Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:26, 23 mar 2014

Do góry

A ja wsród takich magnolii pracuję

Ogrodowe przygody 13:23, 23 mar 2014

Do góry
Bratkowe zakupy

i w koszach

Zakochana w ogrodach 13:22, 23 mar 2014

Do góry
Ogród w budowie - nieustającej 13:21, 23 mar 2014

Do góry
Dalej chwalę się hipeastrami, które rosną w jednej, większej donicy, tyle że hydroponicznie, w takim żwirku. Mam zamiar na lato wysadzić je do ogrodu, bo wtedy wzmacniają się i przyrastają lepiej niż w ciasnych doniczkach.

Wydaje się wielki, a wcale taki nie jest.

Dużo mniejsze i niższe kwiaty niż biały:

A tu widać jak bardzo się różnią wielkością - każdy z nich.

Cebul jest pięć, ale jedna wypuściła tylko liście, a ostatnia ma nierozwinięty pąk i to też odmiana Picotee, z czerwoną lamówką.

Ciąg dalszy jak się zobi lepsza pogoda, chociaż wtedy nie mam wcale czasu na zdjęcia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:21, 23 mar 2014

Do góry
Zielony potffór jestem.. i zwiewam na powitanie Muminka.. to na froncie .. bo jak nic nie posadzić????

Ogrodowe przygody 13:18, 23 mar 2014

Do góry
Ania dziękuję za odwiedziny
W sobotę byłam na targu i przytargałam 2 róże nie wiem czy się przyjmą, ale ryzykuję.
Przesyłam obiecane zdjecia
przed wiosna 2013

po wiosna 2014
podzielone liliowce i wykopane 2 czerwone + trzmielina

Kolorowe Rabaty Martek 13:18, 23 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za stałe wizytowanie mojego poletka z podziękowaniem wiosennym.

Dziękuję Haniu skąd wiesz,że Cię podglądam ...?))))))
Tulę
wdzięczna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:17, 23 mar 2014

Do góry
Słońce już za chmurami, ale z wiosennym deszczykiem też miło

Magnolia soulangeana Sundew, jej kwiaty w kroplach deszczu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Jaka piękna ta magnolia Agatko Moja jeszcze nie kwitnie ale pąki już mocno nabrzmiałe.
pozdrówka
Ogród w budowie - nieustającej 13:14, 23 mar 2014

Do góry
A u mnie królują żółte, wysokie narcyzy. Są wczesne, zwykle kwitły w połowie kwietnia, po tych drobnych, niskich. Nic dziwnego, że przy tych majowych temperaturach i słońcu nie mogły już wytrzymać.
Pora wrócić na taras, do ławki, poduszek, filiżanek. Dzisiaj nic z tego, bo zaczęło u mnie padać, choć jest nadal ciepło.

Okno firmowe:

I tylko zbliżenia z tarasu, bo jednak dość mocno pada.
Rabaty oczyszczone są wstępnie z większych suchych chabazi, zaskoczyły mnie te narcyzy po prostu.
Trawnik świeżo po wertykulacji, proszę go nie krytykować.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:13, 23 mar 2014

Do góry
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 23 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek pamiętam jak mi o tych krokusikach wkładałaś łopatą do głowy ... a ja ... no cóż ja sobie kiwałam łbem niby rozumiejąc a myslałam swoje ... eeeeeeee tam krokusiki ... potem wąsy z nich wkurzają ... no to ja teraz niniejszym wchodzę pod stół i najpiekniej jak potrafię sobie te swoje gooopie mysli odszczekuję ... rany boskie Anek ta lamówka kilkudziesięciu metrów krokusików to epokowe odkrycie w kwestii ich zastosowania estetycznego ... !!! !!! !!! !!! !!! ... opatentuj bo powtykane w trawniki czy inne połacie krokusikowe plamki to oczywista oczywistość ale TAAAAAAAAAAA ramka to moje pierwsze takie wrażenie poznawcze ... Anek ta jesień to będą u mnie krokusikowe zakupy

Anek jak my tęsknimy za tym areałem ... wielkie buziaczki ...

Tu liście krokusów nie denerwują, bo potem i tak zasłonią to liliowce

Tulipany ledwo wyłażą, a niezapominajki zaczynają.. i mówią nie zapomnij o mnie. dzięki, że jeszcze pamiętasz ..

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:09, 23 mar 2014

Do góry
W ostnicy czosnki

róże w listkach

i orliki od Ani
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:07, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 13:06, 23 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:06, 23 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Aniu niesamowity ogrom pracy zrobiłaś,efekty imponujące ,pozdrawiam

Podkrzesanie jałowca.. robota na plus Dobry pomysł..

Do wyciętego jałowca.... sie przyzwyczajam.. i myślę co teraz tu zrobić... ciekawe jak szybko cyprys sie odbuduje od strony zacienionej i czy sie odbuduje??? Ma ktoś doświadczenie w tej materii??
Od strony zachodniej.. i w cieniu.. ma łądny kolro żółty, a od strony wyciętego jałowca.. jest łysy i zielony..czyli brzydki
Mam tam płożący jałowiec, widać hortkę Vanilkę.. , na prawo i lewo są piwonie.. i teraz posadzić wrzosy, zostawić jałowiec...... a może coś innego.. ...
Widok cyprysa z dwóch stron..

A teraz uciekam, bo rozpoczynamy sezon grilowy, chociaż się zachmurzyło i wieje... i zaraz będzie Muminek....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:05, 23 mar 2014

Do góry
tak, tak, hurtowo cebule - ale jak tak patrze na te ilosci to krokusów pasowałoby dosadzic jesienią....

admete, witam cię serdecznie bywam w twoim wątku ale zawsze anonimowo...

Póki cebulowe szaleją (zaczynają ) to wstawiam najnowsze foty

Ogród z łezką 13:01, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:58, 23 mar 2014

Do góry
Wszystko się pochrzaniło, musieliśmy wczoraj wieczorem wracać, M rano dzisiaj do pracy...
Pogoda się zepsuła, więc tak bardzo mi nie żal...
Ale wczoraj, jak taki sztab ludzi w ogród poszedł wszystko zrobiliśmy, co zaplanowane było
Podzielone, przesadzone astry. Przesadzone jeżówki. Posadzone pierwiosnki. Wypielone przed furtką i przeniesione malutkie tawuły. Przesadzone odętki (miejsce na pagodę trzeba było przed umbrą zrobić). Wypielona cała skarpa. Wszystkie róże dostały Magiczną. Reszta podlana z konewki! z azofoską w płynie. Postęp w huśtawce widoczny. Naszykowane rozplenice i astry jako dary Czas na leżenie, piffo i grilla też był
W przyszłą sobotę kostrzewy pójdą pod nóż...siostra przyjedzie po sadzonki z podziału

Aaaaa...iryski pumilo zaczyna być widać!!!

I relacja cięgiem

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:58, 23 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu u Ciebie tez juz piekna wiosna, a z trawa tez mam to samo doswiadczenie i nie zostawiam zadnej trawy.Pozdrawiam:

Danusia.. odetchnęłam z ulgą, bo myślałam, że ja jestem taka niekumata i do niczego... i nie potrafię kompostować trawy.... jak sobie przypomnę ten smród, muchy i syf.. to aż mnie rzuca.. rozrzucałam i gnój na polu.. to byłą przyjem,na praca przy tym..... zero kompostu z trawy.

Kwitnący wiąz ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies