A to najnowsze nabytki, beda obok zeszłorocznej Winhester Catedral ktora zmienila moje zdanie o rozach. Okazslo się że w uprawie nadają się nawet dla początkujących jak
Karola, myślę, że trzeba się spotkać, napiszę na pv 100 róż ma Rench
Miro, u mnie tulipanów niewiele, tylko w donicach i botaniczne różowe w gruncie.
te rozminęły się w czasie
ślimakom i liliowym paskudom wydałam wojnę, nie mam litości czemu mi tu nie rosną goryczki oczywiście bezłodygowe, ta wysoka rośnie zobaczę jak zakwitnie Basiu a ja Tobie nie wysyłałam z rajskiego tulipków?
ale pergola imponujaca, ciekawy rozkrok, wisterię kilkudziesięcioletnią mogłaby utrzymać, jakieś róże bardzo żywotne, co tam dla niej takie bylineczki, powojniki rachityczne, delikatne
Irenko,Grembosiu dziękuję
Ostatnio ostro haruję min. w ogrodzie...drzewa lataja,krzewy fruwają ,byliny z rabat uciekają
Ostra jazda u mnie
Ale cieszy mnie to bardzo, bo reorganizacja ogrodu leżała mi na sercu od dawna
Aga,dzięki za inspiracje - wiesz że kocham !
Zdzwonimy się matko chrzestna poprawek - oj dzieje się
No jaki spot śmiem zapytać....jam nie oświecona w tej materii
Aguś podeślij
Admete - dziękuję za życzenia - piękne dekoracje
Witam, chciałbym zapytać o identyfikacje konkretnego gatunku mojej lawendy, posiadam 2 "gatynki", próbowałem rozpoznać po zdjęciach w internecie ale jakoś niezbyt potrafię - wszystkie dość podobne
Prawdpodobnie wąskolistne ale chciałbym znać konkretnie odmiane jeśli ktoś potrafi jednoznacznie zidentyfikować byłbym wdzięczny
To pierwszy rodzaj, kupiłem jako sadzonkę mającą ok 10cm i nie wiem czy należy ją przyciąć czy dopiero gdy przekwitnie. Na niektórych końcach łodyg -tych najdłuższych posiada też zakończenia jak na obrazku.
A tu druga, troszkę ciemniejsze liście i lekko zaokrąglone
Trudno mi je jednoznacznie zidentyfikować oraz nie wiem jak z przcinaniem