Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Jaka piękna ta magnolia Agatko Moja jeszcze nie kwitnie ale pąki już mocno nabrzmiałe.
pozdrówka
Ogród w budowie - nieustającej 13:14, 23 mar 2014

Do góry
A u mnie królują żółte, wysokie narcyzy. Są wczesne, zwykle kwitły w połowie kwietnia, po tych drobnych, niskich. Nic dziwnego, że przy tych majowych temperaturach i słońcu nie mogły już wytrzymać.
Pora wrócić na taras, do ławki, poduszek, filiżanek. Dzisiaj nic z tego, bo zaczęło u mnie padać, choć jest nadal ciepło.

Okno firmowe:

I tylko zbliżenia z tarasu, bo jednak dość mocno pada.
Rabaty oczyszczone są wstępnie z większych suchych chabazi, zaskoczyły mnie te narcyzy po prostu.
Trawnik świeżo po wertykulacji, proszę go nie krytykować.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:13, 23 mar 2014

Do góry
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 23 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek pamiętam jak mi o tych krokusikach wkładałaś łopatą do głowy ... a ja ... no cóż ja sobie kiwałam łbem niby rozumiejąc a myslałam swoje ... eeeeeeee tam krokusiki ... potem wąsy z nich wkurzają ... no to ja teraz niniejszym wchodzę pod stół i najpiekniej jak potrafię sobie te swoje gooopie mysli odszczekuję ... rany boskie Anek ta lamówka kilkudziesięciu metrów krokusików to epokowe odkrycie w kwestii ich zastosowania estetycznego ... !!! !!! !!! !!! !!! ... opatentuj bo powtykane w trawniki czy inne połacie krokusikowe plamki to oczywista oczywistość ale TAAAAAAAAAAA ramka to moje pierwsze takie wrażenie poznawcze ... Anek ta jesień to będą u mnie krokusikowe zakupy

Anek jak my tęsknimy za tym areałem ... wielkie buziaczki ...

Tu liście krokusów nie denerwują, bo potem i tak zasłonią to liliowce

Tulipany ledwo wyłażą, a niezapominajki zaczynają.. i mówią nie zapomnij o mnie. dzięki, że jeszcze pamiętasz ..

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:09, 23 mar 2014

Do góry
W ostnicy czosnki

róże w listkach

i orliki od Ani
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:07, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 13:06, 23 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:06, 23 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Aniu niesamowity ogrom pracy zrobiłaś,efekty imponujące ,pozdrawiam

Podkrzesanie jałowca.. robota na plus Dobry pomysł..

Do wyciętego jałowca.... sie przyzwyczajam.. i myślę co teraz tu zrobić... ciekawe jak szybko cyprys sie odbuduje od strony zacienionej i czy sie odbuduje??? Ma ktoś doświadczenie w tej materii??
Od strony zachodniej.. i w cieniu.. ma łądny kolro żółty, a od strony wyciętego jałowca.. jest łysy i zielony..czyli brzydki
Mam tam płożący jałowiec, widać hortkę Vanilkę.. , na prawo i lewo są piwonie.. i teraz posadzić wrzosy, zostawić jałowiec...... a może coś innego.. ...
Widok cyprysa z dwóch stron..

A teraz uciekam, bo rozpoczynamy sezon grilowy, chociaż się zachmurzyło i wieje... i zaraz będzie Muminek....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:05, 23 mar 2014

Do góry
tak, tak, hurtowo cebule - ale jak tak patrze na te ilosci to krokusów pasowałoby dosadzic jesienią....

admete, witam cię serdecznie bywam w twoim wątku ale zawsze anonimowo...

Póki cebulowe szaleją (zaczynają ) to wstawiam najnowsze foty

Ogród z łezką 13:01, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:58, 23 mar 2014

Do góry
Wszystko się pochrzaniło, musieliśmy wczoraj wieczorem wracać, M rano dzisiaj do pracy...
Pogoda się zepsuła, więc tak bardzo mi nie żal...
Ale wczoraj, jak taki sztab ludzi w ogród poszedł wszystko zrobiliśmy, co zaplanowane było
Podzielone, przesadzone astry. Przesadzone jeżówki. Posadzone pierwiosnki. Wypielone przed furtką i przeniesione malutkie tawuły. Przesadzone odętki (miejsce na pagodę trzeba było przed umbrą zrobić). Wypielona cała skarpa. Wszystkie róże dostały Magiczną. Reszta podlana z konewki! z azofoską w płynie. Postęp w huśtawce widoczny. Naszykowane rozplenice i astry jako dary Czas na leżenie, piffo i grilla też był
W przyszłą sobotę kostrzewy pójdą pod nóż...siostra przyjedzie po sadzonki z podziału

Aaaaa...iryski pumilo zaczyna być widać!!!

I relacja cięgiem

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:58, 23 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu u Ciebie tez juz piekna wiosna, a z trawa tez mam to samo doswiadczenie i nie zostawiam zadnej trawy.Pozdrawiam:

Danusia.. odetchnęłam z ulgą, bo myślałam, że ja jestem taka niekumata i do niczego... i nie potrafię kompostować trawy.... jak sobie przypomnę ten smród, muchy i syf.. to aż mnie rzuca.. rozrzucałam i gnój na polu.. to byłą przyjem,na praca przy tym..... zero kompostu z trawy.

Kwitnący wiąz ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:53, 23 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, poszalałaś ostro, podczytuję w przerwach na wyprostowanie pleców, więc jestem na bieżąco, a przy okazji wiadomo, co i u innych się dzieje i pośmiać się można
Rabata z różami będzie piękna. U mnie nadal tylko miejsce na rabatkę różaną, jak skończę porządki w starym zaczynam działać w nowym, a na razie pakuję wszystkie rośliny w doniczki.
Trawnikami też się nie zajmuję, od tego są panowie w ilości wystarczającej tylko na razie czasu na to nie mają.
Pozdrawiam już niedzielnie.

Mariola.. ty masz dwa ogrody do obrobienia... wiec współczuję .. ja mam zakwasy I brak czasu, a mam przymusowe wolne.. i tez brakuje .. wiec rozumiem .. i doceniam, że zaglądasz...
Dzisiejsza Magnolia dla Ciebie .... zapowiadają końcem miesiąca śnieg i -3.... oby się mylili....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 23 mar 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Aniu jaka to różnica dwie godziny drogi raj,a tu owszem wiosna ,ale jakaś nie taka sama
Cieszę się,że wpadłam od razu mi lepiej .Słońce i kwiaty to naprawdę wiosna .
Ściskam Aniu mocno.

Martek.. dla Ciebie .. kolorowe..rabaty...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:49, 23 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Oj widzę, że Pani Wiosna rozszalała się u ciebie i ty też już szalejesz ogródkowo.....

Chyba wszyscy już szaleją

Ogród z łezką 12:42, 23 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kasieńko przywieźliśmy różyczki, ale Luizki nie mieli-będzie dopiero pod koniec kwietnia.
Wszystkie pozostałe mam i to mnie cieszy. Jeszcze lawendę musze upolować- chcę trochę rozrośniętą, a w ofercie same malutkie.
4 żurawki dwuletnie wywaliłam - aż się boje co to było.

Miłej niedzieli.

Buziaki przesyłam.

Jaki Ty masz zapał Kobieto Tylko pozazdrościć!!! Masz już róże Moje luiski w zeszłym roku jeszcze marniutkie były, teraz powinno już być lepiej. Ale one pachną, z daleka

Lawenda dość szybko rośnie, ja kupowałam takie maleństwa w zeszłym roku, teraz już się bardzo rozrosły. Jaką lawendzię chcesz? Fioletową?

Miałaś gratisy w żurawkach??? To wstręciuchy!!! Moje żurawki w łezce też miały piękną, grubą lichę przy korzeniach, ale to nie opuchlak. Licha opuchlaka biała...

Ania i róże i cała reszta :) 12:41, 23 mar 2014

Do góry
Kochani, potrzebuję duuuże ilości jakiegoś bluszczu, albo czegoś takiego, co będzie mi się pięło po ścianie i cały rok jest zielone.
Czego mam szukać?
Chciałabym obielić ścianę od sąsiada (czym?) i puścić tu coś co będzie cały rok zielone i ładne.

ten bałagan, czyli stare siatki i drewno zniknie stąd, jak trafię na dobry dzień Żona..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 23 mar 2014

Do góry

I na koniec znów ciurkadełko

10.01.2014 - zaczynam przygodę z ROD 12:32, 23 mar 2014

Do góry
22 marzec :

przygotowany warzywniaczek, i częściowo zasiany wczoraj, mam nadzieje że coś urośnie, bo dzisiaj pada i jest zimno

warzywniaczek:

rabata przed warzywniaczkiem:
posadziłam już kilka dalii, wiem że za wcześnie, ale trzymam za nie kciuki

maliniaczek z tyłu działki i dwie porzeczki które już tu były :

prawa strona od altanki, nic jeszcze nie jest tu zrobione

lewa strona od altanki:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:31, 23 mar 2014

Do góry
i tu jeszcze w całości:

w drugim kwitnieniu nie ma aż tak pełnych kwiatów, wysokość tego krzaczka to ok. 1metr.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies