Mój zakątek ziołowy Rośnie tutaj mięta, lawenda, melisa, jeżówka, no i pomidor koktajlowy sztuk jeden! A, i jeszcze szczypiorek, no i szałwia. I jabłoń ozdobna "Ola".
Ja mam białą ale miala być Delavaya teraz przysłali reklamację jak im wysłalam zdjęcia mam je dwie ta biala już przekwita a ta druga chyba będzie jak Twoja, bo dopiero będzie otwierała paki, a Delavaya dopiero zacznie chyba za rok popis, a tak na nią czekałam przywrotniki pięknie wyszedł , nie mam nie zabrałam
no to będzie dużo zdjęć
robię remanent w ogrodzie, przesadzam jak szalona
ale od wczoraj przerwa, bo leje, w przerwie udalo mi się obfocic moje dwa ulubione gatunki roslin
zwariowałam na punkcie żurawek i host - Wy też?
Szybko się wprowadzili nowi lokatorzy ale nie ma się co dziwić taki piękny hotelik im urządziłaś Asiu bardzo przyjemnie prowadzisz swój watek i z miłą chęcią do Ciebie zaglądam Już po północy a Ty jeszcze nie śpisz?
No i znalazłam klonika u Ciebie, ale co to za odmiana? Ty jak Madżenka - na tak relatywnie niewielkiej powierzchni masz prawie wszystko!!! Wyciągasz co raz nowe roślinki jak króliki z kapelusza
Ilość tulipanów absolutnie POWALAJĄCA!!! A kombinacje kolorystyczne - godne kopiowania! Naprawdę zasługujesz na te wszystkie ochy i achy
Doczytałam o czosnkach - że u Ciebie niewykopywane kwitną w następnych latach. Ale czy co roku wycinasz im usychające liście? Bo może trzeba je zostawić jak tulipanom, żeby odżywiały cebule? Bo niektórym nie zakwitają ponownie, więc zastanawiam się nad przyczyną... W tym roku mam je po raz pierwszy i chociaż te liście są wkurzające, to mogę je zostawić, jeśli dzięki temu za rok zakwitną znowu. Jak myślisz?
Pogoda wybitnie majowa.... dziś kilka deszczów, jeden długi grad.. i jedna burza a kilka w okolicy... po drugiej stronie Rzeszowa cały dzień było ładnie i ciepło...
To początek gradobicia.... azalie wielkokwiatowe upierdutało
Jarzmianka Scarlet
czosnki ozdobne
tiarelki
powojnik Nelly Mosser kwiatek młodszy to ten z pręgami a potem bieleje i ma odcień perłowej bieli
bodziszek Sambor dzisiaj ładniej wyszły zdjęcia
Co nowego kwitnie oczywiście miecznica wąskolistna zaczynają irysy bródkowe
orliki
wielosił
rh Nowa Zembla ale chyba to nie ona muszę spytać naszego guru Bogdzię
Chyba bym jej nie skosiła!
A cały trawnik jest w stokrotkach? Bo ja ma fragment polanki - dziki kąt i jest tam wszystko dla owadów, które goszczą u mnie
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli