Iza to były naparstnice czy tojeść orszelinowata.. chyba to drugie?? To już prawie 2 lata... mama prawo mieć sklerozę..
Dziś obrazków dużo nie mam, gości trochę było.. chyba dla każdego nie wystarczy
dzień dzisiejszy był i przyjemny i pracowity. najpierw przyjemność - wyprawa do Hallerbos [Belgia] i cała masa blu bells.... szkoda, że już przekwitały. za rok biegnę w połowie kwietnia tak jak powinnam była iść.
po wizycie w lesie udaliśmy się na wystawę tulipanów. W przyszłym roku pomyśle o abonamencie żeby wejść ze 2-3 razy bo teraz już spora część tulipków i hiacyntów przekwitła.
Był też hangar z wystawą z kompozycji kwiatowych.... bosko było. Zdjęcia przejrze i coś wrzucę na forum a potem samą szefową zaproszę do wątku
Witam,
posiadam grejpfruta, który został przez mojego męża wyhodowany ma on z 2-3 lata. Jednakże ostanio zaczeły mu zawijać się liście, pojawiła się żywica zapachem przypominająca cytrynę i ogólnie nieciekawie wygląda.
Bardzo prosze o pomoc, jak temu zaradzić, gdyż żal patrzeć, jak roślina marnieje
A ja właśnie przez Twoje trzykrotki, które ładnie teraz odbiły wróciłam.....no i Twoje bordowe żurawki, które robią furorę wśród moich znajomych....napóźniej we wtorek obfocę to spojrzysz jakie "dzieci w swoim przedszkolu" wyhodowałaś.....młodego pozdrowiłam, wprawdzie telefonicznie (bo już we Wrocławiu o tej porze był), ale miło wspomina spotkanie (dziękuje oczywiście) i prosił też o przekazanie pozdówek co czynię natychmiast....tulipki u Ciebie cudne, a u mnie w tym roku bida.....nie wszystkie wyszły, które jesienią przesadzałam...spokojnej nocy
pozostałe tez posadzone ale w deszczu i zdjęć nie mam
Dark Eyes i Solina (po 2 szt) przy kole
i Pronce Charles przy rózy Jasmina
I teraz najbrzydsze zdjęcia - szałwia. Proszę zwrócić na tę profesjonalnie zrobiona linie oddzielająca w przyszlosci inne nasadzenia...
Zielona, sama chcialaś
Faktycznie nakręciłaś się prymulkowo Tulipki w ulotnej biżuterii po prostu boskie
Na skalniaczek mogłabym Ci polecić jeszcze takie cóś, ale nie pamiętam jak się nazywa, fajne ma liście
ładnie się rozrasta i nawet nieźle kwitnie. Dobry kontrast dla dąbrówki rozłogowej o bordowych liściach.