Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

MagdalenaK8 16:10, 18 maj 2014

Fotki cudniaśne , serce podskakuje z radości .
Pozdrawiam
Urszulla 17:51, 18 maj 2014

Aniu, melduję że magnolia parasolowata ma listki i rosną
czyli przyjęła się po zimie w gruncie.

A patyczki hortek od Kindzi po tych deszczach chyba się nie przyjmą tylko zgniją, bo były listki i nie ma listków. Dam im jeszcze przez miesiąc szansę.
anna_g 09:34, 19 maj 2014

Kasya napisał(a)
no i sliczne masz funkie

one takie duze rosna w ciagu jednego sezonu ?

Kasiu - nie sądzę mam je drugi sezon - w zeszłym roku były dość małe, w tym już widać że będą większe zdecydowanie, ale pewnie z latami pokażą dopiero co potrafią
anna_g 09:35, 19 maj 2014

gierczusia napisał(a)
Piękne focie w tej mżawce ... U mnie leje .. A ja się cieszę ,że w domku siedzę ... Junior wraca , to Mama szczęśliwa , prawda ??

Buziaki

Junior wrócił ok 22 zmęczony ale zadowolony... z czasem pewnie się dowiem różnych rzeczy i jak było bo tak od razu to moje nieletnie mają problem z opowieściami. Było "spoko" "tak sobie" " może być" - no i wszystko opowiedziane.
anna_g 09:37, 19 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Aniu, jesteś wielka że po takich opadach fotografujesz, u mnie nie da chodzić się po trawniku.
A za horti dzięki, Twoje są już duże ale u sąsiada mówisz że do ramienia.....hmm....tego nie brałam pod uwagę Teraz pogląd mam....albo mi się wydaje że mamha,ha,ha

Ulcia - u nas nie było tak źle - założyłam kaloszki i było oki, chociaż za pół godzinki się rozlało znowu i padało do popołudnia - więc akurat z tymi fotkami zdążyłam
Tak sobie myślę, że trzmielinki po prostu się zgubią za tymi "wielgasami" - nawet jak im będą wystawały "łebki" to i tak będą mikruski w stosunku do hortek... za kilka lat oczywiście Ale to takie moje takie tam...
anna_g 09:39, 19 maj 2014

Luki napisał(a)
Aniu ja też nie pojechałem, szkoda że pogoda tak pokrzyżowała plany. Pojechałem załatwić inne sprawy w pobliżu i wstąpiłem do centrum ogrodniczego i tam utwierdziłem się, że decyzja dobra bo leje u nas od samego rana i przestać nie chce i mimo wielu roślin, które chciałem kupić zrezygnowałem bo byłbym cały mokry mimo wielkiego parasolu.
Fotki z ogrodu cudne, hosty w tym roku jeszcze bardziej polubiłem i ciągle teraz na jakieś nowe poluje

No Luki ja tez nie pojechałam chociaż jak widziałeś pewnie dziewczyny się bawiły wyśmienicie... Grunt to dobre towarzystwo a pogoda to dopiero potem. U mnie jednak było tak brzydko że mnie to skutecznie zniechęciło... Ale trudno... będą kolejne okazje
anna_g 09:40, 19 maj 2014

Bea napisał(a)
Ania kwitną Ci te hortensje?
To chyba ogrodowe.

Beatko- powiem tak - jak nie zmarną to kwitną - ale wystarczy jeden dzień - w zeszłym roku tej dużej okrycie spadło na jeden dzień i miała już tylko całe 3 kwiaty... Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną obficiej. Natomiast są ładne same krzewy...
anna_g 09:42, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Kwitną Widziałam

Jak nie lubię pomarańczowego...ta jest piękna!!! Z różem nawet Co to za azalia Aniu? Śliczna i pachnie?

Pokaż ją cała

I co? Znowu pada Co za psia pogoda

Kindziu - pokaże Wieczorkiem. Wczoraj miałam "odwyk" od kompa i O.
Oczywiście, że nie mam pojęcia co to za jedna jest Ale to na razie mały krzaczorek. Dwa lata pod rząd chorował na mączniaka łokropnie... Ale rośnie i z roku na rok ma więcej kwiatów (dwa lata temu miał 1). I wcale nie wiem dlaczego kupiłam pomarańczowy Teraz mi się podoba co nie znaczy że mi do czegokolwiek pasuje...
anna_g 09:43, 19 maj 2014

gierczusia napisał(a)
Anulka , buziaki

Ps.. Mam nadzieję ,że Cię rano nie obudziłam.. Jeśli tak , to przepraszam ..ale myślę sobie : nie dzwonię,napisze smsa.. jak śpi , to nie odpisze i juź

Eluś bez problema
anna_g 09:44, 19 maj 2014

Syla napisał(a)
Aniu u mnie chyba już po ulewach .... ufff.... Widzę u Ciebie soczyste , zdrowe rośliny .... Nadmiar wody im chyba nie zaszkodził .... Zastanawiam się nad użyciem granulatu na ślimaki ale nie wiem czy pomaga ? mam hosty i szkoda mi ich bo zauważyłam już malusie czarne wcinające rośliny

U mnie Syla też Na szczęscie A dzisiaj pięknie słońce świeci i jest ciepełko... Oj chciałoby się już do ogrodu...
Granulat na ślimaki u mnie przynajmniej pomagał i to bardzo tylko ja się bałam o psa i stosowałam tylko "w ukryciu"... Dzięki za wizytę