O kurcze - no chyba żartujesz - a moje mają 10 cm i są chude - i w dodatku z 15 przepikowanych zostały mi.... 2 - i to jeszcze nie na pewno... reszta padła... Twoje cudne
Bogusiu - zdrowia życzę bo ciepło i szkoda być chorym. A dyskusję hotensjowo-piwoniową miałyście przednią
Szybko coś zmajstrowałam w programie. Rośliny odbiegają od tych, które posiadam ale zrobiłam taką szybką wizualizację z tego co było dostępne online, brakuje tu czarnych traw.
Przed chwilą dostałam od koleżanki smsa ze zdjęciem świerka conica z informacją "jada do Ciebie takie dwa z okazji urodzin", a ja na wizualce właśnie takie wstawiłam, czy to znak że właśnie takie mają tam być?
Witam,
prosze o pomoc w identyfikacji.
Dostałam iglaczki ok 20 cm niestety bez nazw, no i mam problem gdzie je posadzic bo nie wiem jak duże będą rosły. Może uda sie je rozpoznac...
Wyglądają na 2 rozne gatunki:
ten ma jaśniejsze końcówki i ogólnie luźniejszy pokrój
drugi niby podobny, ale kolor mniej intensywny i pokrój bardziej zwarty
Dziękuję Marysiu, skaniak był przeze mnie osobiście zrobiony, tak wyglądał zaraz po założeniu, teraz wapienie mi się strasznie rozlatują
Klon palmowy atropurpurea?...............bo nie wiem czy o niego pytasz........rośnie od samego początku.......od momentu założenia skarpy, czyli ma już 10 latek tyle co ogród
Fotki założeniowowe właśnie z klonem, jedne z pierwszych z ogrodu 2004r.