Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 09:08, 01 maj 2014

Rewolucja na zapleczu na wąskiej rabacie, która w tle ma kolejny piękny betonowy płot... ale przerabiałem tam starą kostke i przy okazji trzeba zrobić miejsce na pozostałe rośliny po rewolucjach. Może z tego mixu coś się da zrobić. No i rabata po nornicy do zmian. Tylko nornica coś zdychac nie chce, zjadła już 1/3 paczki trutki i dalej zjada możliwe, że było ich więcej.
Na poskrzypke też poluje, strasznie dużo jej w tym roku, a lilie w przedogródku będą miały co najmniej 2 metry Będę musiał brać drabine do zdjęć
Madzenka 10:15, 01 maj 2014

Robactwa będzie dużo, ale damy radę!! Miłego weekendu i znikam
Kindzia 12:20, 01 maj 2014

Lilie mutanty Ci rosną!!! Ale będzie czad!!! Ja się dorobiłam jednej takiej wielkiej tylko i to nie specjalnie. To biedronkowa lilia, która życie u mnie zaczynała w zeszłym roku w doniczce w garażu (rosła jak wściekła, a na polu śnieg leżał...), więc w zeszłym roku zupełnie się nie zapowiadało, że takiego wzrostu jest Z kartki doczepionej do niej też nic takiego nie wyczytałam...

A dlaczego kosodrzewina się Wam nie podoba? Dziurę jedną mam i tak sobie o niej pomyślałam...

Nie szalej za bardzo, żeby ogród poznali jak wrócą
Luki 11:09, 02 maj 2014

Zaległości mam sporo we wszystkich wątkach, a to tylko dwa dni Wykopałem prawie wszystko, ale jeszcze sporo do kóńca zostało uciekam po pracy sporo, a czas tyka
Jagodaa 22:49, 02 maj 2014

Luki, ja czekam na fotki z rewolucji, bo one u Ciebie zawsze takie fajne są .
malgorzata_s... 22:54, 02 maj 2014

Piękne widoczki Te lile wybitne No to czekamy na fotki z kolejnej przeróbki
Pozdrawiam
kasiek 23:15, 02 maj 2014

Luki napisał(a)
Ostatnio ciągle marudze, ale jest jedno miejsce, które cieszy mnie za każdym razem jak wchodze do siebie na podwórko. Jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze trzeba pare flanek przerzucić, ale podoba mi się. W tym roku posadze znacznie więcej tulipanów Mały mankament to modrzew Blue Dwarf, nie wiem co mu jest jakoś ładnie z jednej strony tylko wygląda.

No pieknie tu - tylko cos swierk chyba choruje, ale kompozycja świetna!
Luki 23:17, 02 maj 2014

Marzenko pierwszy raz mam mszyce na buksikach, ale już interweniowałem, damy rade nie może być inaczej

Kasiu niestety lilie w innych miejscach ogrodu troszke ucierpiały w tym roku, ale ja to szybko naprawie, bo bez lili nie ma lata
Z powodu tych lili przed domem pierwszy raz spotkała mnie bardzo miła sytuacja jak nieznajoma mi Pani podeszła i zapytała czy może zobaczyć z bliska, bardzo miłe uczucie jak ktos obcy doceni starania.
Mam jakieś zaćmienie umysłu, ale nie przypominam sobie nic o kosodrzewinie, ale jeżeli przyrosty nie są skracane o 2/3 to po kilku latach jest brzydka, chyba że miniaturowe odmiany.

Jagoda serialu z zmian nie będzie, jakoś głowy do aparatu nie miałem i co chwile musiałbym myć łapki i zanosić aparat do domu na co czasu nie było ale oczywiście fotki jutro zrobie i pokaże co wymodziłem.

Gosiu fotki będą jutro, bo codziennie kończyłem po ciemku. Zaraz opisze moja głupote bardziej szczegółowo
kasiek 23:19, 02 maj 2014

Luki napisał(a)
Jeszcze widoczek na rabate buksikową z korą, czeka na reszte nasadzeń i chyba się nie doczeka.

I jeszcze raz skalniak w słońcu, nie widać jak okropnie jest zachwaszczony ale teraz jak jednak zostaje, trzeba o niego zadbać.

A tu jak ładnie - no super skalniak i rabata buksikowa- jestem pod wrazeniem
Kindzia 23:19, 02 maj 2014

Widziałeś może morze gradu dzisiaj? Nie? Zobacz u mnie...