Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 23:43, 04 kwi 2021

Do góry
Mirka dziękuję wzajemnie

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:39, 04 kwi 2021

Do góry
Witam Sylwia

Jeszcze zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych

U ciebie wiosną pełna parą działa. Pięknie już masz u nas jeszcze zastój coś tam się rusza ale skromnie

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Słoneczny Ogród 23:32, 04 kwi 2021

Do góry
Ten kompost polej wodą, aby nie nastąpił samozaplon. Pisze poważnie.

Ptaków dużo u mnie też sporo, ale bardzo płochliwe.

Pozdrawiam
Ogród ze skarpą 23:20, 04 kwi 2021

Do góry
Witam

Teresa przyszłam od Dorotki przeczytałam wpis o niezapominsjkach więc też byłam zafascynowana nimi u Dorotki i zasiałam 2 lata temu i teraz mam je wszędzie.

Zasiałam i poflancowalam w zeszłym roku poraz pierwszy raz kwitły we oglądały bajecznie. Bajka się skończyła jak miliony nasion się rozdziały i w lipcu sierpniu znow7 były wszędzie. Usunęłam piwyrywalam może taczkę flancow.
Więc przestroga po okwitnieciu trzeba szybko przyciąć niezapominajki bo się rozsieja po całym ogrodzie.
Niezapominajka lepiej rosną w półcieniu ładniejszy kolor.
Niezapominajka nie marznie zima. Wprost przeciwnie wydaje mi się, że rośnie.

Może jeszcze coś Dorotka dopowie. Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:12, 04 kwi 2021

Do góry
Witam Dorotka

Twoje dekoracje jak zwykle piękne. Ptaszków, jajek dużo.

Gdzie kupowałas te chciejstwa.
Też mam dużo zakupionych i jeszcze nie posadzonych zakupów. Jeszcze taka bryndza się robi na dworze. Rozsialam się też w tym roku dosyć ładnie wszystko powschodzilo, już sporawe flace. Myślałam, zebpopikuje, ale zimno na balkonie chociaż za szkłem.

Wszystkiego dobrego Dorotko jeszcze na te Święta Wielkanocne i po świętach szczególnie zdrowia.

Pozdrawiam
Zacisze Alicji 23:02, 04 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Bardzo ładna róża, ma bardzo dużo płatków i w czasie kwitnienia stopniowo zmienia kolor.

Witam Alicji

Patrzę na twój wątek od początku piszesz, że piękna róża (na 16 str) może podasz nazwę. Czy ona jest zdrowa? Niektóre róże też mam u siebie. Tegoroczna zima dała się przynajmniej moim we znaki.

Jeszcze raz pisze, że pięknie u ciebie.

Alicjo wszystkiego dobrego na Święta Wielkanocne.

Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 22:29, 04 kwi 2021

Do góry
Witam Haniu

Już prawie połowa świat za nami, ale życzeń nigdy nie za dużo. Zdrowia i spokoju życzę na te Święta Wielkanocne i po świętach.

Przeciąga się ta zimnica, chociaż pamiętam u nas 7.04.2013 było tyle śniegu, że nie mogliśmy wjechać na działkę i spychaczem śnieg odgarnialismy.
Przyzwyczailiśmy się przez ostatnie lata do ciepłych zim a tu się wszystko przedłuża. Jutro miało być ładnie a tu masz wszystko się psuje.

Też się nie spieszę z pracami bo u nas jeszcze wszystko śpi. Krokusy zakwitły reszta ledwo ledwo. Dużo już zrobiłam ale jeszcze dużo do zrobienia. Odpoczynek też potrzebny.

Haniu pozdrawiam i zdrowia zycze
Słoneczny Ogród 19:03, 04 kwi 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Dario dużo zdrowia i spokojnych Świąt

Agatorek napisał(a)
Zdrowych i spokojnych Świąt

AgataM napisał(a)
Zdrowych Świąt Wielkanocnych, radości w sercu i optymizmu w duszy. WESOŁEGO ALLELUJA!!!

ElzbietaFranka napisał(a)
Darcia dużo zdrowia i spokoju na Święta Wielkanocne
Pozdrawiam

Bardzo Wam dziękuję i odwzajemniam piękne życzenia
Bawarka 00:15, 04 kwi 2021

Do góry

Kasiu zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych życzę

Kasiu a cóż to jest tak pięknie a co wy tam siejecie te pierwiosnki. Cudowny widok. Jak to coś takiego powstało napisz coś więcej.
Jak zwykle cudowne fotki pokazujesz tylko oglądać.

Pozdrawiam

Słoneczny Ogród 00:07, 04 kwi 2021

Do góry
Darcia dużo zdrowia i spokoju na Święta Wielkanocne

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 00:05, 04 kwi 2021

Do góry
Danusiu dziękuję tobie również wszystkiego dobrego na Święta Wielkanocne

Pozdrawiam
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:02, 04 kwi 2021

Do góry
Milunia kochana wszystkiego dobrego zdrowia najwięcej na Święta Wielkanocne Tobie i najbliższym życzę

Pozdrawiam
Dębowe zakątki 00:00, 04 kwi 2021

Do góry
Zdrowych Świąt Wielkanocnych Aniu życzę..

Aniu widziałam artykuł w miesięczniku. My to już wiemy co ty masz w tym pięknym ogrodzie, ale niech też Polska zobaczy. Gratulacje

Pozdrawiam
Pamiętajcie o ogrodach 23:49, 03 kwi 2021

Do góry
Grzesiu wszystkiego dobrego przede wszystkim zdrowia na Święta Wielkanocne.

Wiesz ostatnie dni byłam na działce mimo, że się urobilam tak się nie denerwowałam spokój u mnie zawitał.

Pozdrawiam
Ogród z zegarem 23:45, 03 kwi 2021

Do góry
Agnieszko Tobie i najbliższym zdrowych i obfitych w jajeczka i inne pokarmy Świat Wielkanocnych

Pozdrswism
Ptasi gaj 23:04, 02 kwi 2021

Do góry
Drożdżowe zrobione,śledzie rozniaste smakowo też. Jutro żurek i reszta sałatek.
Nie robię w tym roku dużo jesteśmy sami nie ma schadzek jak co roku. EM bezmiesny to już w ogóle mikro gotowanie. Więcej czasu na odpoczynek.

Życzę wszystkim zdrowych Świat Wielkanocnych

Donica balkonowa

Ptasi gaj 14:06, 02 kwi 2021

Do góry
Najważniejsze rejony posprzątane. Reszta po swietach. Teraz trzeba się zająć przygotowaniami do świąt wypiekami, sałatki itd i koniecznie odpoczynkiem.

Przycięłam derenie intrzmieline bardzo nisko

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:36, 30 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Anysiu witam

Mieliśmy za to piękna zimevcos za coś. Robię coś tam, ale robota nie do przerobienia. Dzisiaj niby ciepło, ale co chwilę przerwa w pracy bobdeszczyknpada. Myślałam, że dzisiaj wszystko odkurze ale mokro więc inną pracę sobie znalazłam dalszy ciąg przyznania róż.
Mam duże spustoszenie nie wiem co to będzie. Dobrze, że nowe na balkonie w donicach czekają.
Nie kopczykowalam w tym roku długo było ciepło potem przyszedł mróz i zmrozilo. No trudno jedne róże to staruszki ale te trzymają się dobrze.

Idę jeszcze trochę podziałam

Pozdrawiam

Elu ja tez roz nie kopczykowalam bo wlasnie bylo cieplo. Jedna z czterech sztuk Chopin cala czarna. Pozostale tez w nie najlepszej kondycji. Trawy jeszcze spia oprocz trzcinnika i turzycy palmowej ktore ruszaja jako pierwsze.
Wydzieram darn pod nowa rabate. Jesienia nie bylam pewna czy jeszcze tego chce
Bylinowa łąka 23:43, 29 mar 2021

Do góry
Gosiu a dlaczego ty nie jesteś na swoim wątku tyle czasu gniewasz się na niego.

Gosiu całe ciało mnie boli jak się zawzięłam to robię. Jest ciepło, ale dzisiaj mi deszcz przeszkadzał. Żeby nie tracić czasu to zrobiłam sobie dwa warsztaty pracy jeden za zewnątrz przycinalam róże jeszcze nie wszystkie a jak padał deszcz to w altance rozdrabniaczem mieliśmy gałęzie.

Muszę sprawdzić jak wygląda ten dobroczynek.

Gosiu pisałaś u mnie o ciemiernikach pierwszy raz posadziłam co ile je sadzić bo nie wiem czy nie posadziłam za gęsto. Czy one tracą liście po okwitnieciu.

Pozdrawiam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:12, 29 mar 2021

Do góry
Anysiu witam

Mieliśmy za to piękna zimevcos za coś. Robię coś tam, ale robota nie do przerobienia. Dzisiaj niby ciepło, ale co chwilę przerwa w pracy bobdeszczyknpada. Myślałam, że dzisiaj wszystko odkurze ale mokro więc inną pracę sobie znalazłam dalszy ciąg przyznania róż.
Mam duże spustoszenie nie wiem co to będzie. Dobrze, że nowe na balkonie w donicach czekają.
Nie kopczykowalam w tym roku długo było ciepło potem przyszedł mróz i zmrozilo. No trudno jedne róże to staruszki ale te trzymają się dobrze.

Idę jeszcze trochę podziałam

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies