Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo II 11:50, 19 mar 2014

Do góry
Ogrod Malgosi samosi 11:50, 19 mar 2014

Do góry
Moje internetowe zakupy

niestety muszą poczekać aż się choroby z domu wyprowadzą i aż pogoda będzie lepsza, dzisiaj pada ;(
Bukszpany na żywopłot za tujami na pniu i bratki mojej małej ogrodniczki.
Zdjęcie z telefonu więc słaba jakość
Ogród wokół Jaskółki 11:50, 19 mar 2014

Do góry
Dlugo minie nie było .......... ale jestem prace wiosenne stoją bo narazie nie mampomysłu co z przestrzenią wokół garażu .
Ale obiecuje że niedlugo się wezmę za robotę !!!!!
pochwale się wam koleżanki moimi pracami ręcznymi u mnie juz sa rózyczki
Kubusiowo II 11:48, 19 mar 2014

Do góry
Żurawki mi padły przy wejściu..... nie wiem co to... czy grzyb, czy szkodnik jakiś...

Pszczelarnia 11:48, 19 mar 2014

Do góry
to jak masz przekonanie do host to ciągnij szpaler takich samych będzie i porządnie i bogato i taka ramka
a na wiosnę możesz tam nasadzić cebulowych ile wlezie i z pewnością nie będą Cię denerwować potem ich zasychające liście

ja bedę zj hosty w tym roku robić szpaler pod ścianą domu ale tam jest i cień i w miarę nie wysuszona ziemia
w sprawie host zapytaj Goniaka

a tu masz inspirację z Wojsławic takie kule wystają ze szpaleru liliowcowego -

pozdrawiam
Kubusiowo II 11:46, 19 mar 2014

Do góry
Kubusiowo II 11:41, 19 mar 2014

Do góry
No więc tak..... zdjęcia zrobiłam w jakieś 15 minut kiedy świeciło słońce (zdarzyło to się raz na 4 dni). Pogoda była okropna..... śnieg, niemiłosierny wiatr i deszcz...... ale zdziwiło mnie ile roślin ruszyło... nie mam zdjęć wszystko bo wiatr zagnał mnie do domu szybciej niż z niego wyszłam

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:41, 19 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A proszę złotą myśl..... w myśl której działam.. bez obelgi do Ciebie.. po prostu zawsze robię i tak po swojemu.. słuchając mądrych rad.. ale pasujących do mnie ...
Ania trafione w 10.Jak ja lubię u ciebie bywać człowiek się nie nudzi.
Ogród z widokiem na jezioro 11:41, 19 mar 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Moje biedne przedszkole
stipa wzeszła, ale leży - co mam zrobić?

Potrzebuje więcej światła, przepikuj do większych doniczek (pojemiczków) odrobinkę głębiej bo z czasem te wielodoniczki będą dla niej za małe. Nie przesadzaj z podlewaniem.
Moim zdaniem nic jej nie jest.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:37, 19 mar 2014

Do góry
I dobrze Też tak chcę
Aniu a ja znalazłam coś takiego (pisz od razu jak mam usunąć

Co się stało kwiatom ... 11:36, 19 mar 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jest tak jak napisała Ania ale jak chcesz mieć dwa w jednym czyli wysoko i nisko to te pochylone przytnij za pierwszym oczkiem (nawet słabym), kilka tych grubszych położonych po zewnętrznej stronie krzaka przytnij w połowie a reszta prostych niech strzela w górę, i tak rok po roczku -usuwając zbędne boczne i cienkie gałązki

i wychodzi dół , środek i góra

Nie wiedziałam że chcę, Ty mi to uświadomiłeś tak zrobię przytnę te pochylone ,i te od zewnętrznej będzie super , mam jeszcze dwie hortensje Silver Dolar i Grandiflore? czy zasada jest ta sama?
Ale Twoje hortensje wypasione są
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:34, 19 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Strasznie lubię czytać Twoje "złote myśli"

A proszę złotą myśl..... w myśl której działam.. bez obelgi do Ciebie.. po prostu zawsze robię i tak po swojemu.. słuchając mądrych rad.. ale pasujących do mnie ...
Moje poletko 11:29, 19 mar 2014

Do góry
Celinko bosko wyglądają piwonie... bosko... niektóre mam takie same.. ....

Powiedz mi , najlepiej u mnie... czy czyśćca po zimie przycinasz na krótko, czy wydłutujesz gorsze liscie.. co mam z nim zrobić, aby był ładny..

A teraz ci wstawiam zgodnie z prośbą mojego Johna..

Mirkowy ogród (początki) 11:24, 19 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mirka... z ketmią wiem, że się sieje, i to sama.. bo u brata rosną..ale w Stanach, strefa klimatyczna podobna jak u nas.. muszą pielić ja.. tak siei rozrastają, chciał mi nawet nasionka przysłać..
Ja bym posadziła do doniczki nasionka ...... ale najlepiej poczytać w necie, bo ja nie siałam nigdy, kupiłam gotową sadzonkę, drugą dostałam w prezencie.. a latem kupiłam szczepioną.. Ja jestem niecierpliwa do hodowli z nasionek.. i za mało systematyczna, aby potem o to zadbać..
Ale wiem na pewno, że z nasion rosną.. moje ketmie się nie wysiewają Jedna rosła na szmacie, a druga w totalnym buszu... nasiona nie miały szans wpaść w ziemię..
A to teraz wygoglałm uprawa z nasion, li tu też piszą

Jak widać przyjmuje sie dość łatwo.. i nawet kwitnie dość szybko, poszperam u siebie za siewkami.

Foty z 2011, wiec stare.. ale takie mam pod ręką. Pierwszy został przesadzony jesienią.. chyba żyje

Dzięki za info a co do Ketmi to siałam w niedzielę a dziś już się pokazały zielone łebki chyba że to jest jakaś inna roslina zobaczymy co wyrośnie.Za piwonie dzięki przypomnę się.

A o piwoniach pogadam, ale sierpień to miesiąc na kopanie piwonii.. trzeba poczekać, przypomnij sie..
Ogródek Anity 11:09, 19 mar 2014

Do góry
Tu widać bardziej brzeg rabaty. To tylko 1/3 rabaty, obwódki będzie po całości po łuku
Makowo na Kociewiu 11:06, 19 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Witam odwiedzających w tą huraganową sobotę ...może huragan to nie jest ale orkan na pewno.
Piękne słoneczne dni wg prognoz nie wrócą zbyt szybko ale zima też nie i tego się trzymajmy.
Pokaże jak się maja cyprysiki świąteczne:
kilku się pozbyłam ale te mają sie dobrze i mają robić za wczesnowiosenną ozdobę okna

ciągle na nie patrzę w sklepie...i chyba w końcu się skusze!
Dwa światy 11:02, 19 mar 2014

Do góry
coś tam się zaczęło zielenić
Kwiaty z ogródka Marty :) 10:56, 19 mar 2014

Do góry

mniej więcej tak
niska obwódka z bukszpanu, stożek+ dwie kulki i żurawki
Mój 4 arowy azyl... 10:44, 19 mar 2014

Do góry
Basieńko jeszcze raz przepraszam za pomyłkę z imieniem Na przeprosiny bukiecik krokusów
Ta moja ożanka to ożanka właściwa która u nas też w naturze występuje. Maja przywiozła ją bo to roślina miododajna przyjazna dla pszczół

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:42, 19 mar 2014

Do góry
Kasiu, piękne zakupy, gratuluję Susanki, naprawdę okaz

..ale wyprowadzona na drzewko.............super

Clematisów, aż zazdroszczę, dobrze robicie, że od razu duże zakupy, duży ogród wchłania, a w końcu tez trzeba poczekać, aż rośliny urosną, Totka lotka jeszcze nie wygrałyśmy napisz mi ,gdzie kupowałaś clematisy będziemy cię męczyć o linka

Ja zdecydowałam się jeszcze na dwie magnolie, już zakupione
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies