Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bratki 22:53, 24 mar 2014

Do góry
Uwielbiam bratki bo mają wyjątkowy charakter

Ogród cichy i przytulny 22:53, 24 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Przyszłam się przywitać ...podziwiam urocze zakątki,kurę i zaskrońca.Czekam na więcej zdjęć...lubię pismo obrazkowe.Serdecznie pozdrawiam.

Dziękuję i pozdrawiam
Narcyz - Narcissus 22:52, 24 mar 2014

Do góry
kwitną już wszelki drobne

Tulipan - Tulipa 22:49, 24 mar 2014

Do góry
Od wczoraj kwitną już u mnie małe tulipany wklejam bo tak wcześnie nigdy nie kwitły
tu z Concerto

Ogród cichy i przytulny 22:47, 24 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Asiu. Masz piękny ogród taki, że chce się w nim pozostać na dłużej. Rodzinka jeżyków cudna, zaskroniec też sympatyczny. Pokazuj więcej zdjęć.
Pozdrawiam Ewa

Dziękuję za miłe słowa Pozdrawiam
A oto dalszy ciąg wiosny
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 22:44, 24 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Znalazłam w Ogrodzie z lustrem taki mieszany żywopłot: świerki, tuje i choiny.

A co to są za tuje? Szmaragdy?

Zastanawiam się, co jest łatwiejsze do cięcia - świerki serbskie czy ta choina?
I czy wystarczy raz w roku je ciąć?
Chcę z któregoś zrobić szpaler niezbyt gęsty i wysoki do max. 3 metrów.
Bratki 22:42, 24 mar 2014

Do góry
U mnie też w tym roku zagościły miniaturki bratków:

W ogródku Ani 22:40, 24 mar 2014

Do góry
annawu napisał(a)

Aniu takiego żółtaska nie mam i z przyjemnością przyjmę, wszystkie żółtaski i te białe pełne trąbki wymarzły w pamiętną zimę.

A dla Ciebie mam tą szachownicę bo już zaczyna kwitnąć.

jest śliczna przypomnij mi jej nazwę pierwiosnek też śliczny ma białą obwódkę na platkach?pozdrawiam
Crocus - krokus (szafran) 22:27, 24 mar 2014

Do góry
Śliczne te krokusy

A u mnie są takie:

Moje trudne początki, domek przy lesie. 22:27, 24 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

kurcze ja też lubię pracować w niedzielę..... ale się wstydzę... zresztą dziś u mnie od samego rana pada...
masażu Ci nie zrobię, ale mogę połaskotać coby oprócz pleców jeszcze mięśnie brzucha rozruszać

A co to za praca, dla mnie to sama przyjemnośc
Akwarela w ogrodzie:) 22:18, 24 mar 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim za powitanie Wklejam kolejne zdjęcie z 2011 roku, czyli z początku mojego ogrodu.
Oczywiście od tego czasu dużo się zmieniło. Jak tylko zrobi się trochę cieplej zrobię kilka aktualnych zdjęć. Póki co chciałam pocieszyć innych początkujących forumowiczów i pokazać, że początki bywają straszne! Ja w którymś momencie nie dawałam już rady i zdecydowałam przykryć prawie wszystko czarną włókniną. Tak jak radziłaś Hanusiu zdejmowałam po maluśkim kawałku i parłam do przodu. Wcześniej jednak po posprzątaniu zalegających tam setek tysięcy śmieci, wykarczowaniu samosiejek zobaczyłam góry i doły. Okazało się, że teren trzeba najpierw uformować i wyrównać. Wspominałam, że z powodów niezależnych nie jest możliwe wprowadzenie tam żadnej maszyny, dlatego po zakupieniu kilku wywrotek ziemi należało zacisnąć zęby i nanosić ziemię ręcznie! Tak minął mi rok 2012. Innym razem napiszę co działo się dalej, bo to chyba nie jest odpowiednie miejsce na takie opowieści Pozdrawiam i dziękuję serdecznie za miłe słowa. Miło tu trafić.

Ogród - Azyl Amatora 22:16, 24 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)

Obiecuję, że nie będę przelewać

i ta trawka na środku, ciekawe co z tego będzie
Może jednak stipa...wysiewałam w tym samym czasie.
Nowe Życie ;-) 22:14, 24 mar 2014

Do góry
madeline28 napisał(a)
Moje pierwsze wypociny Na pewno ulegnie to zmianie, coś chciałabym dodać, tylko nie wiem co Na tym planie chodzi mi o rabatę, która jest przy samej drodze. Ma ona ok. 15metrów tylko na kartce miejsca tak mało, albo narysowałam zbyt duże rośliny Tak czy siak proszę o Wasze opinie co by tu dodać, co zmienić, aby było ładnie...

O rany na 15 m, to ty kupę roślin potrzebujesz, na przykład na fajny szpaler hortensji bukietowej to tak z 10, a pomiędzy fajnie by dać trawkę

Z tego co masz, to chyba nie wyjdzie Ci ta rabata na 15 metrach. Więcej roślin, mniej gatunków.

Jedna sztuka jałowca Nana, to chyba na skalniak. Na rabaty, to jako zadarniacz,ale więcej sztuk.

Jedna hortensja to stanowczo mało. Kilka sztuk, szpaler z trawami, bylinami. Jak chcesz bardziej swojsko, to np. z jeżówkami, rudbekami, ale nie po jednej sztuce. Zobacz tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=239, z miskantami, żurawkami. I tu http://www.pinterest.com/alicyalk/hydrangea-garden/ Och te szpalerki.

Juki to do ogrodów żwirowych, suchych rabat, z lawendami, mikołajkami, perowskimi, no wiesz taka rabata śródziemnomorska.

Cyprys w naszym klimacie ? Chyba masz cyprysika, ale nie wiem jakiego.

Przemyśl, będzie pięknie, tylko jednak trzeba z większym rozmachem, niestety.
Ogród - Azyl Amatora 22:11, 24 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dmuchać na nie możesz,chuchać też...ale nie przelewać.Nowe zacznij pikować,jak pojawią się właściwe listki,będą mocniejsze i zaczną rosnąć.Resztę wysyp na rabatę,może jeszcze coś się znajdzie...
u mnie przezimowała i wypuszcza od korzenia,będą ładne kępki...

Obiecuję, że nie będę przelewać

i ta trawka na środku, ciekawe co z tego będzie
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:05, 24 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Bardzo dziękuję za opinię to dla mnie ważne , że mogę na Ciebie na Was dziewczyny liczyć byłam , widziałam , siedziałam , dotykałam ..... są moje .... jutro o 15.00 mają przyjechać ....

Zestaw jest w kolorze melanż beż z brązem , poduchy popiel melanż ... bardzo wygodne .....
A tu fotka

Piękne mebelki aż zazdraszczamczekam na fotki na tarasie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 24 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

u mnie leje deszcz i tak ma być do czwartku dobrze, że nie śnieg jak na południu
Trzykrotka?Nie widzę dokładnie...takie małe literki...
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 24 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Syla - jedź zobaczyć, żeby nie było niespodzianek.
Mi się one na żywo bardzo podobały.
Rattan nie jest taki płaski i plastikowy (jak tasiemki plastikowe) tylko bardzo naturalny.
Myślę, że bardzo do Ciebie będą pasowały, bo są bardziej szare (jak wasz kamień) ale też mają ciepły odcień.

Dziewczyny zauważcie, że Syla i Tosia mówią o zupełnie innych kompletach.
Ten Tosiny - Ohio wydaje sie być bardziej brązowy,
a Syli zestaw Statford jest w szarościach i beżach.

Bardzo dziękuję za opinię to dla mnie ważne , że mogę na Ciebie na Was dziewczyny liczyć byłam , widziałam , siedziałam , dotykałam ..... są moje .... jutro o 15.00 mają przyjechać ....

Zestaw jest w kolorze melanż beż z brązem , poduchy popiel melanż ... bardzo wygodne .....
A tu fotka

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:51, 24 mar 2014

Do góry
igula napisał(a)

O taki rozchodniczek

Jak się nazywa? czy on faktycznie ma taki czerwony kolor?
Ogród w skali mikro :) 21:51, 24 mar 2014

Do góry
Przystojniaki we fraczkach do ciebie zawitali.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:50, 24 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Strona 7 to 2012 rok, jeszcze Ciebie nie było na Ogrodowisku

Przepraszam powinnam dopisać że str 7 mojego wątku
ale może od razu wkleję fotki będzie łatwiej

ratować? czy usunąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies