Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:12, 15 maj 2017

Do góry
magnolia sunsation

Kwiaty we włosach 16:43, 15 maj 2017

Do góry
moja pierwsza i jedyna magnolia

pęcherznica

tutaj rośnie żarnowiec bordowy

kruszyna teraz wygląda tak

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:27, 15 maj 2017

Do góry
KLAUDIA napisał(a)
PUP PUK
Pisze już wszędzie a odpowiedzi nigdzie i tu zajrzałam z nadzieją ,że się dowiem co ile się sadzi brzozy i na powierzchni 4x 2,5 m obok mała magnolia mogę posadzić -tak myślę w trójkąt ( jest jednopienna Doorenboos) lub 2 w dołek i po drugiej stronie magnolię Genie(jakby coś w moim ogrodzie to ta część z żółtą tują już jej nie ma są trzy szmaragdy.
Dziękuję bardzo
upsss chyba nie rozumiem
Mały ogródek od początku 15:57, 15 maj 2017

Do góry
W dalszej części ogrodu planuję posadzić 3 buki kolumnowe purpurowe z hortensjami Limelight a tutaj rośnie już: magnolia Susan,buk purpurowy pendula i wiśnia kiku....myślę , że to wystarczy chyba?
Podmiejski ogród Cataliny 11:44, 15 maj 2017

Do góry
Nie było mnie ostatnio, niestety niefortunny wypadek mi się w ogrodzie przytrafił i na ponad tydzień unieruchomiłam sobie rękę Ale już lepiej, wracam

Pogoda w weekend byla piękna, zaszalałam na dwa ogrody. W sobotę pracowałam w swoim, a w niedzielę byłam w gościach u mamy mojego mężczyzny i pomagaliśmy trochę.

Wiele chcę w tym roku zrobić, ale ze względów na wytczone priorytety, część prac musi poczekać do wiosny 2018 roku. A to oznacza, że wielu ogrodowych tematów nie ruszę, bo przy pracach nad domem, musialabym usuwać to co zrobilam. Zajęłam sie więc tym co daleko od domu, lub w bezpiecznej odległości.

Jak to u mnie, brak zdjęć. Rozkręcam się z pracą a poźniej zapominam udokumentować.

Mówiłam Wam, że magnolia w tym roku szybko przekwitła, a raczej sciął ją mróż. Ale zanim to nastąpiło, udało mi się zrobić parę zdjęć.
Ogród do odnowy 10:52, 15 maj 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Magnolia 'Coral Lake' u Zymona

Może taka późniejsza nie ucierpiałaby jak te wczesne

bardzo piekna jest
Ogród Małej Mi 2017 23:59, 14 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam

Może przejmie po mnie kiedyś ten ogród? Jedyny kandydat na ogrodnika w rodzinie .... mamie zrobił samodzielnie donice z ziołami... pomsgałam, ale zrobił sam. Pilnowałam młodszego a on walczył sam. Szkoda ze foty nie zrobiłam. I dla takich chwil mam w nosie co trafiło. Kilka lilii, host i paproci sie zbiera do życia. Słońce nie tylko dzieci uszczęśliwiło.
...
Ogród Małej Mi 2017 23:51, 14 maj 2017

Do góry
Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam
Stary ogród ciągle w fazie zmian 23:32, 14 maj 2017

Do góry
Witam. Tak jak w tytule mam stary ogród w którym ciągle zachodzą zmiany i bardzo podobną historię do Figielka Zyskałam stary dom z zarośniętym ogrodem i z całym inwentarzem. To że jestem zapaloną ogrodniczką dowiedziałam się po kilku latach, pewnie dostałam to w spadku po mamie. Już od początku "grzebałam w ziemi" ale z różnym skutkiem. Pierwszą grządkę którą zrobiłam to były czerwone róże pnące które wydawały mi się najłatwiejsze w uprawie, dzisiaj wiem że to było mylne pojęcie. Róże mam do dzisiaj, nauczyłam się o nie dbać i nie wyobrażam sobie aby ich u mnie w ogrodzie nie było. Ale od początku. Uwielbiam wiosnę kiedy się wszystko budzi, zielenieje, ogród dostaje kolorów. Mimo że nie lubię koloru żółtego cieszę się jak zakwitają mahonie i wrzośce a zaraz po nich budzi się magnolia Susan. Wtedy wiem że przyszła już wiosna. Maj to bardzo kolorowy miesiąc w moim ogrodzie gdyż królują rododendrony, zachwycają swoim wyglądem i kolorem ale muszą się spieszyć gdyż niedługo przyjdzie pora na róże, które cieszą swoim zapachem aż do jesieni. Chciałabym powiedzieć że tworzę mój ogród aby pewnego dnia był samoobsługowy ale sama siebie oszukuję bo wiem że mając w ogrodzie dużo bukszpanów, lawend, tawuł i żurawek nie ma o tym mowy Z drugiej strony nie potrafię żyć bez zmian które ciągle wprowadzam w ogrodzie więc pracy mam na długie lata ... Tym bardziej że niedawno zakochałam się ... w trawach ozdobnych i planujemy powiększyć naszą rodzinę.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:03, 14 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Dużo zdróweczka dla syna )

Dziękuję Ewuś w i imieniu syna

magnolia Ann już kończy swój pokaz 2017 roku
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:29, 14 maj 2017

Do góry
Witam Ogrowo-maniacy!
i wołam o konsultację

ślędząc Wasze rajskie ogrody...popadam w stres pourazowy

zabieram się zatem za swoje hektary

potrzebuję jednak troszkę siły pociągowej

otóż -
1. front domu - "oczko" w kostce pod nasadzenie.... posadzona juka nie skradła mojego serca ani show...więc chciałabym tam coś bardziej "spektakularnego", tylko co takiego by pasowało w tamto miejsce - podłużna rabata to katalpy przeplatane lawendą.

2. Drugi problem - robić czy nie robić rabatę wzdłuż ścieżki - poustawiane doniczki to żurawka i lawenda, naprzemiennie

3. zaciszna wnęka - centrum magnolia....a przed nią misz-masz - cyprysik groszkowy, choina kanadyjska i iglasta kulka (nie pamiętam nazwy )

Doświadczeni koleżanki i koledzy - pomóżcie, wesprzyjcie dobrą radą i świetnym pomysłem!

Pozdrawiam,
Bawarka 20:22, 14 maj 2017

Do góry

lubie to polaczenie, magnolia i rubens
Ogród do odnowy 19:15, 14 maj 2017

Do góry
Magnolia 'Coral Lake' u Zymona

Może taka późniejsza nie ucierpiałaby jak te wczesne
Nowocześnie z różAnką :D 17:23, 14 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu dobrze że już z małą lepiej i że w domciu jesteście.
Ogród powolutku widze rozkreca sie
Jakiego koloru masz te orlimi od Małej Mi ? ja dostałam kiedys od niej białe i mi sie fajnie rozrosły, mam tez ciemnoniebieskie - moge cie poczęstować, ale chciałabym takie ciemnoczerwone - jedna z forumowiczek mi obiecała ale...może zapomniała. Jakbys trafiła na takiego to daj znac

Buziaki!
Jak Aleksandrina ? jest ok ?
wszyscy wspólnie wybieralismy więc powinna byc ok

właśnie niewiem jakiego koloru bo w tamtym roku jak je dostałam to nie kwitły, chyba za małe były. a w tym dopiero zaraz będą napewno się pochwalę.
pisłam u ciebie, magnolia jeszcze u Gosi, najpierw szpital teraz mój rotawirus mnie blokuje....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:01, 14 maj 2017

Do góry
Magnolia na nowej różance się poddała

trzmieliny maja kiepskie podpory, muszę kupić porządne kije
ale fajnie grają teraz z zaczynającymi kwitnąć pełnikami, trudno zrobić fajne zdjęcie, bo z tyłu mam pod garażykiem doniczkowo - wiaderkowy grajdoł - ogarnięty, ale cały czas jest

Blaski i cienie nowego życia 06:53, 14 maj 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Bergenie są super, faktycznie długo kwitną ... magnolia piękna, i moje ulubione żonkile i tulipany, maj jest bogaty w cebulowe, za to go lubię

Tak właśnie. A Ten rok jest wyjątkowy dla nich. Cebulowych zawsze będzie mało człowiekowi ile by ich było. A szczególnie Po takiej wyprawie jak miałaś niedawno.

Natomiast w donicy pelargonie czekają i nie chcą rosnąć więc wrzuciłam im zurawkę bo ile moźna czekać

Ptasi gaj 23:24, 13 maj 2017

Do góry
Jezeli chodzi o straty mrozoe wiec, magnolia nie bedzie kwitla tej wiosny bo taki widok - katastrofa.

Azalie ale nke wszystkie tylko mlode listki zmarzly mam nadzieje, chociaz azalie pachnace "chanel" tez ucierpialy ale nie wszystkie kwiatki na krzaku.

Buczki tez, ale widac, ze juz odbijaja ten akurat mial juz nawet duze przyrosty mlodych lisci.

Derenie przwie wszystkie pomarzly, zadne nie beda kwitly. Na szczescie bzy chyba sie obronily tak przy ajmniej z moich obserwacji widac.

Zmarzniete liscie luz oblecialy.

Zmarzly, modrzewie, winorosl na plocie, sekwoje, troche dwiemroze, ale dbija.
No coz sily wyzszej czlowiek nje przeskoczy, mam nadzieje, ze juz mrozu nie bedzie kdkrylam hortensje.

Nieciasny i własny :) 23:15, 13 maj 2017

Do góry

Witam Ogrowo-maniacy!
i wołam o konsultację

ślędząc Wasze rajskie ogrody...popadam w stres pourazowy

zabieram się zatem za swoje hektary

potrzebuję jednak troszkę siły pociągowej

otóż -
1. front domu - "oczko" w kostce pod nasadzenie.... posadzona juka nie skradła mojego serca ani show...więc chciałabym tam coś bardziej "spektakularnego", tylko co takiego by pasowało w tamto miejsce - podłużna rabata to katalpy przeplatane lawendą.

2. Drugi problem - robić czy nie robić rabatę wzdłuż ścieżki - poustawiane doniczki to żurawka i lawenda, naprzemiennie

3. zaciszna wnęka - centrum magnolia....a przed nią misz-masz - cyprysik groszkowy, choina kanadyjska i iglasta kulka (nie pamiętam nazwy )

Doświadczeni koleżanki i koledzy - pomóżcie, wesprzyjcie dobrą radą i świetnym pomysłem!

Pozdrawiam,
M.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:39, 13 maj 2017

Do góry
rozkwitla mi magnolia sunsation, jutro pokaze
Blaski i cienie nowego życia 20:02, 13 maj 2017

Do góry
Bergenie są super, faktycznie długo kwitną ... magnolia piękna, i moje ulubione żonkile i tulipany, maj jest bogaty w cebulowe, za to go lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies