Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:25, 30 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Agatko ach Twój wiąz.

Będzie za chwilę cały w liściach

Ławka w ogrodzie 07:10, 30 kwi 2014

Do góry
Ławka darniowa spotkana podczas zwiedzania angielskich ogrodów. Tutaj zamiast wikliny są metalowe taśmy.

Odległość od pnia zdaje się na 50-40 cm.

Ogródek Anity 07:06, 30 kwi 2014

Do góry
Na dzień dobry!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:02, 30 kwi 2014

Do góry
W międzyczasie kwitł króciutko migdałek w naszym ogrodzie

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 06:26, 30 kwi 2014

Do góry

Masz białą serduszkę cudna
Ja zakupiłam białą, a otrzymałam różową (kupiona w internetach), a na moje pytanie zadane sprzedawcy, odpowiedziano mi, że w regulaminie sklepu jest: w razie braku zamówionego koloru istnieje możliwość wysyłki innego koloru tego samego gatunku
To istne szaleństwo, ale funkcjonuje jak widać w naszej rzeczywistości
Przynajmniej pocieszę oko Twoją. Moja wylądowała u sąsiadki, bo u mnie tylko białe i fioletowe mieszkają
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:15, 30 kwi 2014

Do góry
I jeszcze taki piękny widoczek

Lecę w kulki... 06:11, 30 kwi 2014

Do góry
Machamy

Dwa ogrody 06:09, 30 kwi 2014

Do góry
Dziękuję. Na jedną fotkę jeszcze mi starczy czasu Proszę bardzo.
Dwa ogrody 02:52, 30 kwi 2014

Do góry
Saxatilis tak wyglądają teraz

a to tiarelka w przedwieczornym słoneczku dla zainteresowanych

i kawałek "buszu"
Dwa ogrody 02:14, 30 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Karola, myślę, że trzeba się spotkać, napiszę na pv 100 róż ma Rench
Miro, u mnie tulipanów niewiele, tylko w donicach i botaniczne różowe w gruncie.

te rozminęły się w czasie

te botaniczne na zdjęciu to Lilac Wonder a liliokształtny to Burgundy pozdrówka aha http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostropest_plamisty
Ogrodowy spektakl trwa ... 01:30, 30 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)

jabłonka champion - mam zlikwidować część kwiatków ???? nie znam się

Kwiatów nie obrywaj, bo nie wiadomo ile będzie zapylonych. Oberwiesz zawiązki owoców po czerwcowym, samoistnym opadzie. Opad ten w tym roku może być wcześniej, tak jak wszystko w przyrodzie
Między pozostawionymi zawiązkami powinien być mniej więcej 20 cm odstęp

Te białe, pękate, z czerwonymi smugami tulipany są piękne. Jeszcze te na cienkich łodygach, z wydłużonymi, jak płomień u świecy płatkami. Zresztą, które tulipany mogłyby się nie podobać?
Dwa ogrody 01:25, 30 kwi 2014

Do góry
Kasiek, to ta rabata. Chyba jest na niej za mało miejsca, patyk przed liliowcami, oczywiście konieczna podpora.
Będzie pięknie... będzie... 01:12, 30 kwi 2014

Do góry
Witajcie. No i jestem już formalnie na forum , póki co oglądałam, podziwiałam, a teraz potrzebuję Waszej pomocy. Mam do zagospodarowania teren na rabatę (od schodów betonowych do schodów drewnianych tarasu), a w głowie kompletny brak pomysłów. Myślałam raczej o ogrodzie w różnych odcieniach zieleni z dodatkiem czerwonych krzaczków jak: np. berberysy czerwone czy żurawki. Ewentualne kolory dodałabym w roślinach sezonowych. Teren pod rabatę jest nasłoneczniony (wschód i południe). Podpowiedzcie, pomóżcie, plis Ps. trawnik w trakcie reaniamcji :/
Jurajski Ogród 01:00, 30 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Odpowiem wieczorkiem, teraz tylko 3 fotki i zmykam do ogrodu:

mglisty dzisiejszy poranek (teraz świeci słoneczko)

Dawno mnie tu u ciebie Aga nie było..... ale twój ogród trwa nadal w sojej urodzie i niezmiennie mnie zachwyca, nawet w takim mglistym wydaniu jak na tych fotach...........jest ślicznie..........."=_
Pozdrawiam wiosennie !
Makowo na Kociewiu 00:59, 30 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

kasiu ale pięknie kwiatuchy kwitna nie wiedzialam jakie zdjęcie cytować, bo wszystkie piękne, ale wybrałam to, bo widzę, że iglaczki Ci chorują, czy przymarzły? pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 00:55, 30 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Rutewka orlikolistna ma sporo pąków

Basiu jak wysoka jest Twoja rutewka bo moje Delavaya są niskie jak na razie żywokost został w rajskim, a wiesz, że pocięty jest bardzo dobry w kompoście?
Między pasjami 00:46, 30 kwi 2014

Do góry
Witaj Jolu wpadłam z rewizytą, działeczka widzę rozkwita coraz bardziej, więcej nasadzeń które pięknie kwitną, w moim warmińskim ogrodzie sama prowizorka jeżeli chodzi o różne sprzęty ogrodowe ja to nazywam recyklingiem nawet trzepak służy mi za pergolę dla róż i powojników, winnik zmienny i cytryniec też z niego korzystają rób dużo zdjęć roślinom aby zimą móc je oglądać wtedy szybciej zima przeleci, ja przynajmniej to praktykuję pozdrawiam serdecznie i zostawiam goździk chianti i dzwonek torpedo, może zainspirują Ciebie do stworzenia kolejnego pięknego obrazu

Aha a jak tam nałóg? mnie się tylko częściowo udało jeżeli można to tak nazwać, palę o wiele mniej i słabe, może drugie podejście będzie bardziej udane
Przyjazny ogród 00:34, 30 kwi 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Dzięki
Fotki z porannego porannego obchodu.

Coś pięknego! Moje jeszcze nie kwitną, ale takiej kępy muszę się doczekać

Mariusz napisał(a)

SDB lubię najbardziej, może jestem monotematyczny, ale jak to nie pokazać tegorocznego kwitnienia, to dopiero jego początek.

Urocza rabata.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 00:18, 30 kwi 2014

Do góry
WTOREK

w gniazdku 5 jajek

Panowie wylewali beton pod murek...

Ja opieliłam rabaty, przerzedziłam winobluszcz na pergoli i dosadziłam bluszcz od ewy. Oby się przyjął.

Wieczorem pojechaliśmy po kolejne 40 szt auerospicaty,
już wyładowane, jutro sadzenie...

Zostanie mi obsadzenie donic, czyli tak jakby dalej w prostej linii, ale na podwyższeniu i nie wiem, czy dokupić jeszcze te tuje, ale zostały tylko mniejsze, czy zrobić tam i na wprost działki, z czegoś innego??

Na wprost chciałam świerki serbskie, ale nigdzie tu nie znalazłam, a w jednej szkółce cała ich plantacja była zarezerwowana przez jakiegoś Niemca i facet nie dał się uprosić na sprzedaż zaledwie 15 szt

Minimalizm z odrobiną romantyczności 00:03, 30 kwi 2014

Do góry
żurawki szaleją

Drugi duży bukszpan, na rogu przedogródku schnie
Wygląda,że chyba spaliłam go potasem, a może też miejsce mu nie odpowiada, rośnie na patelni.

Dziś go obcięłam, dość mocno, w środku ma zielone listki, jutro go przesadzę w inne miejsce, może przeżyje. Fakt, że potraktowano go brutalnie przy wykopywaniu, od tyłu zupełnie wysechł i zrobił się lysy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies