Przez te moje klopoty zatrzymałam się w planowaniu - wrócę do tego poŚwietach a teraz:
Ania-Anbu: buka jakiegoś na pewno posadzę, jeśli nie na tej ścianie szczytowej to na innych rabatach na pewno. A dlaczego chcesz sie pozbywać tej wysepki, fajna jest
lindsay80 - trawnik z czasem na pewno będzie mniejszy, teraz przynajmniej jest zielono

. Masz rację, ta ściana przytłacza, nie mogę sie zdecydować co z nia zrobić dlatego kombinuje jak koń pod górę
Kasya: haha, Kasiu, no pewnie, że rabaty być jeszcze muszą
Aga-Napia: Oj, pamietasz moje poprzednie przymiarki do tej rabaty

nie dałam rady wtedy, wiosna to juz wstyd by bylo jej nie zrobić

Trawnik musi zostać w tym miejscu do czasu aż z grubsza będą porobione rabaty na calości ogrodu. Pewnie w przyszłym roku dokończę pozostałe i wtedy pomyslę o kolejnych w tym wlasnie miejscu
Agania 
Trawnik ma w tym miejscu jakieś 13 metrów szerokości, jest az nadto miejsca na nowe rabaty ale pomalutku niestety

Z ty winobluszczem na ścianie to bym sie chyba bala, kombinuje więc drzewa. Iwonka zaproponowała mi rozsunięcie tych trzech drzew w taki sposób aby jedno zachodzilo na ścianę - to może być dobry pomysł
SylwiaDzięki za pamięć, tak tak, wiem aby nie zaslonic drzewami rabaty gdzie mają być róże

. Poza tym ja lubie przestrzeń i widok z okna nie może być zaslonięty

To na pewno.