Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród, który ciągle zmieniam 22:26, 26 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
dzisiaj fotka Aktinidii Pstrolistnej dr Szymanowskiego fajnie się przebarwiła

zbliżenie

wilczomlecz złocisty

Taki wilczomlecz i aktinidię też mam ale moją przypala słońce ,muszę ją przesadzić.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 26 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Ania ale ładnie kwitnie u Ciebie ,tulipki piękne ,kolory zachwycają odwaliłaś kawał dobrej roboty ,a przerzucanie z jednej flanki na druga to również moje drugie imię tak ze cię dobrze rozumiem

W dużym ogrodzie jak Twój czy mój. przerzucanie to wyzwanie.. a kilometry lecą Widzę, że przyswoiłaś moje pojęcie z flanki na flankę Czyli ruchy wojsk, a my jak dowódcy..

Po rewolucji na rabacie z odsadzeniem róż... tulipany zmarnowałam... wiec pokazuje resztki. Ale róze liczę że wynagrodzą straty.. i finkowe szałwie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 26 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Ile Ty masz tych tulipkow.. Ogrod z gumy jak pragne zdrowia

A tojesc, jak sie bedzie panoszyc to bede ja ograniczac albo ja wykopie i wsadze w donicy...

Buziaki Anek

Bociuś, ja w różankę posadziłam kawałek odętki... a to tak samo sie rozrasta jak diabli.. to posadziłam w donicę z wystającym rantem. W donicy wycięłam dno, bo to idzie płytko.. tojesć też płytko idzie.. A astry posadziłam w obwódkę plastykową do obrzeży.. taka pofalowana z rolki.. bo astry te lezą gdzie chcą .. i niestety gorzej niż odętka i tojeść

A teraz dąbrówki... ta jest ciemny bordo.. a na foto wychodzi zielonawa.. wycinam ja tylko spod pwionii, a resztę krzaków zadarnia.. mniej pielenia

A to zakup zeszłoroczny i od razu podzielony forumowo.. podsadziłam mojego drugiego bonzaja dla ubogich... idzie pięknie
Za rok zero pielenia pod bonzajem

Ogródek Agam 22:19, 26 kwi 2014

Do góry
Pomyślałam jeszcze o takim ustawieniu... trzy w jednej linii. Tu dwie i po prawej stronie uliczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:17, 26 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Ślicznie i kolorowo
Bajkowy ogród Weroniki 22:17, 26 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Mój wczorajszy zakup w miejsce wykopanej weigeli...mam nadzieję, że szybko taki urośnie. Coś jeszcze dosadzę dla towarzystwa.

Przepiękna!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:12, 26 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Podziwiam foty - pięknie Aniu. Przerzucanie z flanki na flankę daje niesamowite rezultaty Ja też powoli zabrałam się za bylinówkę, ale wolno mi to idzie, chyba do czerwca nie skończę (mój M dzisiaj pomógł przesadzić wielkie tawuły na skarpę - niech sobie tam rosną...). Pozdrawiam z deszczowego Jurajskiego

Agnieszka, ja ze swoją rabatą walczyłam od rana do ciemnej nocy .. 3 tygodnie... bez względu na pogodę... sąsiedzi aż sie nade mną litowali... ale samo sie nie zrobi, a ja szczęśliwa, że mam to za sobą. Będą poprawki na 100% ale posegregowane.. niestety nie wszytko byłam w stanie dociec ... ale tera przerzucanie będzie łatwe.. nie ma siewek, nie ma nasadzeń piętrowych.. a na dwóch końcach nasadzenia z zimozielonymi, nie będzie tak pusto zimą.. nawet M pochwalił rozwiązanie ..
Dla ciebie powinnam dać moje żagwiny, co prawda do Twoich im daleko.. ale .. taka namiastka.. w następnym poście.. bo skalniak szaleje ..
Prawy koniec wsiowej.... dojdą jeszcze ożanki z nasionek Vivy Już rosną siewki.. i dosadziłam małe co nie co.. np niskie irysy granatowe ze śmietnika

I lewy koniec.... karagany dostały paliki i już są proste...

I środek.. ale z rana, pół dnia jeszcze walczyłam..

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:11, 26 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziś pokażę Wam rabaty pod świerkami.

alez to sliczne. to białe mówisz ze gesiówka? Miałam kiedys pełną , wygineła mi w czasie budowy a teraz nigdzie jej nie spotykam. Cudna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:08, 26 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pamiętam przed i jestem w szoku. Pięknie to wszystko skomponowałaś !
Ogródek Agam 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
A tu na pierwszej odsunęłam jedną, żeby pokazać, ze za nią chowa się z tej perspektywy trzecia

Ogródki ziołowe - zioła 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
Balkon wygląda na dzień dzisiejszy tak:

Niestety dowiedziałem się dopiero dzisiaj, że rozmarynu nie zbiera się w pierwszym roku i będę musiał kupić sadzonkę. Jak wygląda sprawa oregano? Będzie co w tym roku do garna wrzucić? Bo na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pięknie!!!!
Ogródek Agam 22:05, 26 kwi 2014

Do góry
Aguś. Wklejam kilka opcji, ale nie znam wymiarów tego terenu, więc to Ty musisz ocenić, czy w ogóle takie ustawienia są możliwe.

Miniary Megabasi :) 22:05, 26 kwi 2014

Do góry
I stan na dzisiaj :

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 26 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ależ łobuzy ładne !!!

Łobuzy dla ciebie som

I dzwonek Poszarskiego... patrz jak łądnie wygląda nawet jak nie kwitnie.. i jaka piramidę zrobił .. irokez jak sie patrzy Z 30 cm urósł do góry i ponad pół metra w dół..

W ogródku Iwony 22:04, 26 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
I na koniec też tulipanki. Szkoda, że się zwinęły po deszczu.

Pamiętasz nazwę tych?
Piękne są.

A, dzień dobry zapomniałam powiedzieć. Szuram nóżką
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:03, 26 kwi 2014

Do góry
Witam i pozdrawiam wszystkich zaglądających
W ogrodzie działam a i owszem. Moja córa rozumie potrzeby pogrzebania matki w ziemi i potrafi pociągnąć 3 godzinki snu podczas których ja pracuje ze zdwojonym tempem...
Udało mi się zrobić kilka fotek ogrodowych, pierwszych w tym roku...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 26 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Hahaha... pokłony tulipanów w kierunku Hani się udały

Pisałam wcześniej o twoim trawniku...ale posta wcięło i nie zauważyłam.. marzę o takim zielonym dywanie jak Twój!!!

Kawałki zielonego dywanu... niestety piesio sika...ze starości jak dziewczynka.. i są plamy, teraz powodu deszczu plam nie ma..
Dla Ciebie dywan bez plam

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:01, 26 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i wzeszła trawa ... nie widać ... ale to ten pas pomiędzy tarasem a brzozą ...

ogrodzenie musi zmienić postać na mniej prześwitującą ... a willę na wpost mus zasłonić grabowym formowanym drzewkiem ...

nie narzekaj tylko zmień styl ogrodu na wiejski.angielski i będzie jak znalazł
tulipany świetne są, też uwielbiam te wczesne stadia tulipków.

taras też swietnie się prezentuje!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 26 kwi 2014

Do góry
I wykończenie w detalach Alei Konstancji
Czyli serduszki Aurora....

I niezapominajki

Dużo ich.... niebieściutko aż miło Na foto wygląda na pryszcz, a jest tego duuuużo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies