Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 17:47, 13 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Czytam że juki wywaliłaś ja też się zabieram żeby swoje wyrzucić miejsca zajmują, zaś nie zakwitły
Wsadziłabym klonik czerwony ,bardzo mi się podoba.
chore tulipany wyrzuciłam, ale o mało nie płakałam
Basiu i będzie kwitł mój gratisek anemon jak lilie zamawiałam a twoje jak?

Juki wywaliłam ale nie wszystkie. Z tych co zostały i tak za dużo. Chyba kolejne pod szpadel pójdą, bo mi miejsce potrzebne. Cztery dorodne kępy mi wystarczą
Tak, te klony pięknie się prezentują. Gdybym miała ogród, to byłby w nim taki właśnie klon
Nie rozczulam się nad tulipanami i niewiele zostawię. Tak prawdę mówiąc to bardzo nie lubię okresu zasychania liści - potwornie szpecą!
Z moich 12 lilii nie pokazały się dwie. Ciekawe dlaczego? Wszystkie wyglądały zdrowo, więc...? Może podmarznięte były? Za bardzo nie rozpaczam, ale szczęśliwa też nie jestem
Gratisy moje, to 5 mieczyków - wyszły trzy. A jaskry na razie w doniczkach i chyba w nich zostaną. Daleko im jeszcze do kwitnienia.
boguslawa_ma... 18:20, 13 maj 2014

Basiu a chciałabyś cebulki tej cebulicy,bo mam jeszcze w innym miejscu i różową ,a ma dużo liści i nie potrzebuje tyle.Ja nawet nie wiem czy wszystkie lilie wyszły,bo jeszcze wychodzą i były z dwóch zródeł,
ale te z Częstochowy były najładniejsze,trochę mróz przymroził i dużo owoców spadło.
Ja do kopania juk muszę męża zagonić bo one mają takie korzenie że sama nie dałabym rady.
Tulipany ładne jak kwitną ale po kwitnieniu nie lubię tego okresu.
barbara_kraj... 18:41, 13 maj 2014

Bogusiu, pewnie że bym chciała. To niewymagająca roślina tak pod względem opieki, jak i miejsca. Miałam kiedyś podobną, ale mi w bezśnieżną zimę wymarzła. Ciekawe, bo biała, choć przez mróz przetrzebiona, wyszła i nawet kilka kwiatków ma. Czekam aż się rozrośnie

Gdybyśmy się w bylinowym spotkały, to co Ci przywieźć? Miałam zapisany kosmos różowy, ale pozyskałam tylko siedem! nasionek z czego wzeszło pięć! Nie wiem jaka była przyczyna, pewnie nie zdążyły dojrzeć. Na nasiona dyptamu musisz poczekać, tych nie zabraknie. Mam zapisany złocień czerwonawy i tego dostaniesz Czy chciałaś skrętnika?

Jak się mają Twoje storczyki?
barbara_kraj... 18:49, 13 maj 2014

Zrobiłam wczoraj fotki siewek szałwii trójbarwnej. Przesadziłam, rozsadziłam

bogumila 18:55, 13 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Zrobiłam wczoraj fotki siewek szałwii trójbarwnej. Przesadziłam, rozsadziłam

Piękna.U mnie w gruncie dopiero wychodzi.Moja ma trochę bardziej wydłużone listki i nie jest tak intensywnie zielona.U Ciebie podobna do melisy?Może to taka odmiana.
barbara_kraj... 19:08, 13 maj 2014

Drugie zdjęcie jest bardziej naturalne. Nasiona miałam od Ani_tre.
Może podobna, ale melisa to na pewno nie jest, bo w tym miejscu jej nie miałam, poza tym nie dopuszczam do jej rozsiania.
W zeszłym roku siałam szałwię w domu, jakoś inaczej rosła, nie była tak dorodna pewnie dlatego, ze w doniczce i za ciasno miała
boguslawa_ma... 19:10, 13 maj 2014

Bogusiu, pewnie że bym chciała. To niewymagająca roślina tak pod względem opieki, jak i miejsca. Miałam kiedyś podobną, ale mi w bezśnieżną zimę wymarzła. Ciekawe, bo biała, choć przez mróz przetrzebiona, wyszła i nawet kilka kwiatków ma. Czekam aż się rozrośnie

Gdybyśmy się w bylinowym spotkały, to co Ci przywieźć? Miałam zapisany kosmos różowy, ale pozyskałam tylko siedem! nasionek z czego wzeszło pięć! Nie wiem jaka była przyczyna, pewnie nie zdążyły dojrzeć. Na nasiona dyptamu musisz poczekać, tych nie zabraknie. Mam zapisany złocień czerwonawy i tego dostaniesz Czy chciałaś skrętnika?

Jak się mają Twoje storczyki?

Te cebulki wyślę ci póżniej pocztą ,a różowe też?
Basia kosmosu nie chce-mam ,dyptam to chciałam biały bo różowy mam poczekam na nasionka.
Złocień chce,a dla ciebie trzymam na balkonie żółty.Skrętnika bym chciała.
Ale mnie podobały się u ciebie prymulki,co tak wysoko kwitną takie bordowe, nie wiem jak się nazywają.
A storczyki przekwitły ale już nowe pędy kwiatowe puszczają
bogumila 19:11, 13 maj 2014

Drugie zdjęcie jest bardziej naturalne. Nasiona miałam od Ani_tre.
Może podobna, ale melisa to na pewno nie jest, bo w tym miejscu jej nie miałam, poza tym nie dopuszczam do jej rozsiania.
W zeszłym roku siałam szałwię w domu, jakoś inaczej rosła, nie była tak dorodna pewnie dlatego, ze w doniczce i za ciasno miała
W tym roku miałam werbenę z dwóch źródeł i też listkami się różniła.
boguslawa_ma... 19:44, 13 maj 2014

Nadal kwitną pierwiosnki

nawet między płytami

Basiu o te mi chodziło po 1 maleńkim jeśli można.
asiach 20:07, 13 maj 2014

Przepiękne masz kwiaty. Tak kolorowo ślicznie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies