Kasiu byłam dzisiaj w Biedronce i oczu nie moglam oderwać od tych bukszpanów-sliczne sadzonki-warto kupić.Miło już się spaceruje po Twoim ogródku-zaczyna się dziać.....
Pozdrawiam serdecznie
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł
Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy
Róże poszły na swoje miejsce
--trzmielina oskrzydlona docelowo ma ok 1,5 m więc powinna znaleźć się w wyższym piętrze a nie z przodu , tak samo tawuła wczesna to olbrzym krzew ok. 1, 70 m.i ok. 2 m szerokości .zasłoni całkowicie miscanta morning light. rośnie szybko i zajmuje dużą powierzchnię .z niej w tej rabacie w ogóle bym zrezygnowała -pięknie wygląda jako soliter .
---hosta patriot docelowo też jest ok. 70 cm szeroka a z kolei berberys admiration po 7 latach ma zaledwie ok 40 cm szerokości i tyleż samo wysokości ....ładnie wyglądałby w kupkach po 3 jak rytmicznie powtarzający się akpocent ale koniecznie z przodu w towarzystwie np, morning light a nie host , bo go zakryją po prostu
----dobry duet hakone i turzyca bronze ale ta wzniesiona ..nie ta fontannowa niska . bo ta powinna być o 1 piętro wyższa
--tawulec zasłoni rozchodniki i wejdzie na trzmielinę to okrywowa roślina .....ale wcale nie niższa od rozchodników .
generalnie przeanalizuj jeszcze raz dobrze docelowe wysokości roślin , bo turzyca też będzie zasłonięta przez rozchodnik a rozchodnik zasłoni trzmielina oskrzydlona ...czyli wszystko jest na odwrót ..
Ewka sory , że się wtrącam...ale za kilka lat musowa przebudowa tej rabaty . a chyba tego nie chcesz ...
dobra ...zmykam do dostane po głowie i mnie pogonisz anie ma gdzie uciekać
Hanuś pobiegałam i się na oglądałam jak zwykle bardzo ciekawie i edukacyjno
Zimy już nikt nie chce ale co robić ja już prawie wszystko odkryłam trudno co będzie to będzie Fotki śliczne u Ciebie i konewka z kwiatuchem Miłego wieczorku życzę i zdrówka dla rączek
Botaniczny na otwarciu jak deszcz go nie zaleje to będziemy podziwiać już już ....
Mi mi żadnych przymrozków zima zatopiona chyba że jeszcze rękę wystawi ale na pewno będzie słabo nam grozić musi się przespać do następnego zimobrania Buźiaki zostawiam i miłego życzę
Ciemiernik się kłania za miłe słowa
Agata, na jojo już tam nie ma miejsca, bo choinka sie rozpycha.. a to prezent od synusia.. musi rosnąć, a forsycja jest mi potrzebna do określania keidy ciąć róże Upierdzielę ja nisko i niech rośnie jak chce
Serduszka też ma już pąki.. i nie tylko ona... oj byle przymrozków dużych nie było, bo będzie maskara.. a zapowiadają nawet -2.
Też mi nowina.. ja już mało gdzie jestem na bieżąco.. i to na bieżąco, że czytam od razu zaległy tydzień Niestety inaczej sie już nie da.. za dużo wątków
Klona nie cięłam w tym roku.. bałam sie, że też będzie płakał.. i będzie baba jaga.... i drzewo jak diabli wysokie Widać roczne przyrosty.. ponad metr...
Naczytałam się o opuchlakach i wytargałam za czupryny wszystkie swoje żurawki. Na razie nic mi w rękach nie zostało. A najładniejsza po zimie jest Marmeladka. Fajnych kolorów dostała.
Kasiu ja sie próbuję naumieć, ale zawsze naumienie idzie w konflikcie z moja naturą..
Pociachałam jak mi pasowało i już.... Nostalgia trochę skrócona, ale nisko nie ciąłam, bo jak będzie szeroka na dole, to przejścia nie będzie..
Przesadzaliśmi ostatnio takie dwa rh. Wydawały mi się małe, ale jak trzeba było wykopać i przenieść w inne miejsce (strasznie ciasno miały) to się okazały, że jednak trochę urosły. WIelkość - prawie mój pas. Zdziwiłam się. Obok jeszcze nieuprzątnięte, ale innego zdj. nie mam.
Niestety dojrzały ogród też wymaga pracy.. dużo pracy... samego ciecia jest od cholery i jeszcze ciut ciut.. zaraz do Ciebie zajrzę...
Wycięta bylinówka pusta.... ale to tylko pozory... bo jest tu wszystkiego za dużo..... za rok jeżdże tu na łopacie i koryguję nasadzenia..