Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:15, 18 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Kasieńko gdzie się chowa Twoja budowa? ja się pytam gdzie??? bo Ty masz tylko ładne roślinki i to jeszcze w bardzo dużych ilościach

Alisonku pewnie w lesie się chowa ) roślinki baardzo urosły odkąd je posadziłam )
Pozdrawiam
KasiaWB 22:20, 18 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Witam Cię Kasiu

Na ogrodowisku jestem nowa- przynajmniej oficjalnie, bo wsiąkłam tu już ponad rok temu. Znajdowałam tu odpowiedzi na wiele ogrodowych pytań, ale nie odzywałam się do dziś.

Przyszłam się przywitać, bo mieszkam w Białej Podlaskiej. To chyba niedaleko od Ciebie. Nie jest nas zbyt dużo ze wschodniego rejonu Polski. Na targach też byłam, chociż wyobrażałam sobie, że będzie tam więcej dostawców. Ale zakupów sobie nie odmówiłam

Moj ogród nie jest juz młody. Pierwsze rośliny posadziłam 12 lat temu. Narobiłam błędów i teraz próbuję je naprawić, korzystając z Waszego doświadczenia

Trzymam kciuki za budowę, oby ogród nie ucierpiał.
Pozdrawiam! też,,,Kasia

Witaj Kasiu u mnie i na Ogrodowisku cieszę się, że kolejna osoba z naszego regionu ujawniła się może inni podglądający również się ujawnią ) nie mogę znaleźć Twojego wątku
targi się popsuły i dlatego w tym roku było mniej wystawców, ale w tym roku zmienili formułę chyba na lepszą więc mam nadzieję, że w kolejnych latach wystawców będzie więcej. Z drugiej strony przybywa wiele punktów sprzedaży roślin, więc nic straconego
Jestem pewna, że masz piękny ogród, a będzie tylko piękniejszy
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 22:22, 18 maj 2014

nicol21 napisał(a)
Kasiu, super ze juz mozesz pracowac w ogrodzie. jak budowa bedzie skonczona to juz bedziesz miec sliczne rosliny. zreszta juz jest fajnie

pracuję w ogródku kiedy tylko mogę, ale w tym roku niewiele zrobiłam w porównaniu z poprzednimi latami ze względu na chroniczny brak czasu ale ogródek sobie radzi )) czekam z niecierpliwością na zakończenie prac budowlanych aby móc rozsadzić rośliny
Pozdrawiam
hanka_andrus 22:24, 18 maj 2014

Trawa i u mnie rośnie w zastraszającym tempie. Ale we wtorek "kosa" idzie w ruch.
Miłego wieczoru.
KasiaWB 22:24, 18 maj 2014

Asisko_2005 napisał(a)
Witaj wiosennie Kasiu

Witaj majowo Asia Pozdrawiam
KasiaWB 22:25, 18 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Trawa i u mnie rośnie w zastraszającym tempie. Ale we wtorek "kosa" idzie w ruch.
Miłego wieczoru.

to dzięki deszczykowi a w zasadzie ulewom, które nas nawiedzały u nas też w tym tygodniu obowiązkowe koszenie
Również miłego wieczoru i dobrej nocki
KasiaWB 22:26, 18 maj 2014

Tess napisał(a)
Kasiu? Co w ogrodzie, co w domu?

Tesiu, wszystko do przodu ale z dłuuugimi przerwami przez te deszcze ((
Pozdrawiam
KasiaWB 22:44, 18 maj 2014

Hogata napisał(a)
Przeglądając wątek z kalinami wyczytałam, że kupiłaś kaline Viburnum carlcephalum - kaliny angielskiej.
Masz ja jeszcze u siebie??
Pokaż jak wyglada po 2 latach

ano jeszcze mam urosła to ten krzak przy tujach będę ją gdzieś przesadzać, ale jeszcze nie teraz

kwiaty miała w tym roku takie, ale się nimi nie nacieszyłam bo mało przebywałam na działce, a teraz już przekwitły
KasiaWB 22:47, 18 maj 2014

ewelaa74 napisał(a)
Puk, puk. To ja - Ewela - nowa "ogrodniczka" na O... Pocichutku podziwiam Twoje poczynania i zmagania z naturą. Móstwo pracy włożyłaś. I widać ogromne efekty Tylko gratulować!

Ewela witaj na Ogrodowisku i u mnie
Dziękuję za te miłe słowa sporo pracy już za nami ale jeszcze więcej przed nami )) w zasadzie wszystko przed nami )))
Trzymam kciuki za Twój ogród i pozdrawiam
KasiaWB 22:50, 18 maj 2014

To teraz troszkę zdjęć
w ogródku rusztowania a na tarasie piaskownica ))) Asia kiedyś mnie pytała jak blisko ogródka jest budowa

zdjęcie z telefonu więc słabo widać, ale widać, że pomiędzy filarami jest zrobiona "wnęka" i taras w tym miejscu zakończony na filarach, bo w tej "wnęce" będzie żywopłocik bukszpanowy ) i oczywiście nie będzie tutaj tych wszystkich widocznych roślin, bo będą rozsadzone po całym ogródku )