Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

zielono w głowie EDI 14:46, 16 mar 2014

Do góry
Zima mineła chociaż dzisiaj to stwierdzenie jest nie trafione bo u mnie za oknem padają zmrożone kulki śniegu i deszcz. Mimo to ostatnie dni sprawiły, że nabrałam ochoty do działania. Przez ostatnie miesiące siedzialam i obmyślalam plan nasadzeń w swoim ogrodzie. oglądałam wasze ogrodowe zmagania i brałam przykład z waszych rozwiązań. Na początek wziełam się za to okropne szambo i zaplanowałam na nim żwirowy skalniak.

a to moi pomocnicy odpoczywają po robocie

Na razie rosnie na nim tylko trawka przyniesiona z lasu ale jak szkółki będą oferować cały swój towar czyli bliżej prawdziwej wiosny obsadze go większą ilościa skalniaczków.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:44, 16 mar 2014

Do góry
Bawarska lawenda dostała doniczki. Teraz niech rośnie.... Gdy się ociepli wyeksmituję ją na taras.

A donice przed domem dosstaną bratki. M zakupił poziomki, chyba będziemy robić naleweczki poziomkowe na wzór zakupionej w Dolomitach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:43, 16 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Uff nadążyć za wami to nie lada wyzwanie Wczoraj wieczorem skonsumowaliśmy ze znajomymi włoskie winko i zaległości sobie we własnym wątku narobiłam

Dzisiaj zaczęliśmy z M wiosennie niedzielę. Zjedliśmy śniadanko i zrobiliśmy zakupy w ZC. A o to i moje zakupy

Donice Passion for pottery Ponieważ uszkodziły się na ekspozycji zostały przecenione z 514 zł na 99 Takich okazji nie przepuszczam. Chodziłam obok nich przez dwa lata. Lubie taki mocny akcent w moich grafitach i bielach

oooooooooo !!! ... cudne som ... a jak postawisz we właściwej strefie to i bangła będzie mega wzmocnione ... wybacz popełniłam dwie pozycje o feng shui ... nie żebym chciała ... tak przypadkiem ... no i fiem, ze takich donic potrzebuję ... i niestety mam wejście do domu tak zlokalizowane, ze ja swoje bangła to chyba na ugorze sąsiadki mam ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:41, 16 mar 2014

Do góry
No i akcesoria ogrodnicze tekstylne rękawiczki, sznurki, środki ochrony roslin. M kupił sobie nasiona a ja wreszcie tacki i ziemię na wysiew werbeny...

Chyba z Wrocławiankami bedę się musiała wymienić sadzonkami bo co najmniej o miesiąc z sianiem jestem opóźniona...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:41, 16 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Uff nadążyć za wami to nie lada wyzwanie Wczoraj wieczorem skonsumowaliśmy ze znajomymi włoskie winko i zaległości sobie we własnym wątku narobiłam

Dzisiaj zaczęliśmy z M wiosennie niedzielę. Zjedliśmy śniadanko i zrobiliśmy zakupy w ZC. A o to i moje zakupy

Donice Passion for pottery Ponieważ uszkodziły się na ekspozycji zostały przecenione z 514 zł na 99 Takich okazji nie przepuszczam. Chodziłam obok nich przez dwa lata. Lubie taki mocny akcent w moich grafitach i bielach

O qurcze, to się nazywa okazja!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:39, 16 mar 2014

Do góry
Wielkanoc będzie w tym roku turkusowa Juz zbieram pinsy

Przezroczyste kuleczki powieszę na drzewie, zima bedą karmnikiem, latem będę nalewac wody dla patków
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:37, 16 mar 2014

Do góry

To tylko początek...drogi do marzeń 14:35, 16 mar 2014

Do góry
Jeszcze wrzuce kilka zdjec aktualnych aby pokazac w jakim klimacie jest moj ogród...

Pelargonie 14:30, 16 mar 2014

Do góry
Witam,

proszę Was o pomoc, zastanawiam się czy to efekt wysuszenia czy może coś moim pelargoniom dolega? Czy może po postu są nieżywione?

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 14:22, 16 mar 2014

Do góry
Jolu dziękuję zapisałam a listę mam coraz dłuższą.Najważniejsze że spadło sporo deszczu bo juz było tak sucho ze węża szukałam aby podlewać. Teraz już nie muszę Pokażę swoje nowe zakupione róże ,co prawda to ich zdjęcie jedynie ale będziecie wiedziały jak będą wyglądały kiedy u mnie rozkwitną .Kupiłam 5 krzaczków
Rośliny do cienia, cieniste rabaty 14:18, 16 mar 2014

Do góry
Siedze i myślę co by tu stowrzyć i wymyśliłam coś takiego ...

Hortensje Annabelle (kolor biały)
Imperata cylindryczna 'Red Baron'
Hosty
Paprocie (te białe koła)
I dalej nie wiem ... między hostami może jeszcze Tawuła Goldmound ... dla rozjaśnienia ...a może konwalie...
Podpowiecie coś ... ?
Ogród cioci 14:11, 16 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)
Gosiu Najlepszego na 700 mset kurcze ja chyba nie dożyje
czytam że troszkę lepiej ze zdrówkiem trzymam kciuki buźiaczki zostawiam

Dzięki Edytko lepiej ale na prace ogrodowe jeszcze się nie nadaję
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:09, 16 mar 2014

Do góry
Moja magnolia jedyna - ponoć Susan - kwitnie również jesienią ale wcale szybko nie rośnie
jasnoróżowa jest

Szmaragdowy Zakątek 13:54, 16 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Ależ to piękny widok, już się cieplej i wiosennie robi na sercu
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:52, 16 mar 2014

Do góry
Blue Pearl

Prince Claus

Joanna DArc
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:49, 16 mar 2014

Do góry
Leje, leje, leje..... to dobrze, dla roślin oczywiście... ale z drugiej strony miałam tyyyyle planów na sobotę....

W piątek jeszcze ślicznie świeciło i zdążyłam trochę fotek pstryknąć.

Ogród w Puszczykowie 13:46, 16 mar 2014

Do góry
Wszyscy obstawiający hiacynta mieli rację oczywiście Tulipki pokazały się obok

I jeszcze krokuski rozkwitają:
Ogród w Puszczykowie 13:43, 16 mar 2014

Do góry
Korzystam, że dziś pogoda nie nadaje się do prac ogrodowych i zaglądam na Ogrodowisko. Pracy trochę mam ostatnio, szopkę na narzędzia buduję, no i każdą wolną chwilę spędzam na wiosennych pracach w ogrodzie. Facelię wysiałam na wolne miejsca, wyciągnęłam ręsztę agrowłókniny zza grabów, co wogóle zapomniałam, że tam jest, wyciachuję trawnik gdzie planuję większe rabaty. Nie chciałam się z tym spieszyć, bo pustych rabat mam aż nadto, ale trawa przynajmniej się rozłoży, a panowie uruchamiając podlewanie przesuną mi zraszacze.
Zrobiłam już nawet pierwszą wycieczkę do szkółki, ale dopiero się rozkręcają. Planuję zakup wiśni Umbraculiffera, ale nie spodziewałam się, że są takie drogie. 200pln za sztukę. A ja obliczyłam sobie, że potrzebuję na początek 5, a potem jeszcze 7...

A to mój narzędziowy domek Czekam jeszcze na okna i wykończenie w środku i obicie drzwi.
W następnej kolejności oczko
Kolorowy Ogród Geni 13:24, 16 mar 2014

Do góry
Ivvvona Iwonaal rzeczywiście zmieniłam na letni

U mnie nadal nie wyszły korony cesarskie

To tylko początek...drogi do marzeń 13:16, 16 mar 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies