Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 15:00, 18 kwi 2014

Do góry
moj pierwszy rododendron juz prawie kwitnie
zdjecie troche nie tam ostre gdzie trzeba, ale kolor juz widac

Igiełkowy ogródeczek 14:58, 18 kwi 2014

Do góry
Wiuniu- jesteś Kochana

Marzenko- rewolucje to może za duże słowo, ale jak na razie dziura jest i nie znika, coś panowie z ziemią nie przyjeżdżają, pewnie przez tą pogodę, tak się cieszyłam że cieplej będzie i faktycznie jest, ale razem z ciepłym powietrzem deszcze przybyły i cóż zrobić, pewnie po świętach dopiero zacznie się dalsza część przeróbek, a z oknami to chyba dasz radę, co?

Agatko- wklejam zdjęcie, ale ostrzegam na razie nie będą to piękne widoki

Moje wykopaliska- zdjęcia wczorajsze, bo dziś leje

I coś przyjemniejszego:

To moja angelique- czy wasze też takie blade, myślałam że bardziej różowe są:

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:57, 18 kwi 2014

Do góry

Migdałekmi rozkwita w szybkim tempie
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 14:46, 18 kwi 2014

Do góry
tulipanki
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:33, 18 kwi 2014

Do góry
Agata odpisałem u Ciebie

Anita , Kasia i dla WSZYSTKICH odwiedzających jawnych i utajnionych

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:21, 18 kwi 2014

Do góry
Szczęścia szczęścia i dużo radości cudownych Świąt Wielkanocnych spędzonych z bliskimi życzę

Między pasjami 14:19, 18 kwi 2014

Do góry
Wszystkiego dobrego Jolu niech szczęście w twym domu zagości by było wiele radości

Działka wkoło Lubczyka :) 14:16, 18 kwi 2014

Do góry
Kasiu dużo zdrówka i radości niech w Twym domu na Święta Wielkanocne zagości

Dziękujemy za życzenia

Ranczo Edy 14:14, 18 kwi 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

Dziękujemy Kasiu i wzajemnie
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 14:10, 18 kwi 2014

Do góry
Schody....

Ogród nad Nogatem 14:08, 18 kwi 2014

Do góry
kamilcia_w napisał(a)
Witam po zimie, w moim ogrodzie troszkę się zmieniło przez ten niespełna rok. Czytam Was bardzo intensywnie, oczywiście potrzebuję pomocy. Póki co kilka zdjęć z wczorajszego wieczora.

Te doniczki to tymczasowe, przezimowały mi chryzantemy i postanowiłam je zostawić.
Po świętach dojdą tu otoczaki, ale może ktoś podpowie czym wypełnić to miejsce? Póki co jest Anabela (chyba nie jest zadowolona z tej miejscówki), wrzosy, czarna trawka i żurawki.

A na tej rabacie to cień jest? Czy słońce?
Blaski i cienie nowego życia 13:55, 18 kwi 2014

Do góry
A tu pod jabłonią wymyśliłam dywan z biało-zielonej trzmieliny

A to klon palmowy Garnet

Lubię te zielone żurawki, one będą kwitły na krwisto czerwony kolor. Bardzo szybko po zimie są ładne

Przyjazny ogród 13:55, 18 kwi 2014

Do góry
Mariusz, no pięknie jak zawsze!
Czy to kwitnie epimedium?

Od Ani wygląda na to, że dostałeś serce Wygląda mi na jakąś odmianę Dicentry. A może coś w stronę koloryczy?
A to nie znane to może groszek wiosenny? Jest piękny! Jeśli tak, to zazdroszczę
Serdecznie
Blaski i cienie nowego życia 13:47, 18 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Szafirki śliczne ale mam pytanie o magnolie czy one rosna koło siebie? , bo to dosc duze drzewa bedą więc absolutnie nie powinny byc koło siebie.Pozdrówka.

Bogdziu nie są obok siebie tamto zdjęcie to było po zakupie i stały w doniczkach obok siebie. Teraz są już posadzone (Zdjęcia Bogdziu niestety jakiejś gorszej jakości z telefonu)

Magnolia Nigra

Magnolia Yellow River (jeszcze metki nie ściągnęłam) jest schowana między bukszpanami, narazie będzie jej zacisznie

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:43, 18 kwi 2014

Do góry
Witam
W sumie to nie wiem od czego zacząć...
a więc zaraz zabieram się za porządki w domu... chociaż pogoda kusi aby podziałać coś w ogródku
Byłem wczoraj u Kapiasów porozglądać się za roślinkami jak stoją cenowo dla kosztorysu. Byłem również w starym ogrodzie... gdzie dostałem szoku! Zniknął trawnik... pojawiła się nowa ścieżka... nasadzenia. Dla mnie wyszło niekorzystnie. Nie wiem co w nich wstąpiło... Na nowych ogrodach już zupełnie inaczej, powstają nowe zakątki jak włoskie patio, tajemniczy ogród, lawendowy łan oraz altana w której jak ja sobie uznałem, będą latem sprzedawane kiełbaski z grilla W angielskim zakątku powstała szklarnia i tam chyba będą sukulenty. Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany Czy na dobre.. się okaże

U mnie teraz się dużo dzieje, jak nie projekty, to nauka a czekają jeszcze na mnie rysunki na uczelnię. W międzyczasie, gdzie trudno było w ogóle znaleźć ten wolny czas, zrobiłem wianek dla siostry. Ten w przeciwieństwie do tych poprzednich, które Wam pokazywałem jest duży, ma ok. 35 cm średnicy... i chyba pójdzie na drzwi Siostra dzisiaj go odebrała i była zachwycona co mnie bardzo cieszy.

Korzystając z okazji chciałbym złożyć Wam wszystkim życzenia, zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego dyngusa, tylko bez śniegu Pozdrawiam.... a teraz wianek

Berberys - Berberis 13:42, 18 kwi 2014

Do góry
Marzenko myślę, że na obwódkę dobry byłby berberys z tych mniejszych, mini odmian, co byś wciąż ciachać nie musiała.
Zobacz sobie, mam takiego mini, którego tnę w kulkę. Wymaga korekcji 1,2 do roku, obok rośnie żywopłot ze zwykłego i przy nim trzeba się namęczyć, żeby utrzymać kształt. Liście tego mini są o połowę mniejsze. Odmiany nie znam, ale jest ogólnie dodtępna. Co do koloru to moja jest bordowa wiosną/latem, a na jesień przechodzi w czerwień.
Zobacz sobie jak to wygląda na zdjęciach. A i mam jeszcze jedną kulkę mini, która rośnie w półcieniu, takie stanowisko skutkuje słabszym wybarwieniem.
Wygląda to tak:

A to kulka w półcieniu

Co do odmian, podobają mi się ostatnio różowe pstrokacizny - Harlequin i Natasza.
Lubię berberysy, jedyny minus to to, że zawsze pokują mnie przy cięciu.
Miejsko & sielsko 13:42, 18 kwi 2014

Do góry
Święta Wielkanocne niechaj dla wszystkich będą radosne jak i wieści o Zmartwychwstaniu
Przyjazny ogród 13:41, 18 kwi 2014

Do góry
Dzięki zeszłorocznym rewolucjom w ogrodzie mimo woli i uprzejmości Ani, wzbogacam się o wszystko co pasuje do wystroju mojego skromnego wiejskiego ogrodu ...
są już spore uprawy tojeści

krwawnika

jeżogłówki i pysznogłówki

naparstnicy

orlika

Blaski i cienie nowego życia 13:30, 18 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Dziękujemy za szafirki Zdjęcia obejrzałam - jak Ci zakwitną te wszystkie horti to będzie piękny szpalerek. Ja sobie już też miejsce obmyśliłam na szpaler hortensji choć nie w takiej ilości - oczywiście jak mi tylko patyczki się przyjmą A jak Twoje sadzonki? Jak się to wszystko zazieleni będzie fajnie. Ja Ciebie chyba koniecznie musze odwiedzić bo nie potrafię sobie wyobrazić Twojego ogrodu i jego układu

Tu masz pogląd na mój bałagan, ale za to widać obok buksików magnolię Nigra posadzoną przed tygodniem
Przyjazny ogród 13:28, 18 kwi 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Łanami wszystko u Ciebie kwitnie. Nie znam tych kwiatków białych albo nie umiem rozpoznać? Na zawilce to jeszcze za wcześnie?

EDIT: już zobaczyłam odpowiedź. U mnie ten zawilec jakby sobie nie radził. Miałam 1 i gdzieś się zwieruszył (miał za sucho).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies