Szachownice
Psiząb
Piwonia delikatna
jeszcze pierwiosnki
powojnik mandżurski hodowany jeszcze w rajskim z nasionek i przeniesiony do warmińskiego
słabiutki hiacynt
ciemiernikowy las
magnolia już niedługo pokaże kwiatki
trillium coraz większe, resztę muszę reklamować
czosnki
wiśnia japońska Kojo no mai też będzie kwitła
Cisy posadzone za gęsto...............iIrenko nie znam historii z tajemnicza wyspą, ale mnie intryguje, bardzo tajemniczo wyglądaja te konary, jak w krainie krasnoludów
a szafirki i orliki, widzisz............dzieki za przypomnienie, sprawdzę co u nich.... u ciebie już nieźle śmignęły
Pracowity dzień na działce - bite osiem godzin! Było słonecznie, ale wiał chłodny północno-wschodni wiatr. W sam raz do pracy; ani za zimno, ani za ciepło. Oczywiście nie omieszkałam zrobić kilku fotek roślinom i... motylkowi. To była wspaniała sesja zdjęciowa, bo motylek był zziębnięty i oszołomiony i przez dłuższy czas siedział sobie nieruchomo.
ja też mam popkorn i serial oglądam ... w czasie przerw reklamowych zrobiłam "ciofaj ciofaj" i rozbiłam sobie szczękę w okolicy stron 1200 i dalej ...
jedynki przednie zostały na jeżówkach z motylkami
dolne pod lucyferkiem (Anek to jego liście czy tam więcej dobra niż sam lucek?)
już bezzębna zezowałam na kombinacje mimo woli w gatunku i kolorze - rudbekie z liliami
dziewanna - której to znajomość taką dumą mnie napawa
liliowce ... wow wow wow
Anek wnioskuje o album bo to szukanie bo mam parcie na oglądanie ... i ilekroć nie kliknę sobie gdziekolwiek w tych Twoich kilku tysiącach koloru i kfiatków to tonę na kilka godzin ...
no a tak to się ten wózek życia mimo woli ciągnie
i taką to siem ma z tego radochę
znowu się nie wyśpię ale kofam Was potfffory ...
Anek wy wiecie, ze macie ogród botaniczny zupełnie przypadkiem
Trochę fotek z dzisiaj
Abeliofylum listki rozwija i może zakwitnie paskuda zdjęcia się nie udały
brunnera ma coraz więcej kwiatków
pierwiosnki deszcz zniszczył ale odbijają
nie pokazujesz dalej, po prawej jałowca, mam takie dwa dwukolorowe jałowce pośrednie i z nimi kłopot, jak ty sobie z nim poradziłaś na rabacie, tniesz je też kulki?