Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:12, 20 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Hahaha, ale mnie zwiódł skubaniec ale jest piękny

zdarza się nawet najlepszej ogrodniczce

Ogródek mleczajki 21:12, 20 mar 2014

Do góry
Ogród u stóp klasztoru 21:12, 20 mar 2014

Do góry
MARZENA ---ty to jesteś spostrzegawcza i konkretna ...i wyciągasz słuszne wnioski ...

BOGDZIA ----czy ja naprawdę jestem pracowita ???, ostatnio mam na ten temat odmienne zdanie ...ale nie będę się wywnętrzać i wywody robić ....

AGANIA ---Agata nawet nie wiesz jak mi się nie chce zabierać za ten przedogródek mam już dość zmian
chętnie bym trawę zostawiła gdyby trawą była ...tylko że w lecie to jest suche siano a nie trawa dodatkowo suka sobie upodobała tam robić toaletę a placki po jej toalecie należą do wątpliwych ozdób ...mam jeszcze czas bo szamba do likwidacji a to już eliminuję wszystkie prace na razie ...

POPCAROL---Karolina rozplenice prawidłowo to ruszają nawet początkiem maja absolutnie ich nie ruszaj , bo niestety o tej porze tak wyglądają .wygrab sianko ze środka i cierpliwie czekaj.

TUSIALA --jedyny preparat jaki teraz kupisz to Owadofos 480 EC , kiedyś był Pirynex 480EC , ale wycofali ..jednak z tego co wiem to ten sam skład ...kupują go też na opuchlaka . wiem też że ktoś na innym forum pisał o gnojówce z wrotycza , ale to daremna walka ..i długa .
ja też będę kupować na opuchlaka .wygooglaj teŻ dobrze oznaczenie pędraka i wygląd , bo w kompoście żyje wiele innych pożytecznych .
jest też praparat biomass sugar ale drogi jak psi ...coś jak nicienie na stronie TRZMIEL .PL

PSZCZELARNIA -- Maja nie maja ..u nas ty sprzedajesz ten pomysł ..Ewa powiększyłam warzywnik ....a wszystko przez ciebie i Kondzia ...jak ustanę i padnę przy łopacie , to potrzebna będzie pomoc tych co dają zły przykład

Rododendronowy ogród II. 21:12, 20 mar 2014

Do góry
śliczny widok super efekt

Bogdzia napisał(a)

Mam mniejsze łączki na brzegach rabat przed rh a w lesie mam dwie duże grządki tylko na te wczesne bo potem już tylko cień tam jest i nic nie urośnie. W lesie jest grządka 7m i 8m kwadratowych i tą mniejsza jeszcze w tym roku powiększę.Pozdrawiam Gabrysiu. To ta mniejsza , większej nie zrobiłam bo strasznie nierówno na niej zakwitają.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 20 mar 2014

Do góry
Łukasz ty to normalnie Hercules jesteś takie wielkie drzewo w pojedynkę, no szacun

Luki napisał(a)
Buksików nie pokaże bo jestem troche zły i nawet o zdjęciach nie myślałem. Na 50 zamawianych sadzonek 10 jest idealnych 20 akceptowalnych, a reszta to jakaś kpina 20-30cm nierozkrzewione patyki, Teraz to się zastanwiam czy planowane 15szt na metr nie będzie za mało, ale będę kombinował i jutro się okaże co z tego wyjdzie.

Z racji wcześniejszego powrotu do domu zabrałem się za wycinanie drzewa co nie było takie łatwe.
Zebrało mi się na sentymenty i chyba z godzine z nim rozmawiałem oczywiście w myślach, żeby mnie za wariata nie zabrali
W końcu wyciągnąłem sprzęt i co najlepsze własnymi ręcami wyłamałem drzewo w całości czułem się jak jakiś herkules, ale to dzięki bardzo kruchym korzeniom Sumaka. Póżniej dwie piły i w 20 minut drzewo stało się małą stertą drewna
Pokaże zdjęcia bałąganu podczas wycinania jak mi się przypomniało o aparacie, teraz niech wyobraźnia szaleje tam ma być ładnie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:09, 20 mar 2014

Do góry
Aniu to jest pełny żółty żonkil
oto ci on ubiegłoroczny, fotka z 26 kwietnia
Ogródek mleczajki 21:08, 20 mar 2014

Do góry
Rododendronowy ogród II. 21:05, 20 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Piękne krokusowe łączki. Bardzo spodobały mi się te białe, chyba nigdy takich nie miałam.
Gdzie masz te krokusy - wszędzie po trochu, na rabatach rododendronowych czy w lasku?

Mam mniejsze łączki na brzegach rabat przed rh a w lesie mam dwie duże grządki tylko na te wczesne bo potem już tylko cień tam jest i nic nie urośnie. W lesie jest grządka 7m i 8m kwadratowych i tą mniejsza jeszcze w tym roku powiększę.Pozdrawiam Gabrysiu. To ta mniejsza , większej nie zrobiłam bo strasznie nierówno na niej zakwitają.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:05, 20 mar 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
i pączkujące

Aniu a co to Ci jako trzecie pączkuje? galtonia? pozdrówka
Ogród cioci 21:03, 20 mar 2014

Do góry
Ale ślicznie u Ciebie Gosiu bukszpaniki się dumnie prezentują super robota

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:02, 20 mar 2014

Do góry
Kasiu widzę u Ciebie też zakupowo super będzie u Ciebie kolorowo, piękne Clematisy

Kasik napisał(a)
Dzisiaj przysłali moje clematisy.
Zapowiada się pracowity koniec tygodnia.

Gdzieś na końcu świata... 20:59, 20 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu pozdrawiam z gór w pierwszy dzień wiosny wiatr niestety ma być ale w słońcu do 20 stopni
Pokaż nam swojego skarbusiaUrósł pewno bardzo Całuski zostawiam.

Już duży chłopczyk jest w poniedziałek kończy 4 miesiące

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:55, 20 mar 2014

Do góry
Piesek u stóp swojej pani

Moje czosnki:

Miodunka już kwitnie

Ogródek mleczajki 20:52, 20 mar 2014

Do góry
Jej, jak dawno nic nie pisałam. Żeby nie było, że u mnie w ogrodzie nic się nie dzieje, wrzucę na początek kilka fotek z zeszłego sezonu.
Ogródek Anity 20:47, 20 mar 2014

Do góry
A była taka piękna

Może da radę . Dostała tak zwane cięcie odmladzające- lifting
Rododendronowy ogród II. 20:46, 20 mar 2014

Do góry

Jurajski Ogród 20:43, 20 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, krzaczki kupiłam, cena podobna do lawendy, no, może ciut wyższa. Stanowisko takie samo jak lawenda, wymagania też. Na zimę ją związuję jak lawendę, "nogi" opatulam gałązkami jedliny - i tyle.

Tu fotki santoliny z lata:

Santolina od zawsze mnie zachwycała... Żal mi ,że mi ją ślag trafił na zielonym dachu, ale tam jest istna " szkoła przetrwania "
Nelumbo - lotos 20:39, 20 mar 2014

Do góry
Dwa wypasione banany na kastrę, to luksus. W zasadzie jeden dorodny banan wystarcza na jedną kastrę, a tych drobnych pododawaj do każdego banana, ale nie za dużo, co zostanie, to do trzeciej kastry, wiadra, albo po prostu wyrzuć, gdy uznasz, że co za dużo to niezdrowo. Dobrze je przetnij, tak jak pokazuję na fotkach i jak Pan na filmie do którego link dałem Ci w Twoim wątku.
Miejsce cięcia zabezpiecz nadmanganianem potasu, kupisz w aptece albo proszkiem Kaptanu czy sproszkowanym węglem drzewnym. Ja dodatkowo moczę kłącza po kilkanaście minut w roztworze Boseptu Activ, zazwyczaj 5 -10 ml/10 litrów wody.
Daj swoją glinę (nadrobisz w maju nawożeniem, choc myślę, że ona jest żyzna), piasek nie zaszkodzi - ok 10-15% w stosunku do gliny, torfu nie dodawaj!
Jak zaczniesz sadzić, to pytaj proszę o każdy drobiazg telefonicznie, a na forum będę opisywał wieczorami, bo z moim tempem odpisywania, nie posadzisz je do grudnia.
Pozdrawiam

Kastry przygotowane do sadzenia

Kłącze zabezpieczone proszkiem Kaptanu

Prawidłowo przycięty banan

Kastry zalane wodą. Kłącza wtykamy poziomo, płytko, tak aby kłącze lekko przykrywał muł, a zawiązki pąków wystawały na powierzchnię.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:37, 20 mar 2014

Do góry
dzisiaj pracowałem w tym miejscu -poprawki przy płotku i przyuważyłem że pąki pękają

więc już niedługo

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:37, 20 mar 2014

Do góry
pękają magnolie

miodunki

no i przyszły kolejne róże i prezent

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies