Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 13:01, 28 kwi 2014

admete napisał(a)
Aniu cudna fotorelacja .
Mam pytanko techniczne

Masz dużo dalii?
A jak tak to jak sobie z nimi radzisz?
Masz dla nich stałe miejsce? Sadzisz w kupie?
Czy na różnych rabatach?

Aga, dalii mam mało, kiedyś było więcej, ale nie mam piwnicy i nie mam gdzie ich trzymać.. zostawiłam tylko sobie wysokie pomarańczowe od mamy i jakieś tam. Trzymam w kotłowni, która jest ciepłą, jest małą i nic sie tam nie mieści, a mam tam składzik różnych innych rzeczy... a i tak wychodzi wielki karton
Sadzę co chwila gdzie indziej, ale u mnie nic stałego w ogrodzie nie ma. ... co roku są w innym miejscu, bo ciągle coś nie halo..
Jako, że w kotłowni jest ciepło.. to co miesiąc prysnę im wody do kartonu z konewki by miały trochę wilgoci..

Za to w tym roku zakwitną mi wisterie.. ale będzie kwiatów... zostały się dwie, a było ileś podejść... ten rok był warunkiem dla nich być albo nie byc..... i sie postarały

Po prostu czad

Mala_Mi 13:07, 28 kwi 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Aniu cóż ja mogę jeszcze mówić o Twoim ogrodzie , arboretum Rzeszowskie mamy , dobrze , że na razie opłat jeszcze nie pobierasz cudowne wszystko. Zobacz tylko u siebie wstawiam zdjęcie ukorzenionych hortek , napisz czy już można do ziemi i nazwę podaj , bo skleroza się rozwija u mnie .
Z góry dziękuje i pozdrawiam , a i zapomniałabym jestem u Ciebie na bieżąco , to jak narkotyk wchodząc na forum lecę przez te ogródki wszystkie by zobaczyć co nowego
Pozdrawiam

Madziu... nie mam pojęcia co z patykami.. Mirki trzeba sie zapytać...
A jaka odmiana.... o to jest pytanie... nie pamiętam co ci dawałam... u mnie puściły patyki Phantom..bo tylko te wsadziłam do wody. Jak dawałam Ci jedne gatunek.. to będzie Phantom..
O taka.. potem różowieje trochę..

Mala_Mi 13:12, 28 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Też tak miałam...i też się szmaty pozbyłam. Teraz zostało tylko dąbrówkę na nowo posadzić...
Niezła z niej okrywaczka jest

Niestety też cholera zaborcza

A to drzewko czyli parrocja perska.. rośnie sobie w kąciku i wczoraj M mnie opierniczył, że jak mogłam takie piękne drzewo posadzić w takim zadupiu?? Faktycznie kolor liści, pokrój niesamowity.. i urok przez cały rok jest ogromny... Przyrosty piękne, latem zielone, a jesienią cudnie sie przebarwia i jak grab trzyma liście zasuszone do wiosny..

Zdjęcie nawet 5% uroku nie oddaje Fantazja powyginanych gałęzi jest niesamowita...

Mala_Mi 13:13, 28 kwi 2014

reni napisał(a)
Ufff...nadrobiłam jestem na bieżąco jak długo to nie wiem...widzę,że na wsiowym rewolucja zakończona jak zakwitnie będzie git. Twoje rekiny super...ja w tym roku odłowiłam około dwadzieścia sztuk i oddałam, stanowczo było ich za dużo...zostawiłam tylko pięć, zobaczymy ile będzie ich w przyszłym roku...pozdrawiam

Ja bym dano sie pozbyła ze 100 .. ale .... nie potrafimy ich odłowić.. synuś odłowił jakieś 15-20 szt... ale ile to mu zajęło czasu... większość to małe na płyciźnie w gąszczu rękoma.. bo na otwartej wodzie nie ma szans
Mala_Mi 13:16, 28 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
dużo tego nowego piękne, fajne ptaszki i rybki a jaka piękna tęcza no i oczywiście cała reszta wspaniała

Paulina dzięki, że zaglądasz, chociaz ja nie zaglądam, ale .... nie wyrabiam ..buuu .... i bardzo mi przykro z tego powodu... teraz też na szybko odpisuję u siebie... a kiedy do Was?????

Mala_Mi 13:17, 28 kwi 2014

Gabriela napisał(a)
Ania, czy mogę prosić o zdjęcie startującej tojeści orszelinowej? Dostałam od Ciebie w zeszłym roku, wsadziłam, ale nie zaznaczyłam i mam teraz wątpliwość czy to ona. Najlepiej byłoby jakbyś wstawiła u mnie.

Zrobione.
A dla innych wstawiam też u siebie

ana_art 13:44, 28 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Paulina dzięki, że zaglądasz, chociaz ja nie zaglądam, ale .... nie wyrabiam ..buuu .... i bardzo mi przykro z tego powodu... teraz też na szybko odpisuję u siebie... a kiedy do Was?????

apetycznie to wygląda
MagdalenaK8 13:56, 28 kwi 2014

Aniuś nadrobiłam, nacieszyłam oczy, nakarmiłam duszę.
Bez obrazy dla innych też za kotami nie przepadam choć to piękne stworzenia.
Pozdrawiam serdecznie.
Tusiala 14:00, 28 kwi 2014

Przepiękne wspaniały bukiet, którego może pozazdrościć niejedna królowa
Tęcza zachwycająca. U mnie, mimo burz, nie było ani jednej a wypatrywałam i czekałam z aparatem

Margarete 14:20, 28 kwi 2014

Ale pieknie u ciebie, nieustająco zadziwiasz mnie ilością odmian, gatunków roślin u ciebie....