Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:53, 05 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mówię ja Wam,
ja to już zbielałe te kciuki mam,
bo trzymam od przymrozków, żeby nie były,
i trzymam za Sebastiana ile siły,
za Bogusię, żeby rabatek nie "skopała",
Za Bożenkę, żeby w ogrodzie pokazać co miała.
Dodatkowo za zdrowie własne oraz tu i tam.
I już nawet nie pamiętam za co trzymać je mam.

Odpuszczam więc zaginanie,
i w dobrej pamięci miejcie Hanię.

Niesamowita jestes . Dzięki za wiersz i za trzymanie kciuków.
Ogrodowe przygody 20:53, 05 maj 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mirellko to Gladiator więc jest dość wysoki ok 70 cm i jak przypuszczam będzie miał duży kwiat
Byłam dziś u Ciebie zdjęcia drzew przepiękne

Ślicznie dziękuję Ci za to zdjęcie, jest piękne, dziękuję
Ogród - Azyl Amatora 20:35, 05 maj 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
I już ostatnie tulipany - moje ulubione tej wiosny:

piękne te tulipany
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:34, 05 maj 2014

Do góry
Ogród - Azyl Amatora 20:33, 05 maj 2014

Do góry
Dzisiaj dostałem maila z odpowiedzią na reklamacje i nie moge uwierzyć, że można tak traktować swoich klientów Zareklamowałem dwie rośliny z wiosennych zakupów. U tej pani kupiłem w sumie 15 roślin. Niestety dwie roślin nie dały oznak życia. Po miesiącu wykopałem je, zrobiłem zdjęcia i zareklamowałem. Dostałem odpowiedz:
"Ze zdjęć wyraźnie wynika, że roślinki są zdrowe, to że jeszcze nie wypuściły może być spowodowane wieloma przyczynami na które my nie mamy wpływu.Dostał Pan towar pełnowartościowy, po miesiącu chce Pan nowe roślinki, bo Panu nie urosły. Ja nie jestem odpowiedzialna za to jak były posadzone roślinki w jakiej ziemi czy nie zostały za mocno nawożone lub za mało itp. Pana reklamacja jest bezzasadna."
Czuję się, jakby cała wina za to była zrzucona na mnie
Co sądzicie o tych roślinach:
JEŻÓWKA GREEN ENVY

OSTRÓŻKA DWUKOLOROWA

Dodam tylko, że nazwa użutkownika na allegro to: kwiatki_ogrodowe Nie polecam
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:24, 05 maj 2014

Do góry
Bogdzia właśnie wróciłem tym razem osłoniłem tylko hortensje ogrodowe -mają pąki kwiatowe to szkoda je stracić

cyrtomium fortunei dostało tylko po czubkach
Ogród cioci 20:23, 05 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj w ogrodzie
Zakwitły iryski

Uwielbiam iryskowo ten fiolecik to taki mój kolor mam ale wyższe, a u Ciebie niziutkie- jest jakaś różnica odmianowa?
A wogóle u Ciebie cieplej bo tak ładnie wszystko kwitnie
Ogród cioci 20:23, 05 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj w ogrodzie
Zakwitły iryski

Uwielbiam iryskowo ten fiolecik to taki mój kolor mam ale wyższe, a u Ciebie niziutkie- jest jakaś różnica odmianowa?
A wogóle u Ciebie cieplej bo tak ładnie wszystko kwitnie
Leśne Wzgórze 20:22, 05 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Anka... popraw mnie jeśli się mylę, bo dość dokładnie Cię czytam i chyba nie bardzo rozumiem... Pogubiłam się... Te 50m to część skarpy, której nie widzisz z poziomu trawnika? Na granicy masz tuje, a skarpę od strony trawnika częściowo obsadzoną według wcześniej pokazywanych fotek. Zgadza się? Problem jest w utrzymaniu skarpy w czystości, a nie w tym, że widać puste połacie?

Czytasz bardzo dokładnie

Zielona napisał(a)
A Te 50m to część skarpy, której nie widzisz z poziomu trawnika? Na granicy masz tuje, a skarpę od strony trawnika częściowo obsadzoną według wcześniej pokazywanych fotek. Zgadza się?

To wszystko się zgadza

Zielona napisał(a)
Problem jest w utrzymaniu skarpy w czystości, a nie w tym, że widać puste połacie?

Problemem jest jedno i drugie, co prawda nie są to chwasty po pas, ale nadal chwasty ;(

Widok z jednej strony (zdjęcie zrobił mój syn więc nie do końca wszystko widać jakbym chciała min pochyłości- jutro spróbuję zrobić lepsze) za drzewami liściastymi skarpa jest bardziej stroma.

Szmaragdowy Zakątek 20:16, 05 maj 2014

Do góry
Naszło mnie tak twórczo łamane przez literacko, więc dla wszystkich odwiedzających...współczesna bajka o mocno przeterminowanym, brzydkim ogrodzeniu.

Całkiem nie dawno temu, za siedmioma ulicami, za siedmioma blokami, tuż na obrzeżach miasta stało sobie stare, brzydkie ogrodzenie.

Nie jedno już w swoim życiu widziało, nie jedno przeżyło. Miało chyba ze 100 lat, no może troszkę mniej – jakieś 80 lat. Ale było naprawdę stare. Słupki betonowe, które je podtrzymywały już dawno pokręciło „lumbago”,

metalowa siatka od jakiegoś czasu wydawała dziwne dźwięki. „Chrup – chrup – mniam - mniam” …. – to nie siatka, to rdza ją zżerała. Powoli ogrodzenie stawało się coraz chudsze i słabsze.
Aż pewnego dnia pojawiła się piękna ogrodniczka (z naciskiem na słowo ogrodniczka), zapłakała nad losem starego ogrodzenia i krzyknęła:
…,,do jasnej cholerci, nie możesz być takie brzydkie, ja ci pomogę – przeprowadzimy lifting odmładzający”.
Piękna ogrodniczka wzięła swój koszyczek i w ogromnej chatce o nazwie
kupiła 4 flakony zielonej farby. Potem malowała, malowała i malowała, aż zrobiło się już bardzo późno. Pod koniec dnia piękna ogrodniczka już nie była taka piękna – wyglądała raczej jak salamandra plamista, cała w zielonych kropkach z olejnej farby. Zmęczona zasnęła na swoim mięciutkim posłaniu. Następnego ranka piękna ogrodniczka nadal nie była piękna. Tym razem była czerwona jak burak – ze złości…o nie taki efekt chodziło, ogrodzenie nadal wyglądało fatalnie. „Tu nie pomoże mały lifting, tu potrzebna jest reanimacja” – krzyczała.
Wróciła wściekła ogrodniczka do swojej chatki, otworzyła wszystkowiedzącą księgę na stronie www. i zaczęła szukać jakiegoś pomysłu. Skakała po stronach księgi, a czas płynął nieubłaganie. Szary kurz pokrył włosy ogrodniczki niczym farba „Palette” w odcieniu platynowy mroźny blond. Nagle… jest !!! Śliczny płot myśliwski i do tego spełniał 3 życzenia szczęśliwej ogrodniczki:
1 - nie za duży, nie za mały, lecz w sam raz
2 – delikatny, ażurowy i drewniany
3 – a do tego w promocyjnej cenie
Piękna ogrodniczka (bo znów była piękna - jak wiadomo złość piękności szkodzi, a od grymasów robią się zmarszczki i wtedy żaden botox nie pomoże) napoiła swoje mechaniczne konie, wsiadła do wielkiej karety i pojechała na zakupy.
Potem za pomocą swoich pięknych rączek oraz z nieocenionym wparciem pomocnika M - stanęło nowiuśkie ogrodzenie.

Płot myśliwski był śliczny, pachnący jeszcze świeżą farbą, wzbudzał podziw wszystkich. Nawet rosnący nieopodal stary bluszcz co chwila z zachwytem spoglądał w stronę nowego ogrodzenia. Jego młodziutkie pędy coraz częściej przytulały się do płotu i oplatały jego piękne sztachety.

Ogrodzenie też cieszyło się z tej nowej przyjaźni – nie było już takie samotne. I tak, w pięknym zielonym uścisku, będą żyli długo i szczęśliwie. KONIEC KROPKA

Zakątek z fioletową ławeczką 20:07, 05 maj 2014

Do góry
Moje żurawki dostały jakieś jaśniejsze plamy. Nie wiem co to jest i od czego się porobiły Dosyć,że mam ich mało, to jeszcze chorują Obłęd!

Czym to zwalczyć?
Ogród Tosi 20:05, 05 maj 2014

Do góry
I dwieście stuknęło, kwiatuszek się należy

Blaski i cienie nowego życia 20:05, 05 maj 2014

Do góry
Wystawiłam już donice na zewnątrz
Z kordyliną rosła w zeszłym roku begonia zwisająca o delikatnych kwiatach (zdjęcie z prawej), dosadziłam w tym roku jeszcze 2 takie same bo je uwielbiam i teraz zapełnią miejsce pod kordyliną
A poniżej moje 2 żurawki, ta żółta z zielenieje bo poszła do cienia a w gruncie zimowała w pełnym słońcu.
Bratki i bluszczyk pójdą niebawem do ziemii a zastąpią je hosty.
I chyba kupię sobie cyprysiki jasno zielone

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:01, 05 maj 2014

Do góry
Samych radosnych dni i spełnienia wszystkich pragnień.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:01, 05 maj 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
A jednak, podmarzło też u mnie Buczek i perukowiec, no i piwonia.

Roślinki dadzą radę Doniu.
Mój perukowiec też wygląda tak samo ale o niego jakoś jestem najbardziej spokojna.
Dzisiaj temperatury nocne troszkę wyższe.
pozdrawiam
Mały ogród pod Białymstokiem 20:01, 05 maj 2014

Do góry
słońce jest do 13-14 - później już w plecy do ogrodzenia....

wymiary :

czerwone na planie to studzienka
Zakątek z fioletową ławeczką 19:58, 05 maj 2014

Do góry
A jednak, podmarzło też u mnie Buczek i perukowiec, no i piwonia.

Ogród u stóp klasztoru 19:57, 05 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Dzisiaj mam zaszczyt pokazać moją najbardziej wyczekiwaną roślinę w tym ogrodzie ( oprócz magnolii)
stwierdzam że rośliny jak nie kwitną to trzeba je niestety straszyć ...uwierzcie pomaga ....zakwitła po 5 latach ...pierwszy raz ...

Po pięciu latach! To masz cierpliwość, ale efekt obłędny.

i marmoladami się zachwycacie, ja też
Kondziowy ogrod cz II 19:55, 05 maj 2014

Do góry
kogucik hi hi hi

Moje zmagania ogrodowe 19:54, 05 maj 2014

Do góry
Dzisiejszy poranek, robione jak już było 0 stopni. Oglądałam dziś wszystkie prognozy dla mnie: od -5 do -1, loteria
w dzień już ładnie się podniosły

nawet ciemiernik zapłakał

Pozdrawiam cieplutko, oby to były ostatnie mrozowe raporty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies