Zmiana zdecydowanie na lepsze
Doniczki fajniutkie...
Dobrze, że pogoda nie dała możliwości do zbudowania w tym roku igloo taka zima a w zeszłym roku wystarczy nam na dobre kilkanaście lat, a może i na kilkadziesiąt
Fajny masz pomysł na prezent urodzinowy - chyba też tak zacznę podpowiadać.
Hejka,Danuś jak jeszcze jesteś w tym wątku proszę spójrz jeszcze na tą rabatę. Nie wiem jak ją dokończyć
Zapomniałam dodać że rosną na niej:
Po środku 2 magnolie jedna gwieździsta a druga zwykła
po lewej klon palmowy czerwony
po prawej trzy azalie wielkokwiatowe i drzewko na pniu to wiśnia ozdobna "kiku-shidare-zakura"
Myślałam jeszcze o jakiejś ławeczce na środku.Co o tym myślisz?
Hosty o (wysokich liściach), pokroju wazonowym pionowe łodygi utrzymują jedynie wczesną wiosną. Później pod wpływem ciężaru dużej blaszki liściowej i chociażby chwilowym niedoborem wody (co przecież się zdarza) łodygi wyginają się łukowo w kierunku podłoża. Posadzone pod nimi hosty będą wręcz niewidoczne - to nie ma sensu.
Moje krokuski nareszcie zaczeły kwitnąc,nie sa to łany,jak sobie wyobrażałam po ilości nasadzeń,ale mimo wszystko cieszą mnie
Dam im wspaniałomyślnie szansę, wykazać się w przyszłym roku Tym bardziej,ze w większości to chyba moja wina,bo pod choinkami za grubo przysypałam ich korą.
Sądziłam,że z jednej cebulki jest jeden kwiatuszek,ale dopiero na fotkach widać,że conajmniej dwa
Pomalutku robi się nowa rabata Korzenie usunięte, a było ich sporo. Dołki wykopane," nawóz" do dołka sypnięty, małe tuje wsadzone i teraz czekać aż urosną
Witam, bardzo proszę doświadczone osoby o pomoc. Dwa tygodnie temu dostałam hortensje, nie mam pojęcia co to za odmiana. Na początku wszystko było z nią ok, po kilku dniach zauważyłam że usychają brzegi liści, później kwiaty. W związku z tym moje pytanie czy ona przekwita czy jest chora?
Z góry przepraszam, jeżeli w nieodpowiednim miejscu utworzyłam wątek, jestem tu nowa.
ja za taką cenę też bym się nie skusiła, portfel za mało zasobny w dodatku, za cenę 80 zł, kupiłam 3 x 80 , rachunek jest prosty, jak się przyjmą będę kontentna i szczęśliwa