Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 21 mar 2014

Do góry
Z ogrodu wróciłam o 18.00, było przepięknie gorąco, pracowałam na krótki rękaw chwilę, ale jak rodzinka zobaczyła musiałam, nałożyć bluzkę z długim, bo krzyczeli nie czekając na forsycję która zakwitnie za kilka dni, podsypałam różom nawozu, potem je rozkopczykowałam ziemie w koło nich zruszyłam mieszając ją z nawozem, no i kilka obcięłam, nie rozkopczykowałam tylko róż teraz podsadzonych, aby się zadomowiły i lepiej ukorzeniły i aby ich ewentualny przymrozek nie chwycił te dopiero odkryję potem
wczoraj pokazywałam zdjęcia pąków magnolii, że pękają a dzisiaj już prawie wszystkie pąki pokazały kolor kwiatu

znalazłam także przylaszczki w ogródku, schowały się koło powojnika

narcyz też pokazał kolor

a co mnie zaskoczyło, że brunnera jeszcze dobrze nie rozwinęła liści a już pokazała kwiatki

niektóre krokusy w słońcu jak się otworzą to są mutanty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:08, 21 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Chyba moje ulubione

Jezusieńku jak cudnie !!!! Musialm powtorzyć fotki

Zażwirkuję sie w maju jak nic i zakrokusikuję!!,
Ogród Tosi 20:07, 21 mar 2014

Do góry
tu ambrowiec jesienią

Rododendronowy ogród II. 20:05, 21 mar 2014

Do góry
O matko , nie spodziewałam sie tylu wpisów i takiej Waszej reakcji. Szczerze mówiąc pomyślałam : napisze dzis to do Wielkanocy zapomną a Wy w kalendarzach zapisujecie. Boje sie że sie rozczarujecie, ale dzieki za miłe słowa, szczególnie rozbawiła mnie Hania i Sebek którym buziaki przesyłam.Wszystkim buziaki przesyłam i dodam przylaszczki.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:53, 21 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A idąc do domu przy drodze spotkałam lepiężnika różowego cały łan.

Nie wiedziałam że to jest lepiężnik. A widuję je niekiedy wczesną wiosną. Jesteś sporo do przodu w porównaniu ze mną ale postaram się w najbliższych dniach co nieco nadrobić. Oby była pogoda. U mnie właśnie trwa pierwsza wiosenna burza . Pozdrów Paprotkę ode mnie.
Kubusiowo II 19:49, 21 mar 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Goską... Kubusiowo jest cudne... ja jestem fanką tego raju.... mało kiedy do Ciebie zaglądam... ale Kubusiowo kocham...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:39, 21 mar 2014

Do góry

Hartują się na słoneczku
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:35, 21 mar 2014

Do góry
Dzisiaj kupiłam żurawki-większość to Georgia Peach

Zakwitly pierwsze tulipanki

moja lilia w pojemniku

kwitną cebulice

Ania i róże i cała reszta :) 19:33, 21 mar 2014

Do góry

Aniu co się stało, że Twój aniołek wytrzymał tylko jeden sezon, bo ja zainspirowana Twoimi różami i aniołkiem kupiłam sobie takiego.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:32, 21 mar 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Aniu, zdróweczka, chyba dołączę do Ciebie i innych chorych

Aniu te choróbska już mi się uprzykrzyły i te ciągłe branie leków a ty się broń i nie dawaj

Ranczo Edy 19:31, 21 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)

Na te ciemierniki nie było chętnych??? Toż to grzech i obraza boska... zabrałabym Ci wszystkie...
U Ciebie wiosna do mojej do przodu o jakieś 4 dni ... tak sobie czytam do tyłu ... jak rak
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:25, 21 mar 2014

Do góry

A oto moja nowa dekoracja, dzwonki w późniejszym czasie wsadzę do ogródka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:22, 21 mar 2014

Do góry
Oj, oj, oj... mam nadzieję, że jak już każdemu coś napisałam, to nikogo nie przegapię...

Kondzio - jeden lotos jak sie uda jest Twój.... nie wypłacisz się...

Ela - Mały Głodzie . nie wybierasz sie do Rzeszowa.. ja praktycznie po drodze jestem.....

Aneta - inne szachownice są mniejsze.. poczekaj.. można je pomylić na początku z czosnkami..

Sebek - trawnik jet eMusia, a moje rabaty.... niech sobie grabi sam. Broni każdego kawałeczka jak niepodległości.. to niech grabi... ja mam rabaty.. dziś jabłonkę przesadzałam i z poziomej robiłam pionową... ma smaczne jabłka, może sie przyjmie.. a jak nie to trudno..

Kondzio - mam nadzieję, że z sunią będzie dobrze Musi być dobrze..

A krokusy ze słoneczka sie cieszyły tak jak ja..

Znalazłam 2 iryski w kolorze intensywnego, ciemnego fioletu, ale aparat kolor robi mi niebieski do lampy.... w dzień cyknę.. śliczny kolor.. w realu całe są takie jak ten środek fioletowy..
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:22, 21 mar 2014

Do góry

Magda to jest chyba Elegantissima chociaż kto wie ...? środek jest zielony

W kamiennym kręgu od początku 19:20, 21 mar 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Moje niwaki

Super
Moja "przyziemna" :) pasja 19:19, 21 mar 2014

Do góry
Po ubiegłorocznej wizycie koparki cebulowe znajduję w różnych, dziwnych miejscach.

Prace murarskie w tym rejonie zakończone na ten rok. Teraz trzeba napełnić donicę...

Rozsypałam nawozy. Przycięłam trzmieliny.

KUPIŁAM 3 Umbraculifery!!!! przyjadą w poniedziałek popołudniu, nie są duże, ale są.

Zakochana w ogrodach 19:16, 21 mar 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:15, 21 mar 2014

Do góry
Aniu - róże podciachałam niżej..... i będzie To zaleta róż.. jak sie troszkę gorzej utnie, to żyją i za rok sie poprawią... szukam plusików dla róż. bo kłujoków nie lubię.... jutro opuncja idzie na zbiórkę odpadów zielonych.... ..

Hogata - wrzosy już ciachaj, moje ruszyły... trzeba ciąć Oj żal.. jutro lecę następne..

Kindzia - a odmachuję.... może zauważyłaś w locie jak machałam łapkami....

Magda Każ8 - na szczęście róże odrastają, wiec czy dobrze, czy źle .. nic im nie będzie, najchyżej walory estetyczne będą gorszej jakości Ooo i Grahamka znów zapomniałam rozkopcować.. zaduży ogród na moje krótkie nóżki... za duży..

Beta - to salony dla krasnoludków
A folder.. wrzucam tam czasami jakieś foto roślinki z nazwą.. bo jak mam coś pokazać, to nie chce mi sie szukać.. albo jak nazwa potrzebna, a wyleciała z głowy Ale mam tam tylko część roślin... bo... powodów dużo. Powojnik na foto jest bez ustalonej nazwy.. i na pewno nie jest taki co sie tnie do ziemi.. to mój pierwszy powojnik, posadzony w 2009 roku

Ciemiernikom przycięłam liście i od razu lepiej sie prezentują Chociaż w tym roku liście wyjątkowo ładne były ..

W cieniu - zacieniona 19:14, 21 mar 2014

Do góry
...znalazłam swoje iryski Katherine...myślałam,że wybyły...teraz czekam na kwiaty...
Zakochana w ogrodach 19:13, 21 mar 2014

Do góry
I przemiany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies