Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:48, 26 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

a na tajemniczej wysp[ie nadal nie dokończone wycinanie, nie mogę piły odnaleźć..?

Już Ty tej piły lepiej nie szukaj bo znów sie cos stanie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:47, 26 mar 2014

Do góry
K8 - urok zdjęty

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:45, 26 mar 2014

Do góry
To dowód, że w zamarzniętej przerębli kąpiele są luksusem Widać jednego w przerębli, a reszta stoi w kolejce, bo ptaki stoją w kolejce do kąpieli.. i nie ma tak, że kto pierwszy ten lepszy.. jest miejsce zwane suszarką, każdy korzysta ze wszystkiego.. i to obserwacje z 2 lat..

Z tych wytrysków piją wodę.. jak znajdę foto to wstawię.. ale odnależć w tysiącach zdjęć jest trudno.

Nieuporządkowana działeczka. 19:42, 26 mar 2014

Do góry
pomocy co to za robaki znalazłam je w korzeniach tulipana ;/
Nieuporządkowana działeczka. 19:41, 26 mar 2014

Do góry
Magnolia

Jarząb Szwedzki

Lilaki

Pieris Japoński

Żurawka nie wiem jaka odmiana ;/

Bergenia

I robaczek
Działeczka koło Muzeum 19:35, 26 mar 2014

Do góry
madzielena napisał(a)
Czy ktoś może pomóc mi poznać tę roślinę?

Basiu pomożesz?

Madziu, to może być Śniedek baldaszkowaty. To drobnocebulowa roślinka, kwiatki są białe w kształcie gwiazdek. Po południu zamykają się i dlatego można spotkać inną jego nazwę - śpioszek
Zajrzyj tu
Nieuporządkowana działeczka. 19:31, 26 mar 2014

Do góry
a tu róże pierwsza czerwono biała rośnie przy wjeździe a druga jeszcze nieposadzona jest pnąca biało różowa będzie na obeliskui nie mam pojęcia gdzie ja posadzić doradźcie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:31, 26 mar 2014

Do góry
Agata, K8 .. za chwilkę.. najpierw szperam dla Magnolii..

Kandydat do spa..

I już myk się pluska .. czerwoną strzałką pokazany

W upały to kolejka stoi A i jak zamarznięte to sie kąpią
Thuja "Aureospicata" 19:30, 26 mar 2014

Do góry
Moje tuje sadzone wiosną zeszłego roku wyglądają troszkę biednie. No cóż nie bez kozery nazwa pustynia . Mimo tego, że wszystkie drzewka były regularnie podlewane( niejednokrotnie do 2-3 nad ranem mój mąż biegał z wężem po działce) to i tak słońce pozostawiło swoje ślady. Natomiast tuje posadzone po drugiej stronie ogrodzenia i znajdujące się w pobliżu dużych iglaków sąsiada ( które dawały maluchom cień) wygladają dużo lepiej. Byłam pewna, że 1-2 szt. ( z pierwszego zdjęcia) będą na 100% do wymiany ale.... dam im szansę ponieważ mają nowe przyrosty. Te ciemne gałązki są dość elastyczne więc kompletnie zgłupiam czy je wyciąć czy poczekać co się będzie działo za kilka tyg. jak zostaną wzmonione dawką hydrokompleks?. Szczerze mówiąc gdybym musiała ta jedną najbiedniejszą tuję ogołocić to zostało by z niej 1/3. Ale szkoda mi jej ponieważ w środku i od strony ogrodzenia jest dość zielono . Kilka zdjęć wkleiłam i z prośbą do mądrych głów aby doradziły czy te moje tuje należy ciąć czy też nie? Niektóre mają naprawdę aż dziwnie wyglądające długie i cieńkie czubki ( zdjęcie nr.3) i to pewnie trzeba będzie okiełznać . Czy na tym etapie konieczne jest cięcie od sznurka czy lepiej dać im czas i każdą na obecną chwilę potraktować indywidualnie? W przyszłości tuje mają tworzyć ścisłą ścianę i będą cięte w takie nie wiem jak to nazwać prostokąty, bloki?

Pozdrawiam .

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:30, 26 mar 2014

Do góry
Mirella już wiesz a ja tylko się pochwalę że do kompletu prosa rózgowatego NN dokupiłem dzisiaj proso Squaw bardziej czerwone jak Red Baron
mam nadzieje że nie to samo

W cieniu - zacieniona 19:28, 26 mar 2014

Do góry
Begonie w tym roku niespecjalnie przezimowały....mam straty.Zbyt późno zabrałam do piwnicy...kwitły pięknie i długo...szkoda było je ogławiać.Dostały mrozu i tylko z mojej winy straciłam część bulwek.
Te,które przeżyły są zdrowe i silne....mus dokupić wiosną nowe...
Nieuporządkowana działeczka. 19:28, 26 mar 2014

Do góry
A tu kwitnące,

te na moim przetrwalniku,

a te na "byłym" miejscu dla cebulowych-będą zmieniały miejsce zamieszkania

a tu już na nowym miejscu, wraz z krokusikami prezent od babci

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 26 mar 2014

Do góry
Wrzucam pierwsze jakie znalazłam... wrzucę jeszcze wiećej.. tylko czasu potrzebuję na odszukanie..

Lecąca woda po kamieniach fajnie jak ma niecki na głębokość nawet pół centymetra.. jest co oglądać

To zbliżenie pozycji kąpielowych.. jak wrzucałam keidyś to wybierałam najfajniejsze fotki, a teraz to co znajdę..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Magnolia.. u mnie coś znaleźć??? Niemożliwe... wrzucam kilka wygrzebanych i wynalezionych fotek..

Ptaki uwielbiają płytką wodę... maja wyżłobiony kamień w któym jest płytka wanna, i fontannę na środku.. to prawdziwe ptasie SPA.. a i pies tylko z niego pija wodę
Na razie fotki jak to wygląda, a potem wrzucę z ptaszkami .. Ci co nie cofają do tyłu (bo to nie wykonalne) myślę, że też miła chęcią obejrzą
Kamienie czekają na przewiercenie, na razie tylko jedne jest w całości przewiercony.. ale my to mistrzowie prowizorki i nieskończonych rzeczy.. wiec udawaj że wężów nie widzisz

Pięknie to wygląda..., opryskałaś siarczanem bukszpany?
Napisz mi proszę coś o tym oprysku i czemu to służy?
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:17, 26 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Anuś pamiętasz gdzie masz zdjęcie Twoich kamieni wodnych z kąpiącymi się ptakami?
Chciałbym komuś pokazać ten fajny pomysł na wodę dla ptaków bez lustra wody.

Magnolia.. u mnie coś znaleźć??? Niemożliwe... wrzucam kilka wygrzebanych i wynalezionych fotek..

Ptaki uwielbiają płytką wodę... maja wyżłobiony kamień w któym jest płytka wanna, i fontannę na środku.. to prawdziwe ptasie SPA.. a i pies tylko z niego pija wodę
Na razie fotki jak to wygląda, a potem wrzucę z ptaszkami .. Ci co nie cofają do tyłu (bo to nie wykonalne) myślę, że też miła chęcią obejrzą
Kamienie czekają na przewiercenie, na razie tylko jedne jest w całości przewiercony.. ale my to mistrzowie prowizorki i nieskończonych rzeczy.. wiec udawaj że wężów nie widzisz

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:16, 26 mar 2014

Do góry

Moja nowa laurka i poprzednia - róznica w wielkości liści jest kosmiczna

I jeszcze raz japończyk
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:13, 26 mar 2014

Do góry

Zbliżenie na laurki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:10, 26 mar 2014

Do góry

Nieuporządkowana działeczka. 19:08, 26 mar 2014

Do góry
Funkie już główki wychylają wreszcie się doczekałam jeszcze z tydzień i wyjdą wszystkie

Nieuporządkowana działeczka. 18:59, 26 mar 2014

Do góry
No i na koniec troszkę wiosny u mnie na działeczce:
drzewka owocowe tylko 3 udało mi się sfotografować niestety

krzewy owocowe:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies