcia niebawem zaroi sie od dobrych duszyczek które zasypią cię pomysłami
Tak na szybko ja na froncie bym "uzielenił" trochę ten podjazd.
i zmieniła trochę kształt rabat, dobór roślin to inna historia najpierw zacznij od ukształtowania rabat, a potem będziemy je wypełniać, na pewno dałabym wyższe piętro wzdłuż chodnika coś w ten deseń:
Śliczne.
Też mój wzrok przyciągneła ta hebe, u Kasi też rośnie. Aż mnie zadziwiłyście. Ładna jest.
Ja nie mam nakolanników tylko taki klęcznik mięciutki - i powiem Ci że go bardzo często używam, można sobie na nim klęczeć albo nawek klapnąć tyłkiem - wygodny i ciepły nakolanniki dobra rzecz. Też kupowałam w zeszłym roku liatrę w biedronce - zakwitła mi tylko jedna z nich ale w tym roku powinno być lepiej. Pozdrawiam.
Witam Gosiu oglądałam twój ogród w Mai piekny ale zmiany których dokonujesz jeszcze bardziej mi się podobają odglądam twój watek ale pisze pierwszy raz Pozdrawiam z Mazowsza
Wczoraj był wielki dzień dla mojego trawnika - pierwszy raz werykulacja Pan za dwie i pół godziny roboty ze swoim sprzętem wziął 50 złotych, to mi się sprzętu nie opłaca kupować Zobaczymy za parę tygodni, jakie będą efekty. Póki co miałam zamiar spryskać na chwasty, ale mówił, że jeszcze nie rosną i żeby nie pryskać, tylko nawieźć trawę. No i położył mi koncepcję
Pierwszy pasek. Spore parę worów z tego się uzbierało
Miałam jedną wielką żurawkę, niezbyt ładnie rosła, chyba wymagała odmłodzenia. Podzieliłam ją na takie kawałaki
Ale będziesz miała satysfakcję, gdy stworzysz rabatkę z żurawek z własnej hodowli. Pozdrawiam.