Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:35, 08 maj 2021

Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

Kim 23:01, 08 maj 2021

Elu pięknie u Ciebie tulipany śliczne ,trawnik miodzio no i wiśnia zachwyca
U mnie dzisiaj bez deszczu ale zimno i ten wstrętny wiatr że głowę chce urwać ,ponoć ma być nareszcie cieplej no oby bo ogórki posiałam
ElzbietaFranka 08:44, 09 maj 2021

Kim napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie tulipany śliczne ,trawnik miodzio no i wiśnia zachwyca
U mnie dzisiaj bez deszczu ale zimno i ten wstrętny wiatr że głowę chce urwać ,ponoć ma być nareszcie cieplej no oby bo ogórki posiałam

Bożeno dzięki, że się podoba staram się, ale pogoda do bani i wszystko w doskoku robię.

U mnie dużo wysianych nasion w doniczkach, ale chyba ostatni rok tyle sieje. Robota z tym a nieraz jak ciepło to szybciej nasiona wschodzą i doganiają te wcześniejsze.

U nas od rana słonko świeci.
Idę za te aż działac trzeba nadrobić czasowo.

anabuko1 09:37, 09 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

U mnie tez się szykuje drugie koszenie.

Ale pięknie ci kwitnie to drzewko.
To wiśnia ? Czy co to jest ?
ElzbietaFranka 11:12, 09 maj 2021

Tak Aniu to wiśnia kiku shidare. Dzisiaj zrobię fotkę calej jeszcze rozwinie pąki albo jutro.

U mnie dopiero pierwsze koszenie będzie zimno i trawnik po wertykulacji to tak szybko nie rośnie

Piękna pogoda u nas.
pestka56 21:29, 09 maj 2021

Ela, ty jesteś mistrzyni. Posprzątane i roślinki piękne

Róże wszystkie poza Alchymistem ciachęłam nad 1-2 widocznym pąkiem, czyli 10-15 cm od ziemi. Rhapsody in Blue miały sporo pąkóe na metrowych pędach, ale te też ciachnęłam nisko, bo chcę żeby się rozkrzewiły, a nie wypuszczały niebotyczne baty.
ElzbietaFranka 22:11, 09 maj 2021

pestka56 napisał(a)
Ela, ty jesteś mistrzyni. Posprzątane i roślinki piękne

Róże wszystkie poza Alchymistem ciachęłam nad 1-2 widocznym pąkiem, czyli 10-15 cm od ziemi. Rhapsody in Blue miały sporo pąkóe na metrowych pędach, ale te też ciachnęłam nisko, bo chcę żeby się rozkrzewiły, a nie wypuszczały niebotyczne baty.

Kasiu u mnie to mus niskie cięcie. Jutro rankiem opryskam róże od grzyba jeszcze Miedzianem. Chodzę z sekatorem i co chwilę przycinam bo pędy albo czarne albo brązowe.

Wczoraj przycinalam ta NN przy altanie. Niektóre pędy na górce miały takie cherlawe pąki. Przycinam aby zobaczyć a one w połowie pędy w środku brązowe albo czarne.

Kasiu to tylko tak z daleka wygląda. EM dzisiaj pokosil i obrobił kanciki po swojemu, ale już nic nie mówię bo wszystkiego sama nie zrobię.

Dzisiaj zrobiliśmy też okrągła rabatę jeszcze nie skończona. Siano po wertykulacji, siatka i na siatkę poszło kilka taczek darni z kancikow, później kompost rozsypie i zwykła ziemia. Tutaj będą trawy zakupione jesienią, aby nie była mdła posadzę szałwię i jeżówki.

ElzbietaFranka 22:16, 09 maj 2021

CD

Trawnik skoszony

Gosialuk 22:28, 09 maj 2021

Elu praca wre u ciebie.
Dziś było pięknie słonecznie i ciepło, ale z rana przymroziło delikatnie. Byliny tego nie odczuły, ale posadziłam dzień wcześniej wilce i widać było muśnięcia mrozem na listkach.
Te Van Ejki naprawdę ładnie wyglądają na rabacie i koło ośrodka również.
Na kalinę St. Keverne będę polować w szkółkach stacjonarnych, a jeszcze doszła do tego Ann Russel, której zapachem Sylwia się zachwyca. Dziś w takim ogrodzie przykościelnym były 3 pięknie pachnące kaliny i tak pomyślałam, że to może te same, o których Sylwia pisała.
Okrągła trawiasta na pewno wyjdzie pięknie. Sadzonki masz wypasione. Będziesz je jeszcze dzieliła? A jakie trawy zamierzasz tam posadzić? Ja mam jeszcze kilka traw, które chciałabym kupić, a najbardziej zachorowałam na trzcinnika krótkowłosego. Ciekawe czy stacjonarnie uda mi się go kupić, bo zakupy internetowe teraz to wielka loteria. Za duży popyt chyba i już wysyłają byle co.
Pozdrawiam
daszum 22:36, 09 maj 2021

Ela pięknie wygląda kwitnąca wiśnia
Też jestem ciekawa jakie trawy planujesz na nowej rabacie.