Dzisiaj pomimo zimna byłam w ogrodzie. Porządków ciąg dalszy. Dzięki Wam wygrzebałam stare zdjęcia i poprzypominałam sobie jak to było
Kilka fotek tych samych miejsc - tak jeszcze dla porównania tak było a tak jest - kilka fajnych zderzeń:
Wyjście z domu na wprost na zakładany żywopłot - granica tuż za świerkami
Życzę dobrej nocy
Kasiu nie usuwaj ,twoje zdjęcie wzbogaci mój wątek a już z pewnością nie zaśmieci ,przyda mi się w póżniejszym czasie.Poczytałam w pracy na temat tej rośliny, muszę przyznać że jest ciekawa nie tylko z urody ,lecz z powodów zdrowotnych również.Podobno to ulubieniec ogrodowy Anglików. Wykorzystam ją w innym miejscu ,ponieważ na tę rabatę jest zbyt wysoka wszystko co posadzę przy różach musi być od nich niższe . Róża ma 60 cm to znaczy będzie miała .Chciałabym troszkę czegoś zwisającego na przód , dalej prosto rosnące do 40 cm maksymalnie a na końcu róże. Co to za róża na twojej rabacie Kasiu?chodzi mi o tę różową,jest piękna .Bardzo ci dziękuję za życzliwość i pomoc ,szukamy dalej coś niższego ,ciekawego w kolorach niebieskich ,granatu i fioletu .Myślałam też o płożącym powojniku z niebieskimi kwiatami no i chwasty by nie rosły Pasuje do róż?Niestety nie lubię kory i nie będę jej dawać na rabaty Na początku wolę plewić zanim rośliny się rozrosną i ograniczą tym samym chwasty .Powojnik wydaje się być dobry jak myślicie ?
Zdjęcie zostało zrobione w dniu, kiedy znalazłam Psunię przywiązaną do drzewa w lesie. Tu już po operacji
Sonia z właścicielką
Wołek
A na koniec wyliczaniki Czesio Wspaniały czyli mój ptasi wychowanek, którego znalazłam jak jeszcze nie miał piórek. Czesio już dwa lata wraca na mój taras. Siada, patrzy i odlatuje. A ja strasznie tęsknię za tą ptasią przyjaźnią.
Już wiem, że część moich zwierząt się na mnie obrazi, że ich tu nie pokażę, niestety nie mogę wstawić
tyle zdjęć bo serwery padną Witam miłośników czterech łapek.
Kilka z moich kotów: