Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 23:05, 22 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł

Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy

Róże poszły na swoje miejsce

Kasiu byłam dzisiaj w Biedronce i oczu nie moglam oderwać od tych bukszpanów-sliczne sadzonki-warto kupić.Miło już się spaceruje po Twoim ogródku-zaczyna się dziać.....
Pozdrawiam serdecznie
Działka wkoło Lubczyka :) 22:59, 22 mar 2014

Do góry
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł

Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy

Róże poszły na swoje miejsce
Pszczelarnia 22:53, 22 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mam dylemat. Co posadzić pod żywopłotem z cisa i drzewami? Rabata od południa. W charakterze trawiasto bylinowym. Czy taki kołtun ma sens? Za dużo traw? Po co te hosty? Za mało bylin?
Układ jest wijący ale nie umiałam tego oddać. Chodzi mi bardziej o sąsiedztwo roślin w ogólnym obrazie.
Rozmiar to ok. 8 m dł i 180 szer.
Co dać w bezpośredniej bliskości cisów i brzóz ze względu na cień i suchość gleby?
Za dużo gatunków?
Naprzeciwko tej rabaty jest rabata: róże/piwonie/powojniki/byliny/trawy.

ewa mam uwagi :

--trzmielina oskrzydlona docelowo ma ok 1,5 m więc powinna znaleźć się w wyższym piętrze a nie z przodu , tak samo tawuła wczesna to olbrzym krzew ok. 1, 70 m.i ok. 2 m szerokości .zasłoni całkowicie miscanta morning light. rośnie szybko i zajmuje dużą powierzchnię .z niej w tej rabacie w ogóle bym zrezygnowała -pięknie wygląda jako soliter .

---hosta patriot docelowo też jest ok. 70 cm szeroka a z kolei berberys admiration po 7 latach ma zaledwie ok 40 cm szerokości i tyleż samo wysokości ....ładnie wyglądałby w kupkach po 3 jak rytmicznie powtarzający się akpocent ale koniecznie z przodu w towarzystwie np, morning light a nie host , bo go zakryją po prostu

----dobry duet hakone i turzyca bronze ale ta wzniesiona ..nie ta fontannowa niska . bo ta powinna być o 1 piętro wyższa

--tawulec zasłoni rozchodniki i wejdzie na trzmielinę to okrywowa roślina .....ale wcale nie niższa od rozchodników .

generalnie przeanalizuj jeszcze raz dobrze docelowe wysokości roślin , bo turzyca też będzie zasłonięta przez rozchodnik a rozchodnik zasłoni trzmielina oskrzydlona ...czyli wszystko jest na odwrót ..

Ewka sory , że się wtrącam...ale za kilka lat musowa przebudowa tej rabaty . a chyba tego nie chcesz ...
dobra ...zmykam do dostane po głowie i mnie pogonisz anie ma gdzie uciekać
Piaskownia na zakręcie 22:46, 22 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Z Obi przywiozłam nowych przyjaciół. Magnolki nie kupiłam

W Obi były ładne krzaczki fioletowych róż i nawet niedrogo, ale ja już wcześniej zamówiłam

Piękny nabytek i strażnik morowy Ewcia Odpozdrawiam wieczornie i miłego życzę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:37, 22 mar 2014

Do góry
Hanuś pobiegałam i się na oglądałam jak zwykle bardzo ciekawie i edukacyjno
Zimy już nikt nie chce ale co robić ja już prawie wszystko odkryłam trudno co będzie to będzie Fotki śliczne u Ciebie i konewka z kwiatuchem Miłego wieczorku życzę i zdrówka dla rączek
Botaniczny na otwarciu jak deszcz go nie zaleje to będziemy podziwiać już już ....

Testowe dodawanie zdjęć 22:33, 22 mar 2014

Do góry

Dobry wieczor,
Ucze sie

ps. Super! Udalo sie za pierwszym razem! Jeszcze tylko rozgryze skad wziasc polskie znaki ..........
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 22 mar 2014

Do góry
Mi mi żadnych przymrozków zima zatopiona chyba że jeszcze rękę wystawi ale na pewno będzie słabo nam grozić musi się przespać do następnego zimobrania Buźiaki zostawiam i miłego życzę
Ciemiernik się kłania za miłe słowa

W cieniu - zacieniona 22:27, 22 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Ten czerwony dziobek...nie wiem co posadziłam...

Może piwonię?

Powojnik mi wschodzi, ale zdjęcia nie mam - na razie
Za to mam fotki innych wschodów i działkowych roślinek
Kwiaty z ogródka Marty :) 22:27, 22 mar 2014

Do góry

Gdzie diabeł nie może... 22:26, 22 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
No i problemy się zaczęły. co jest nie tak z tym rh? przeżyje czy interweniować? wsadziłam go jesienią wiec młodziutki jest

a tak to wygląda z bliska

Czy nie jest posadzony zbyt głęboko bądź przykryty agrowłókniną? Podłoże dostatecznie kwaśne? Zdecydowanie coś mu dolega...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:19, 22 mar 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
A może forsycję w jakieś jajo?
My 'Podlasiaki' twardzi jak Górale!

Agata, na jojo już tam nie ma miejsca, bo choinka sie rozpycha.. a to prezent od synusia.. musi rosnąć, a forsycja jest mi potrzebna do określania keidy ciąć róże Upierdzielę ja nisko i niech rośnie jak chce

Serduszka też ma już pąki.. i nie tylko ona... oj byle przymrozków dużych nie było, bo będzie maskara.. a zapowiadają nawet -2.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:15, 22 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Buziaczki zostawiam ,bo na bieżąco to już niestety nie jestem

Też mi nowina.. ja już mało gdzie jestem na bieżąco.. i to na bieżąco, że czytam od razu zaległy tydzień Niestety inaczej sie już nie da.. za dużo wątków

Klona nie cięłam w tym roku.. bałam sie, że też będzie płakał.. i będzie baba jaga.... i drzewo jak diabli wysokie Widać roczne przyrosty.. ponad metr...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:15, 22 mar 2014

Do góry
Naczytałam się o opuchlakach i wytargałam za czupryny wszystkie swoje żurawki. Na razie nic mi w rękach nie zostało. A najładniejsza po zimie jest Marmeladka. Fajnych kolorów dostała.

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:13, 22 mar 2014

Do góry
i jeszcze troche wiosny

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 22 mar 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
posiedziałam, poczytałam, pooglądałam, pośmiałam się i "naumiałam" tzn. przeczytałam o cięciu róż, a czy się "naumiałam" to lato pokaże ))
Podziwiam wykonane prace - jak zawsze elegancko jak tralala
Ciemierniki superaśne mam malutkie i liści mają chyba całe 3 sztuki więc zostawię żeby łyse łodygi nie były
Podobywuje mi się ta poszerzona rabata i czekam na jej letni czas
Buziaki!

Kasiu ja sie próbuję naumieć, ale zawsze naumienie idzie w konflikcie z moja naturą..
Pociachałam jak mi pasowało i już.... Nostalgia trochę skrócona, ale nisko nie ciąłam, bo jak będzie szeroka na dole, to przejścia nie będzie..

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:12, 22 mar 2014

Do góry
Przesadzaliśmi ostatnio takie dwa rh. Wydawały mi się małe, ale jak trzeba było wykopać i przenieść w inne miejsce (strasznie ciasno miały) to się okazały, że jednak trochę urosły. WIelkość - prawie mój pas. Zdziwiłam się. Obok jeszcze nieuprzątnięte, ale innego zdj. nie mam.

Ogród Tosi 22:11, 22 mar 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Ciachanie bukszpanów na pudełko autorstwa Madżenki, wstawiam może się komuś przydać:

Atenka super technika Pozdrawiam sobotnio Miłego życzę
Pomysł na ogród 22:10, 22 mar 2014

Do góry
ostatnie zdjęcie w takiej formie :

jutro zrobię jak się zmieniło to miejsce
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:09, 22 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Aniu u Ciebia jak zwykle dużo zrobione. Myślałam, ze jak się ma pustki w ogrodzie to dużo trzeba pracy by je zapełnić, a tu okazuje się, że ogród już dorosły , a pracy nie do ogarnięcia.

Jak zwykle podziwiam. Ja troszkę mniej zrobiłam, ale zmiany widoczne, a najważniejsze że mnie uszczęśliwiły.

Niestety dojrzały ogród też wymaga pracy.. dużo pracy... samego ciecia jest od cholery i jeszcze ciut ciut.. zaraz do Ciebie zajrzę...
Wycięta bylinówka pusta.... ale to tylko pozory... bo jest tu wszystkiego za dużo..... za rok jeżdże tu na łopacie i koryguję nasadzenia..

Pomysł na ogród 22:09, 22 mar 2014

Do góry
trawa jeszcze nie ruszyła - może ma za mało wody ?
trawa stoi ale źródełko już pracuje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies